torstai 7. helmikuuta 2013

Lucas 4 kuukautta!

 • Vauva kohottaa päätään ja vartaloaan kyynärnojassa. V
 • Hän tavoittelee lelua.V
 • Viihtyy vatsallaan ja ojentaa alaraajansa. V
 • Lapsi havainnoi ja tarkastelee ympäristöään jo keskittyneesti, tutkii leluja ja esineitä kädessään ja suullaan. V
 • Hän hymyilee, jokeltelee ja hihkuu. V
 • Hän vastaa jokeltelulla, kun hänelle puhutaan. V
 • Vauva ilahtuu äidin/isin lähestymisestä. V
 • Hän on aktiivinen, hyväntuulinen ja nauraa ääneen. V
 • Hän kaipaa seuraa, koskettelee äitiä ja huutelee herättääkseen huomiota. V
 • Äänet ja musiikki kiinnostavat: lapsi kuuntelee mielellään loruja ja lauluja. V
 • Yksin oleminen ei ole erityisen mieluisaa. Vauva osaakin jo tehdä selväksi, milloin seura olisi paikallaan tai milloin hän haluaa syliin. V
 • Hän kääntää päätään äänen suuntaan, vaikka äänilähde olisi näkökentän ulkopuolella. V

Lucas on edelleen mielellään selinmakuulla (jos sen kanssa seurustelee), mutta usein ei kovin kauaa kerralla. Mieluiten se hengailis kuitenkin sitterissä tai mahallaan, sylissä toki viihtyy myös, varsinkin jos liikkuu tai se saa katsella jotain liikkuvaa. Se on vallattoman iloinen ja nauravainen pieni poika ja suurimman osan hereilläoloajastansa se taitaakin vain hymyillä (harmi ettei se vieläkään näytä sitä kameralle :D). Hirmuisen hauskaa on kuunnella musiikkia varsinkin jos mama laulaa mukana.


Toisten raapiminen on edelleen kivaa, samoin hiusten repiminen (syy miks mulla on lähes aina kotona nuttura päässä). Hauskaa on myös harson tai viltin vetäminen pään päälle ja sen alla avun öliseminen. Lelut on kivoja, varsinkin helistimen sisältävien lelujen heiluttaminen niin kovaa että mamaa pelottaa milloin se pääsee irti ja lentää päähän. Kylpiessä on kivaa polskuttaa jaloilla niin että roiskuu ammeen ulkopuolelle asti. Kylvystä poistuminen meinaa välillä kiukuttaa, samoin kuin hampaiden teko. Muita kiukutuksia ei oikeastaan ole, paitsi tietysti se yleisin, väsy.

Lucas pyörii ja hyörii kovasti ja selältä mahalleen kääntyessään se osaa jo ottaa kädet alta pois. Se potkii mielellään itseään taaksepäin selinmakuulla ollessaan, varsinkin vaippaa vaihdettaessa, jolloin se myös tykkää heitellä itseään kyljelleen (jolloin toimenpide on tosi helppo saattaa loppuun). Pukeminen on useimmiten ihan kivaa, välillä tosi kurjaa, varsinkin väsyneenä pihalle lähdettäessä. Vaatteista käytetään kokoa 62, jotkut tosin niistäkin jäänyt jo pieneks. Pituutta jäbällä onkin kotimittauksen mukaan nyt hurjat 62 cm!

Sammakko-Lucas 5 päivän ikäisenä ♥

Nukkumisesta tuskin tarvitsee mainitakaan, mutta jotta itse voin myöhemmin tarkastella niin yöunille käy noin 22-23 aikoihin ja heräilee aamulla 8-9 maissa. Poikkeuksia molempiin suuntiin tietysti on. Välillä nukkuu aamuun asti heräämättä, mutta yleensä on herännyt viimeistään seitsemän maissa syömään, mutta jatkaa sitten unia. Päikkärit vaihtelee ja rytmi tuntuu muuttuvan viikottain, mutta nyt ollaan menty jonkin aikaa rytmillä 3 x 0,5h. Joskus saattaa nukkua 2h putkeen, mutta melko harvoin, joskus se nukkuu useampiakin pätkiä, joskus vain kaksi.

so if i cry i get boobies

Herra syö nyt noin 6-7 kertaa vuorokaudessa, aina maman maitua (ja mummolla hoidossa korviketta), paitsi "lounaalla" nykyään maistellaan vähän sosetta, mutta sillonkin saa jälkkäriks maitoa. Aloteltiin tosiaan vasta se maistelu joten noista soseiluista en nyt vielä tähän rytmejä osaa sanoa. Yritän pitää ton imetysrytmin vielä melko tiiviinä jospa maito vaikka riittäisikin vielä pari kuukautta. Tosin en pidä sitä katastrofina jos ei riitäkään, nää neljä kuukautta on jo oikein mainio. Nää neljä kuukautta on muutenkin olleet jotain aivan käsittämättömän ihanaa, danke Lucas und Stefan :*

"Minä en tiedä mitään, kauniimpaa kuin sinä
Sinun silmäsi aamullakin loistaa tähtinä
Minä tahtoisin piirtää sinun kasvosi tauluun
Minä tahtoisin siirtää sanasi tähän lauluun
Sinä olet minun ilta
Päiväsiestan tee
Olet kultainen kuunsilta yli raivoovan veen
Sinä olet eri maata, ei sitä kartalla näy
Eikä sieltä tahtoisi pois, kun kerran siellä käy"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti