maanantai 16. joulukuuta 2013

Luukku 16: Kengätön kakara


Miksei Lucaksella ole kenkiä jalassa? Eikö sillä ole kenkiä? Tällaisia kysymyksiä saan melkein joka päivä joltakin tutulta. Ajattelin nyt vastata ihan oikein erillisen postauksen muodossa, jotta ihmettelijöiden ei tarvitsisi enää ihmetellä!

Stefan ei puutu Lucaksen pukeutumiseen kovin paljoa. Se laittaa kiltisti ne vaatteet mitkä valitsen (pakko valita, koska sen väriyhdistelmät on aina ihan hirveitä) ja kysyy usein ulos lähdettäessä mitä Lucakselle laitetaan päälle, mä kun tietysti tiedän paremmin millä vaatetuksella se pärjää missäkin kelissä. Kenkäasiassa se on kuitenkin ollut ehdoton - ei kenkiä lapselle, joka ei vielä osaa kävellä.

Se lukee mielellään faktatietoa lastenhoitoon liittyen ja ottaa selvää asioista. Internetin ihmeellisestä maailmasta se oppikin, että taaperon jalka voi kärsiä siitä, kasvaa vääristyneeksi, jos sille tungetaan kengät jalkaan liian aikaisin ja usutetaan liikkeelle. Liian aikaisin tarkoittaa siis aikaa, kun lapsi ei osaa vielä kunnolla kävellä.


(Osaan myös juosta tukka hulmuten...)

Lucas oppi pari viikkoa sitten kävelemään ja tallusteleekin sisällä kokoajan, se ei konttaa enää juuri ollenkaan. Jos se konttaa ja siltä kysyy eikö se osaakaan kävellä, nousee se heti pystyyn. Ulkona se ei kuitenkaan suostu oikeastaan edes seisomaan yksin, saati kävelemään, tuettuna se kävelee jonkin verran. Olettaen ettei sillä ole kengät jalassa, vaan sellaiset toppatossut.

Jos sillä on kengät jalassa, ei se ulkona lumessa konttaillessaan oikein pysty liikkumaan yhtä vapaasti kuin tossujen kanssa, vaan se jää ihmettelemään että mitkä ihmeen kovat töppöset sen vauhtia hidastaa. Toki nuo talvikengät on vähän korkeavartisemmat, joten ihan ymmärrettävää että ne haittaa menoa. Ehkä se sen sukkaviha hankaloittaa myös sellaisten kauheuksien hyväksymistä.

Koska Lucas ei ole tosiaan aiemmin osoittanut kiinnostusta kävelemiseen, on ensikenkien osto jäänyt odottamaan aikaansa jotta voidaan varmasti ostaa oikean kokoiset, lahjoina saatuja ja mun kaverin pojan vanhoja meillä on vaikka kuinka. Ensikengäthän ei saisi kuitenkaan missään nimessä olla jonkun vanhat, joten nyt meillä olisikin edessä kenkien osto!


Mitähän mamit suosittelisivat tällaisille talvikeleille ensikengiksi? Huomio: niiden ei tarvitsisi kuitenkaan olla mitkään arktisessa -40 asteessa lämmittävät superkengät, koska meillä kylmä tarkoittaa -10°C. Ihan tavalliset, hyväksi havaitut talveen sopivat kengät, joilla on hyvä opetella kävelemään myös siellä ulkona. Sen olen kuullut että lasten ensikengät on kalliita!

Ehkä me mennään jo huomenna sovittelemaan popoja, koska Innsbruckin kurkkunenäkorvatohtori perui TAAS Lucaksen huomisen kontrolliajan. Soitin tänään varmistaakseni onkohan herra paikalla, mutta vastaanoton täti kertoi hänen olevan lomalla. LOMALLA! Just viime viikolla siirsivät ajan tälle viikolle, eivät sitten silloin muka tienneet että tohtori lähteekin lomalle!

No, ei haittaa, Stefanilla on niin kiire duunissa että sillä on vain yksi vapaa tällä viikolla joten kiva vaan ettei sitä tarvitse kuluttaa lekurireissuun. Tosin olis ollut kiva käydä Innsbruckin joulumarkkinoilla, mutta onhan niitä meilläkin! Nyt ruuanlaittoon, kertokaahan niitä suosituksia kiitooos! :)

9 kommenttia:

 1. Onnea uudesta taidosta :) kävelystä siis. Meilläkään ei ole ilä ollut kenkiä käytössä mut talveks on kavat ja vikingit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lugi kiittää! Ja hei en olekaan ainut, musta tuntuu että kaikki on tunkenut jo popot jalkaan vaikkei taapero osaa kävellä. :D

   Poista
 2. Voi Lucas pieni Haisuli, tätillä on niin kova ikävä et räjähän! Osaat jo hienosti juosta tukka hulmuten ♡ Lunalla oli ekana talvena kun osas kävellä pikkuruiset kuomat, joilla se taapers menemään :D suukot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaa, tänään se oikeasti juoksi kolme askelta, hullu :D Puspus ♥ !

   Poista
 3. Osta Richterin kengät, niitä saa varmasti sieltä. Tosi hyvät ja moniin muihin merkkeihin verrattuna myös kevyet pieniin jalkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.iltalehti.fi/hintajalaatu/200710166696119_hl.shtml :)

   Poista
  2. Hei kiitos :) ! Ja haha "itävaltalaisartikkelin mukaan", ehkä muutkin on täällä kenkäpakkomielteisiä, ei vain Stefan. :D

   Poista
 4. tsekkaa stonzit :)

  T: KatjaMama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt mun peruskenkäliikkeiden sivuilta ja menin Googleen ja tuli "Tarkoititteko: tanzschuhe" eli tanssikengät... Googlekin jo tietää että Lugi tanssii paljon :D

   Poista