lauantai 30. marraskuuta 2013

Liian aikaista huomenta

Lucas päätti tänään sanoa huomenta puoli seitsemän tienoilla. Muuten ihan inhimillinen aika, mutta me oltiin Stefanin kanssa käyty nukkumaan alle viisi tuntia aiemmin. Lyhyet ja katkonaiset unet olivat ihan okei silloin pikkuvauva-aikaan, mutta kasvaessaan Lucas alkoi lellimään mua aina vain pidemmillä unipätkillä. Oon aina ollut sitä sorttia ihmisistä, jotka tarvitsevat mieluiten 8-10 tuntia unta ollakseen fit. Vähemmälläkin pärjää, jos taas menee yli kahdentoista, olen aika tillintallin.

Stefan tulee duunista yleensä yhdentoista maissa joten nukkumaanmeno venyy aina kahteentoista asti, koska tahtoohan sitä viettää vielä hetken illalla aikaa kaksinkin. Mä olen kuitenkin järkevä enkä ikinä keiku (enkä anna Stefaninkaan keikkua...) sitä pidempään hereillä, koska tiedän että Lucas saattaa herätä heti kuudelta. Eilen kuitenkin oli menossa niin jännät hetket Prison Breakissa, että katsottiin sitä tosiaan puoli kahteen asti... Koska sitähän ei tietenkään voisi todellakaan katsoa myöhemmin, dvd:thän saattaa vaikka kadota tänne meidän minikotiimme.


Tästä syystä mua lähinnä huvitti aamulla kun taapero alkoi lörpötellä kukonlaulun aikaan. Olihan se arvattavissa! Kun itse typeryyksissään valvoo myöhään, ei voi kiukutella jos päivä alkaa liian aikaisin. Väsytti eikä silmät meinanneet tahtoa avautua, mutta päätin ottaa asian huumorilla. Keitin pannullisen vahvaa kahvia ja hihittelin pirteän taaperon kanssa samaa tahtia. Kun Stefan nousi, jatkoin hihittelyä, koska kuluttaahan se vähemmän energiaakin kuin tiuskiminen.

Mua vähän ärsyttää ne äidit, jotka valittavat väsymystä mutta hilluvat yömyöhään tietokoneella tai puhelimella netissä. Oikeasti uniongelmista kärsivät ovat asia erikseen, mutta ketä alkaisikaan väsyttämään jos tuijottelee kirkasta näyttöä? Jos mua ei meinaa nukuttaa vaikka olisi jo aika käydä unille, en mäkään jaksa pyöriä sängyssä, koska silloin vain miettii että miksei se uni tule ja silloinhan se ei varmasti myöskään tule. Sen sijaan luen kirjaa, koska ellei kyseessä ole joku erityisen jännä kohta, alkaa silmät kyllä lupsua. Pirkkaniksiainesta?


Vaikka Stefanin ei koskaan tarvinutkaan heräillä yöllä Lucaksen kanssa, en ole silti ikinä käyttänyt sitä oikeutena olla väsyneenä sille känkkäränkkä. Eihän se sen vika ole, joten sen ei myöskään tarvitse kuunnella tiuskimista siitä kuinka MINÄ olen väsynyt ja kuinka sen vuoksi MINÄ saan kyllä kiukutella. Arki on sujunut ihanasti kun on ottanut asiat tosiaan sillä huumorilla, vaikka se välillä vähän hakusessa onkin ollut jos on nukkunut yön aikana ala-arvoisen summan ala-arvoisissa alle tunnin pätkissä.

Lapsi on pieni niin vähän aikaa, vauvavuosi on lyhyt, ei tätä ikuisesti kestä ja niin edespäin. Samoja kliseisiä totuuksia, mutta nimenomaan totuuksia. Mähän en tietenkään tähänkään SAA sanoa juuri mitään koska Lucas on aina ollut aika hyvä nukkuja, mutta onhan silläkin niitä huonoja hetkiään. Hampaitaan se on tehtaillut aivan jatkuvasti viisikuisesta asti ja on ihan ymmärrettävää ettei siltä kutinalta saa aina nukuttua. Samoin esimerkiksi uusia taitoja on ihan okei harjoitella kello neljältä aamuyöllä, kyllä äiti ylpeänä katsoo, vaikka sitten silmät puoliksi kiinni.


En väitä ettäkö olisin joku yli-ihminen enkä olisi koskaan väsymyksissäni turhaan Stefanille tiuskinut, sillä saisi jo varmaan maailman liian paras vaimo-pointsit. Löytyykö ruudun toiselta puolelta tällaisia tapauksia - turhaan kiukuttelijoita tai niitä yli-ihmisiä? Mikä oli teidän parisuhteenne vointi vauva-ajan väsymyksen ajan, selvisittekö kahvilla vai vaatiko asia jo jotain muuta? Kivaa lauantaita kaikille ♥ !

9 kommenttia:

 1. Joo sama juttu, mun mielestä ei tartte valittaa jos ihan itse valvoo.

  Me herättiin tänään myöskin kuudelta. Itellä oli pyörimisyö taas ja sain nukutuksi loppujen lopuksi vaivaset 5,5h ;/ Nyt on ollut muutama jo viikon sisällä näitä kun tunnista toiseen vaan pyörin ympyrää. Mikähän lie syynä..

  Ihanaa lauantaita teillekin :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua, taidat jännittää joulupukkia mut hei ei kannata jänskää, se on ihan kiva mies ;)

   Poista
 2. Tämäkö se yllätys oli ??? Siukku odottaa yhäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis et voi olla noin urpo .......... :D Mitähän ylläriä tässä olis, mee kattoon sitä Yksin kotosta jospa pääs selkeis :D

   Poista
 3. Itse olet urpo! Eiei nyt katotaan uuno tuuhapurosta eli turhapuron uunoa :D

  VastaaPoista
 4. Itse olet urpo! Eiei nyt katotaan uuno tuuhapurhosta eli turhapuron uunoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin mitä sopivin teille, ihan koko porukalle. :D

   Poista
 5. Ooot niin oikeessa!!! Mä oon ihan samaa mieltä mutta en vaan toteuta tätä käytännössä. Eli kiukuttelen väsyneenä ja lagitan tietokoneella myöhään. Damn :------D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se toteuttaminen vaatii aina vähän tahdonvoimaa, terveisin TAAS viime yönä Prison Break piti meidät ihan liian pitkään hereillä ....... :D Oho olipas hyvä sanavalinta, se piti meitä hereillä, taidan syyttää siis sitä ja kiukutella sille, dvd:t tuskin suuttuu :D !

   Poista