sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Ankeutta vai värioksennusta?

Mä en seuraamalla seuraa mitään jättimäärää blogeja (ainakaan verrattuna joidenkin lukulistoihin), mutta toki välillä kurkin sellaisiakin joita en jatkuvasti lue. Tämän kevään aikana olen hurjan useasti törmännyt paitsi näissä seuraamissani, myös niissä "kurkkimissani" blogeissa erääseen vaatemerkkiin, jonka käyttöä joka kerta jaksan hämmästellä.

Jokaisella on mielipiteensä joka on musta ihanaa, eihän faktoista saa yhtään niin kivaa keskustelua aikaan kuin mielipiteistä! Esimerkiksi joulu on kerran vuodessa, that's it, ei lisättävää. Minkälaisia joulunviettotapoja eri perheillä on - niistähän vois höpötellä vaikka kuinka pitkään. Tämä esimerkki ei nyt liittynyt tämän tekstin oikeaan aiheeseen mitenkään, mutta uskon että ymmärsitte mun pointin.

Kuten kaikki tietävät, en ymmärrä lasten merkkivaatteita. En pysty käsittämään miksi kukaan kuluttaa 50 euroa, puoli sataa, johonkin vaatteeseen vain sen merkin takia. Tietysti suurin osa pitää ostamiaan vaatteita myös kauniina ja vaikka ne eivät mahtuisikaan paria kuukautta pidempään päälle, ovat ne silti olleet hyvä sijoitus - eivät rispaannu käytössä tai nukkaannu pesussa ja blablabla.


Mutta asiaan - se vaatemerkki, jota älyttömän moni viime aikoina on ylistänyt: POMPdeLUX. Musta ne vaatteet näytti jo blogeista kurkattuina tosi ankeilta, paria hassua poikkeusta lukuunottamatta. Kun menin liikkeen sivuille, järkytyin vielä enemmän. Vaatteiden värimaailma sopis ehkä vankilaan, sairaalaan tai johonkin muuhun yhtä masentavaan paikkaan.


Tyttöjen vaatteissa on ehkä vähän enemmän yritystä, mutta en tiedä maksaisinko niistäkään niin paljoa kuin niistä pyydetään (olettaen siis että meillä olisi tyttö). Jos saisin niitä lahjoituksena tai löytäisin kirpparilta parilla eurolla, voi olla että ostaisin. Mutta 15-50 euroa vaatteesta joka näyttää siltä kuin sen väri olisi haalistunut pesussa? Ei kiitos.


Lapsi rakastaa värejä. Niin rakastan minäkin - siksi musta tuntuu oudolta ajatella miksi kukaan tahtoisi pukea lastaan näihin POMPdeLUXin varmasti laadukkaisiin, mutta niin älyttömän ankean näköisiin vaatteisiin. Mutta koska tosiaan ymmärrän että mielipiteitä on yhtä monta kuin on ihmisiäkin, en tosiaan ajattele sitä mitenkään pahalla, en edes tarvitse vastausta. Niin pitkään kun mun ei tarvitse ostaa niitä, olen tyytyväinen!

En tiedä miksi ja milloin lasten pukemisesta tehtiin niin "aikuismaista". Jopa vauvat pitäisi pukea sellaisiin vaatteisiin joissa ei todellakaan saisi näkyä mitään kuosia, saati sitten printtikuvioita. Sanon taas kerran: ymmärrän tottakai jos sellaiset lapsekkaat kuviot eivät ole äidin mieleen, mutta kun katson tuollaisia värittömiä riepuja, ei mulla tule mitään kivaa mieleen. Mutta toisaalta, mähän en tykkää pukea Lucasta edes harmaaseen.


Sen sijaan yksi mun lempparivaatemerkeistä osaa ihanasti laittaa värit myrskyämään. Olen aina tykännyt Tutan vaatteista (vaikka ne melkoisen suurta kokoa ovatkin), niiden lukemattomien värien lisäksi muhun iskee myös niiden kaikki eläin- sekä retrokuviot! Enkä ole ainoa, myös Lucas rakastaa kaikkia hulvattomia kuvioita, varsinkin jos niissä on eläimiä. Yksi sen tämän hetken lemppareista onkin kaverin pojalta peritty Tutan iki-ihana superretro leijonayöpi (sori, parempaa kuvaa en löytänyt ja Lugi nukkuu).


En tiedä tulenko koskaan ymmärtämään miksi niin moni tahtoo pukea lapsen tuollaisiin POMPdeLUXin malliston kaltaisiin värittömiin, ankean näköisiin vaatteisiin. Miksei lastenvaatteet saa enää olla lapsellisia, nimenomaan lapsethan niitä käyttää! Miksi lapset ja jopa ne pienet vauvatkin pitää pukea mahdollisimman yksinkertaisiin ja värittömiin vaatteisiin, vain koska se on nyt muotia.

Nojoo, kuten useaan otteeseen kirjoitin, ei se mun elämääni vaikuta vaikka moni noista sekä monen muun trendimerkin ankeuttajavaatteista tykkääkin - KUNHAN mun ei tarvitse pukea Lucasta niihin. En mä ajattele että onpas tuolla lapsella kurja elämä kun se ei saa pukeutua värikkäisiin vaatteisiin - ajattelen vain että mami tahtoo olla muodin harjalla! Onhan niitä muotimamejakin oltava, muutenhan kaikki vaatteet olisivat samanhintaisia enkä mä raaskis ostaa enää yhtään mitään! Eli kiitos teille, pysytelkää siellä trenditaivaalla!

Lukisin taas mielelläni mielipiteitä kummaltakin puolelta, vai löytyykö ketään joka olis mun kanssa samaa mieltä värikkäistä vaatteista? Löytyi tai ei, ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

27 kommenttia:

  1. Samaa mieltä oon sun kanssa!! Nimim. Just tilasin pojalle mm kirkkaankeltaset chinot! ♥ Maksohan ne jopa 9,90e. Itse en voisi kuluttaa tylsiin värittömiin vaatteisiin hurjia summia, eikä edes mun äitiysraha/lapsilisä riittäis semmosiin, pitää kuitenki sitä ruokaakin ostaa ja laskut maksaa. Ja ihan kiva että sitä rahaa jää säästöönkin! Printtiä ja kirkkaita värejä mun lapselle kiitos!!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun Pyry on isompi (nyt 3kk) niin jos kaupassa roikkuu musta-harmaa raidallinen paita ja vieressä keltainen paita jossa iso disney hahmo kuvana niin veikkaan, että Pyry haluaa päällensä jälkimmäisen!

      Poista
    2. Eli ainakin yksi samanhenkinen :D ! Mä olen kans _erittäin_ säästäväistä sorttia vaatteiden suhteen enkä ikuna maksais just esim. noista Pompin vankilakuteista tollaisia summia. Ja meillä on sama, Lugi rakastaa värejä, yksi musta/kissakuvioinen jumpsuit sillä on kun se oli tarjouksessa 9,95 eurolla, muuten me suositaan kyllä värejä, ihan just senkin takia. :D

      Poista
    3. Jep, ja värithän myös stimuloi vauvojen silmiä ja on tärkeitä vauvan kehityksen kannalta! ;) (kuulemma :D)

      Poista
  2. Mie oon sekakäyttäjä lastenvaatteiden suhteen. Ite tilasin just Pompilta pari vaarinpaitaa ja pellavahousut kesäksi, mutta meillä on paljon myös värikkäitä vaatteita, mm. Tutan pallokuvioisia bodeja ja paitoja löytyy kaikissa tarjolla olleissa väreissä.

    Itekin tykkään, että lapsella on värikkäät vaatteet ja toistuva printtikuvio on kiva, mutta isoista yksittäisistä painatuksista en innostu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on myös sellaisia yksittäispainettuja, esim. Nalle Puh-yöpi (Lucas rakastaa Tiggeriä), vaikka moni pitää myös näitä Disneyn printtejä liian lapsellisina joka on taas yksi asia joka ei mun pieneen päähän mahdu, miten lasten vaatteet voi olla "liian lapsellisia". :D

      Mutta joo, aika moni tuntuu vihaavan niitä isoja printtejä. :)

      Poista
  3. Kirjoitin kommentin ja kone jotain sekoili, eikä se ilmeisesti tullut (pahoittelen, jos tulee kaksi kertaa). Meillä on lähes huomaamatta hiipinyt ankeus poikien vaatekaappeihin. Jotenkin kummasti sinne on tullut paljon tummansinistä, harmaata ja mustaa. Olen sitten tietoisesti koittanut etsiä ja valita kirkkaampia värejä. Kun kuitenkin esikoisen lemppari t-paita on huomioliivinkeltainen Nokkaeläin Perry-paita ja kuopuksen vihreä dino-huppari. Tulevalle lapselle olen jo hiljalleen ruvennut ostelemaan vaatteita ja noita Tutan sitruuna/appelsiini bodyja olen katsellut jo pitkään. En vain ole vielä osannut päättää, että vihreä vai oranssi? Vaiko keties molemmat, mutta eri kokoisina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullut :) ! Niin se tuntuu hiipivän aika monelle kun on nyt muotia! Samanlailla kuin trendikkäät aikuisetkin pukeutuvat muotikuteisiin, jotka mun mielestä on lähes poikkeuksetta aivan järkyttävän rumia. Mutta kuten myös sanoin: mielipiteitä on yhtä monia kuin ihmisiäkin! :) Mutta varmasti jos lapselta itseltään kysyisi niin se valitsisi tosiaan ne värioksennukset eikä niitä vankilakuteita. :D Onneksi niiltä ei kysytä, ajattelee varmasti lähes jokainen mami :D !

      Ja voi, ne on musta molemmat supersöpöjä, en todellakaan osais valita, onnea yritykseen :D !

      Poista
  4. Mä rakastan värejä, kuten varmasti oot huomannut :D Mutta muhun iskee myös osittain nuo simppelit ''ankeat'' värit, vähän ankeempaa yläosaa on kiva yhdistellä värikkääseen alaosaan, kuten vaikkapa harmaa paita kirkkaan keltaisiin collareihin :) Väriä pitää olla joka asussa, mutta vähän voi myös olla ''väritöntäkin'' asun joukossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähänkin kyllä komppaan, on pyrylläkin päällänsä ollu esim keltanen paita jonka päällä harmaa neule tms. Eli ei en käytä pojallani keltaista paitaa yhdistettynä virheä-sinisiin housuihin ja vielä oranssin-liloihin sukkiin! :D Kyllä mäkin käytän harmaata ja valkosta mutta en kokonaan pue niihin! :)

      Poista
    2. Sonja, Niilolla on kyllä ihania väripilkkuja, esim. ne uudet Gugguut ♥ Jos ne olis about sata kertaa halvempia niin voisin itsekin ostaa ahaha :D Mutta joo totta toikin, on Lucaksellakin esim. mustat housut, niitä käytän sitten värikkäiden bodyjen kanssa eikä näytä yhtään kamalalta. Mutta Pompilta olis mahdollista ostaa kokonaan ankea asukokonaisuus, jotka ei iske yhtään! :D

      Poista
    3. Ja Neea tollaisia järkyttäviä väriyhdistelmiä laittaa mun armas mieheni aina ellen laita vaatteita valmiiksi ... :D Oon ihan varma että se on värisokea kun mulla särkee silmiä kun mä näen niitä ja on pakko vaihtaa mutta sen mielestä ne on kivoja :D !

      Poista
    4. Hahaha samaa tekee minun mieheni... :D Mut hauskaa on kyllä kun välillä J laittaa ihan tahalleen Pyrylle eripari sukat! :D

      Poista
  5. Samaa mieltä sun kaa! :) Meillä ei oo yhtäkään pompdeluxin vaatetta eikä tulekkaan! En ymmärrä mitä järkee on maksaa lapsen vaatteesta hirveetä hintaa ku sitä ei kuitenkaan voi käyttää parii kuukautta kauempaa, ku lapset kasvaa niin nopee! Mun mielestä noi merkkivaatteet on jotku viel tosi rumia xD En itekkään käytä merkkivaatteita niin miks pukisin lapseni 60e paitaan ku saan kivemman h&m:ltä parilla eurolla :) Mä puen mun pojan värikkäisiin vaatteisiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo komppaan täysin, lastenvaatteissa olen huomannut saman kuin aikuisten vaatteissa - mitä kalliimpi, sitä rumempi. :D Paitsi Reiman haalarit on poikkeus, suurin osa niiden kuoseista on aivan ihania. Mua alkais itteänikin masentamaan jos pitäis pukea lapsi sellaisiin värittömiin riepuihin, saati jos pitäis itse pukeutua niihin kammottaviin muotikuteisiin ... :D

      Poista
  6. Mä luulin ensin, että tarkoitit Mini Rodinia :) Ankeita ja kalliita, se kuvaus nimittäin sopii niihin mielestäni täydellisesti :D

    Mutta joo, kyllähän nuo Pompin vaatteet on aika perusvärittömiä :/ Itse tilasin niitä vuosi sitten ihan kokeilumielessä, mutta pitää kyllä myöntää että ei ne ole kovin monesti päälle pojille eksyneet. Eniten päällä on ollut harmaa-valkoraidallinen yöpukuhaalari nuoremmalla, mikä on mielestäni malliltaan todella ihana (jonka vuoksi siis päällä usein).

    Meillä tykätään retroväreistä, siis todella voimakkaista ja ennenkaikkea ruskeasta ja turkoosista. Mä haluaisin pukea lapseni "lapsellisesti", mutta se on todella vaikeaa ottaen huomioon tavallisimpien kauppojen valikoimat. En todellakaan ole tunkemassa 1v pojalleni tiukkoja ja tönkköjä pillifarkkuja, sillä mukavuus ja liikkuvuus ennen muodin mukaisuutta. Onneksi löysin tästä vaatehommasta uuden harrastuksen itselleni, ja aloin tekemään vaatteita itse. Saa valita kaikista ihanista kangasvaihtoehdoista just ne itseä eniten miellyttävimmät ja bonuksena ei edes maksa paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mini Rodiniakaan en ostaisi, mutta niillä on sentään jotain kirkkampiakin värejä, ei pelkästään tollaisia masentavia. :D Mäkin tykkään retrosta ja kaikista ihanista väreistä, onneks edes jostain vielä löytyy sellaisiakin vaikka niin moni niistä trendiankeuksista tykkääkin! On ehkä jopa vähän surullista kun aikuinen ei tahdo että lapsi on puettu lapsellisesti - mulla tulee heti mieleen että saako se sitten olla muuten kuitenkin lapsi vai onko kaikki kiellettyä? :D

      Ja voi ei olen superkade sun harrastuksesta! Mä olin peruskoulussa puukäsityössä enkä saanut edes ompeluajokorttia suoritettua kun en osannut muistaakseni peruuttaa... Olis kyllä niiiin ihana tehdä just sellaisia mitä itse tahtoo :) !

      Poista

  7. Oon aika sekakäyttäjä, tai siis puen lapset milloin mitenkin :) en haali tarkoituksella värikkäitä tai niitä neutraalimpiakaan :)

    Kiva blogi sulla, täytyy tutustua paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekakäyttäjä, hyvä kuvaus äiskälle haha :D ! Mutta teitä en tiedäkään kamalasti, tuntuu että kaikilla on selkeä mielipide, joko tahtoo niitä värittömiä trendikuteita tai sitten kaikkia tuhansien värien ihanuuksia.

