sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Luukku 1


Kun viime viikolla mainitsin tulevasta ylläristä, en arvannutkaan minkälaisen hulinan se saisi mun Suomituttujen kesken aikaan! Moni ilmeisesti hyppäsi sanojen blogiin liittyvä yli, koska veikkauksia sateli suuntaan jos toiseenkin (ei, en ole raskaana eikä myöskään olla tulossa lähiaikoina Suomeen). Muut bloggaajat ovat ehkä kuitenkin saattaneet arvata että ei tämä tänään alkava yllätys ole sen ihmeellisempi kuin joulukalenteri, tietysti!

Monesta tutusta on kiva että postauksia tulee usein, joten sitä saa mitä tilaa - jouluaattoon asti on tarjolla ihan joka päivä jotakin! Tässä kuussa olen siis rakkaitani (lukuunottamatta Lugia ja Stefania) ajatteleva kiltti tonttu, mutta huomautan - laatutakuuta ei ole, valituksia saa toki silti jättää. Eri asia huomioidaanko niitä. Ei vais! Huomautan myös että force majoren tullessa postausta ei heru, mutta sellaiseksi luetellaan tosiaan ehkä korkeintaan sähkö- tai nettikatko. Monelle on ehkä ihan normaalia postata joka päivä, mutta kuten todettua, minun ihanat miehet syrjäyttää tietokoneen.

Ensimmäisen päivän kunniaksi näytän teille palasia siitä, miten joulu näkyy meidän kodissa. Kuten olen useaan otteeseen sanonut, mä en ole koskaan ollut mikään hössöpössöjouluhullu, mutta nyt Lucaksen ansiosta mun fiilikset on vähän korkeammalla!


Suomesta saapunut tonttu ilahduttaa marsipaanipossua. Tuo pikkukori tuli oikeasti valkosipulien mukana, mutta tein siitä possulle pesän!


Tämäkin sukka on Suomesta peräisin, kenties Jämsän Stockmannilta!


Kas, tyhjiä viinipulloja... Meillä nautitaan PALJON glühweinia (verrattavissa ehkä vähän hehkuviiniin?), on nautittu jo kuukauden päivät!


Joulukuusen pallot odottelevat keittiössä kuustansa, jonka päällä tälläkin hetkellä istun. Ei me dokuja olla, mutta taustalla saattaa näkyä taas yksi punkkupullo...


Mitäs yhdestä nurkasta löytyy - oho, lisää punkkua! Mä voin vähän puolustella tätä määrää sillä että kyseinen viini oli marraskuun 1+1-tarjouksessa meidän kaupassa, joten oli tietysti PAKKO ottaa aina kaksi... Haha.


Jääkaapissa on aina kasapäin appelsiineja ja sitruunoita juurikin sitä glühweinia varten ♥. Tuo oikealla oleva on tosin päärynä, ei mikään huonovointinen appelsiini!


Postissa tulleet tonttulakit hengaavat edelleen olkkarissa, hengaavat varmaan vielä tammikuussakin...


Meidän pikkutonttu tunnetusti vihaa melkein kaikkia vaatteita, mutta ehdoton nöy on sukat sekä hattu sisällä. Joten arvaatte varmaan ettei tonttulakin pitäminen oikein onnistu! Lahjoin sen tänä aamuna keksillä ja telkkarin mainoksilla pysymään edes hetken aloillaan ja pitämään hattua päässä ja nyt kun katsoin kuvien aikoja - olihan se ihan oikein jopa minuutin ollut paikallaan! Ilman YHTÄKÄÄN hyvää kuvaa. Täytyy yrittää keksiä jotain parempaa, ehkä Stefanin kanssa onnistuisi jotenkin!

Miltä teidän kodoissa näyttää, onko jo täysi joulu jokapuolella? Mä rakastan jouluvaloja, mutta meillä on niin tyhmät ikkunat etten ole vielä löytänyt sopivia! Ihanaa ekaa adventtia itse kuuuullekin säääädylle ♥!

12 kommenttia:

 1. Ylläri oli ihana ja odotettu ! Äidin kanssa vuoronperään on käyty kurkkimassa :) Ollaan täällä Lucaksen isomummon luona Hassissa. Eilen saunottiin rehusaunassa sekä välisaunassa. Rantasaunaa ei viitsitty lämmittää. Isomummo pyöri myöskin lumihangessa. Me emme !!! Istuskelimme myös tovin junan kamiinan lämmittämässä oluthuoneessa siemailemassa viiniä. Tänään on sitten nautittu hirveän hyvästä hirvipaistista ja ylettömästä rauhasta ja kuunneltu aamulla Hoosiannaa :) Ilta alkaa hiipiä takavasurista ja suunnittelemme pikkuhiljaa kotiinlähtöä. Kiitos vielä ihanasta ylläristä. Nyt mäkin pääsen aamulla aikaisin ylös, kun on kiirus avata joulukalenteri :) No ok. Ehkä sä et ehdi sitä aina aamuksi postata, mut kuitenkin....Terveisiä kaikille , pusu pikkutontulle ja isot halit teille. t. mum

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, saunaa ja hangessa istumista lukuunottamatta kuulostaa kyllä ihanalta ♥ Mäkin vähän kyllä epäilen jottako ennen sun heräämistäs tänne mitään ilmestyy, mutta ehkä mä voin joku päivä ajastaa sulle aamuks postauksen ;) Oli kiva skypeillä, pus ♥ !

   Poista
 2. HAhahaha :D kiitos illan nauruista, marsipaanipossu, juoppolalli ja mainoksilla lahjottu lapsi, niistä paras joulu tehty :DD <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaha kuulostipas ihanalta tollasena rimpsuna :D ! Näin meillä täällä päin Eurooppaa, saa lainata myös Suomeen ;)

   Poista
 3. Oujee kiva ylläri ja vielä kivempaa ku joka päivä saan yllärin :) ja hei Lucas ei näytä yhtään itseltään tossa tonttu kuvassa, mitä oot sille tehny :D puspus ja Lunalta suukko seekulle, heettatätille ja stefanille ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjonut, uhkaillut ja kiristänyt tietysti, ehkä sitä pelotti ;) Puseja ja teekkuja, JEIPPAALLE Lunalle ♥

   Poista
 4. En minä ISTUNUT lumihangessa,vaan heittäydyin pitkäkseni pehmeälle nurmikolle,jonka päällä on noin 3cm pehmeää lunta,ja kieriskelin muutaman kerran.Melkein yhtä ihanaa kuin avantouinti! Kiitos ihanasta joulukalenterista,oikein tervetullut yllätys.Odottelen kiltisti luukkua 2.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ups, istuittekin oluthuoneessa, yhdistin pari lausetta. :D Kieriminen on okei, mutta ilman saunaa en kyllä sille tielle lähtis ;) !

   Poista
 5. Toivottavasti tää ei tullu siitä hyvästä että kommentoin ''juoppolalli' edelliseen :D Tiiän meinaan kyllä teidän maan tavat alkoholin suhteen ja ne on TÄYSIN erit kain täällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tän piti tulla tohon uusimpaan, ei tähän -.-

   Poista
  2. Haha, kyllä mä aattelin että ehkä sä et pidä mua JUOPPOLALLINA (ihana sana :D), mutta aattelin että ehkä joku muu saattaa pulloista päätellen kuvitella että me vaan dokaillaan aamusta iltaan :D !

   Poista
 6. No hyvä :D Pieni selonteko ei kyllä ole pahitteeksi, kaikennäkösiä kukkahattutätejä löytyy :D

  VastaaPoista