      Ja tutustu toki, nyt on ollut vain hiljaista johon syy tosin selvinnee huomenna ;)

      Poista
  8. Mä käyn joka päivä ( no en nyt ihan ) ihailemassa noita pompin tyttöjen vaatteita, musta ne on söpöjä ja sopis Lunalle tosi hyvin ;) mut en raaski ostaa, joten tänäänkin tehtiin sit h&mlle tilaus Lunan kaa yhessä ja se sai ite valita aina värit. Kuinka ollakkaan neiti valitsi harmaita ja beigejä paitoja. Okei ne oli kyllä ihania ♡ ja mä sit vähän jatkoin tilausta.. mutta yks mitä en voi sietää on just ne kamalat disney paidat, yök. Niitä en osta vaikka mulle maksettas :D yhen sellasen hellokitty paidan oon suostunut ostamaan, koska se ei ollu niin kamala :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta ne on niin kamalan masentavia että en tosiaan tiedä maksaisinko niistä edes kirpparihintaa. :D Lucas rakastaa Disney-hahmoja, paitsi eihän Nalle Puh ole Disneyltä... no enivei, en kyllä kieltäis siltä niiden käyttöä vain koska itse en pitäis niistä. Jos on jo Lunan ikäinen ja valitsee itse sellaisia kamalia harmauksia niin okei, mutta jos tollaiselle taaperolle laittaa vierekkäin tollaisen Pompin tyylisen ja sitten jonkun missä on vaikkapa joku Disney-hahmo niin tottakai se valitsee sen kuvallisen, onhan ne nyt sata kertaa kivempia kuin jotkut mitkä näyttää vaan pesussa haalistuneilta. :D

      Poista
  9. Juu, kyllä täältä löytyy muitakin jotka ovat samaa mieltä :). Täytys olla kyllä joku tosi ihana lastenvaate että siitä alkasin normaalia enemmän maksamaan, siis pelkän merkin takia ei missään tapauksessa. Tai siis mikä on tässäkin se "normaali"...ostan lastenvaatteita kummilapsilleni tms. ja mun mielestä esim. H&M:nkin hinnat on viime vuosina aikalailla kohonneet. Espritiltä löytää joskus aleista kivoja lastenvaatteita, samoin name it-merkiltä. Tarkemmin en ole Itävallan valikoimaan perehtynyt. C&A:n kamppeet vaikuttaa joskus huonolaatuisilta mutta on niissäkin kivoja. Ja mikä tärkeintä, näistä merkeistä löytyy väriä. Rakastan värejä itsekin ja varsinkin silloin kun olin lapsi. Minustakin on kiva kun lapsella on värikkäitä vaatteita ja uskon että lapset itsekin pitävät kuvioista tms. Yritän aina ajatella sitä kantajaa eli lasta enkä ostais sellasia ihme rääsyjä joita ei edes lapsenvaatteiksi tunnista.

    Noista Pompdelux kuvista mitä oli tossa en ostais tuskin yhtäkään vaik ois puolta halvempi. Sen sijaan nuo Tutan vaatteet on mielestäni kivoja.

    Ja kun miettii rahassa vaikka viittäkymppiä niin miks ei jos se on just vaikka joku laadukas ulkoilupuku ja perästäpitäjiä on luvassa tai sen voi ajatella pystyä vaikka myymään myöhemmin. Silti suurin osa vaatteista on kuitenkin vaan kulutustavaraa tietylle aikavälille ja en usko että niihin ainakaan kovin kauheesti kannattaa rahaansa tuhlata.

    Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä saan H&M:ltä valitettavasti melkein aina jotain kakkoslaatua :( ! Ostelen sieltä kyllä silti, mutta kovin montaa vaatetta ei vois eteenpäin laittaa, en tiedä miks mulla on niin huono tuuri kun moni muu sanoo että siellä on ihan huippulaatu byhyy.

      C&A:n vaatteet oli hyviä silloin kun baby oli ihan pieni ja kasvoi vaatteista kahdessa viikossa yli, kovin paljon kauempaa ne ei hyvinä kestä :D ! Name It on mun ihan ehoton lemppari, niillä on ihania, värikkäitä kuoseja ja hinta-laatusuhde kohdillaan.

      Ton Pompin malliston KAIKKI vaatteet oli tollaisia ankean värisiä, kuten sanoinkin: pesussa pahasti haalistuneen näköisiä. Tollaisia äidit pukee niille "tyylikkäille" pikkuaikuisille, joita katsoessa mä en tosin näe tyyliä lainkaan vaan lähes masennun itsekin haha. :D

      Ja ulkovaatteisiin mä mielelläni panostan enemmän, koska ominaisuudet on oikeasti tärkeät. Lugin kaikki haalarit onkin Suomesta koska täältä en ole yhtä hyviä veden- ja tuulenpitäviä kankaita löytänyt kun ei tunnu keski-eurooppalaisilla olevan tapana ulkoilla ellei aurinko paista. :D

      Poista
  10. Heh, Sofian vaatteista suurin osa on Emilien tai Samin siskontytön vanhoja ja yllättäen väriltään pinkkejä ;) Mä otan vaatteet mieluiten ilmaiseksi, kun siihen on toistaiseksi ollut mahdollisuus. On ihanaa saada pehmeäksi kulutettuja vaatteita ilmaiseksi kassikaupalla, mutta on siinä sit tietty se toinen puoli, et värejä ja malleja ei voi päättää itse. En ehkä pukisi Soffea ihan niin pinkkiin, jos ostaisin vaattet itse :D Noelille pitää joskus sentään ostaakin vaatteita, mutta just sain sillekin kaverilta ikeakassillisen vaatetta tokaluokkaa odottamaan, ja onhan sillä myös Lunan isoveikan vaatteita :) Noelille yritän ostaa värikkäitä vaatteita, en ainakaan missään nimessä maastokuviota! Punainen on sen lempiväri.

    Valitettavasti vaan ketju katkeaa meihin, koska tuttavapiirissä ei ole parivuotiaita lapsia (täällä lähistöllä siis), joille tyrkätä kaikki ne meiltä pieniksi jäävät vaatteet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voin vaan kuvitella millaisia ihanuuksia niiltä tuleekaan ahihi :D ! Mun kaveri toi mulle poikansa vaatteita kans pari Ikea-kassillista, mutta mä valkkasin niistä itse mitä tahdoin ja vein loput takaisin niin ei tullut sellaisia mistä ei tykkää, koska muutamia huteja ollaan joskus esim. saatu lahjana ja niitä ei sitten vain tule käytettyä jos en tykkää. :D

      Onko Luna sitten jo liian iso vai eikö sille vain kelpaa :D ? Ja onpas kätevä että Noel saa Lukalta! :)

      Poista
  11. Luna on kyllä ainakin vielä lyheympi kuin Sofia, mut yleensä ne vaatteet olisi jo joko just sopivia tai vähän pienehköjä Lunalle siinä vaiheessa, kun ne jää Soffelta pois. Mä vielä pidän lapsilla niitä vaatteita ihan tappiin saakka, yleensä hihat on puolivälissä käsivartta, kun tajuan vaihtaa isompaan kokoon ;)

    Noel on vielä niin hoikka, et sille mahtuisi muuten nelivuotiaana ostetut teepaidat, mutkun pää ei mene aukosta läpi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ei ehkä enää kauaa suostu pitämään vaatteita niin pitkään joten nauti nyt ;)

      Poista