tiistai 15. huhtikuuta 2014

Keittiö, jossa kelpaa

Kuten olen monesti maininnut (ensimmäisen kerran varmaan jo kuukausia sitten), meillä on ollut melkoinen keittiöstressi! Vaikka remontti alkaa aikaisintaan kesäkuussa, ajateltiin että hoidetaan ensimmäisenä se pahainen keittiö alta pois, koska siten saadaan myös tietoon mihin täytyy laittaa kaikki liitännät. Kaikenhan täytyy olla täydellistä, jotta herra pääkokki voi sitten kunnolla kokkailla kaikkia superluomuksiaan.

No okei, kyllä mäkin tietysti odotan tilavaa, käytännöllistä keittiötä, jossa jokaiselle tavaralle on oma paikkansa eikä taikinaa kaulitessa tarvitse ensin siirtää kuorma-autollista tilpehööriä jonnekin pois tieltä, esimerkiks lattialle, kun ei muualle mahdu. Meillähän ei ole ollut ikinä edes mikroa, koska en tahtonut sitä viemään niitä viimeisiäkin vähäisiä tilanrippeitä keittiöstä.

Oli miten oli, helmikuussa saatiin sitten kuukausia kestäneen jahkailun ja suunnittelun jälkeen hyvä tarjous ja tehtiin vihdoin kaupat! Sanoitte jo silloin että tahdotte kuulla lisää meidän ihanasta keittiöstämme - en ole unohtanut asiaa, en vain ole ehtinyt tai jaksanut! Mutta nyt, bitte schön!

Huom! Värit (ja vähän muukin) ovat vähän mitä sattuu, koska tämä netistä ladattu suunnitteluohjelma on ihan eri firman kuin mistä keittiö lopulta tilattiin. Esimerkiks toi välitilojen mosaiikkilaatta ei tule olemaan tuollainen, ohjelmassa ei vain ollut muita vaihtoehtoja. Kaappien sekä tasojen sävyt ovat aikalailla oikeat. Lattiaa ei olla saatu vielä päätettyä (mutta ei siitä kyllä tuollaista tule). Aito suunnitelma on paperilla eikä meillä ole skanneria joten en saanut sitä suoraan tänne. Mitat ja ikkunat täsmää.


Kuitenkin! Eiköhän tästä nyt jotain selvää saa, vaikka moni asia onkin ihan erilainen kuin oikeasti. Keskellä on siis saareke, jossa on 90 senttiä leveä liesi josta löytyy kaikki tosi tärkeät ominaisuudet (lue: mulle olis kyllä riittänyt vähän pienempi ja vähemmän hifimpi...). Ympäri saareketta on vetolaatikoita, osa isompia, osa pienempiä. Taso on aitoa kiveä, joten siihen voi heitellä kuumia pannuja ja peltejä ilman alusia.


Tiskiallas ei myöskään ole tuollainen mini, vaan kooltaan 45 cm x 55 cm, eli sinne mahtuu jopa uunipelti, jee! Kuten kuvissa näkyy, meillä ei tule kaappeja melkein ollenkaan, kaikki ovat vetolaatikoita koska kaapithan nyt ovat superärsyttäviä. Täytyy varmaan keskustella niihin vielä jotkut lapsilukot kaupan päälle!


Vasemmalla on siis jääkaappi, pakastin tulee kodinhoitohuoneeseen. Seuraavana päällekkäin ihan tavallinen uuni sekä höyryuuni (? jos joku tietää paremman suomenkielisen sanan niin on hyvä ja kertoo) jota ilman olisin myös voinut elää, mutta Stefan tahtoi sen ehdottomasti ja vakuutti että se tulee tarpeeseen. Fine...

Niiden vierestä löytyy taas välitila, johon ollaan suunniteltu laittavamme jotain tollaista mitä päivittäin tarvitsee - kahvinkeitin, leipälaatikko jne. Myös sen taakse tulee samanlaista laattaa jota tiskialtaan luota löytyy (joka ei siis edelleenkään tule olemaan tuo punavalkomyrsky). Heti seuraavassa on korotettu, integroitu tiskikone.

Sellainen ihanuus meitä sitten odottaa! Stefanhan on piirtänyt paperille valmiiksi jo senkin mitä aikoo mihinkin laatikkoon ja kaappiin laittaa (no okei, autoin vähän, se kun päättelee joitain asioita sillä miehenlogiikalla), mä vaan pohdin samaa mitä muidenkin huoneiden kanssa - värimaailmaa, siis esimerkiks noita välitilan laattoja (ja lattiaa). Mitä sävyä heittäisitte tollaisen magnolian ja graniitin sekaan?Nyt en ehdi kyllä jakamaan enää muita juttuja, koska täytyy alkaa herättelemään Lucasta että päästään kauppaan nyt kun LUMISADE vihdoin taukosi... Joo, täällä on leijaillut koko päivän lunta taivaalta ja ylempänä onkin ihan valkoista, ihanaa! Käytiinkin aamupäivällä heti ulkona tossa lumen kastelemassa mudassa pyörimässä ja sen oltiin näköisiäkin! Toivottavasti olis oikein pitkäkestoinen takatalvi, heippa!

13 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä sanoa että sulla on ihana blogi! Oma tätini asuu sveitsissä miehensä kanssa ja ihan uteliaisuudesta keski-eurooppalaista elämäntyyliä kohtaan liityin blogiisi lukijaksi. Välillä tulee muuten bongattua hauskoja keski-eurooppalaisia juttuja kuten esim toi höyryuuni( itsekkään en tiedä parempaa suomen kielistä nimitystä :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, toivottavasti on tuottanut uteliaisuudelle iloa :) ! Ja siis mä yritin ihan googlettaa tota Dampfgareria mutta toi oli ainut minkä löysin, täällähän se on tosi normaali ja yleinen mutta kaikki suomalaiset kenelle oon siitä sanonut on olleet ihan että häh, mikä ... joten olkoon sitten höyryuuni haha. :D

   Poista
  2. No eii se on ihan kiertoilmauuni :D :D :D Hei kyllä Miele sen on ainakin höyryuuniks suomentanut http://www.miele.fi/c/hoeyryuunit-1461.htm :D

   Poista
 2. Tuo keittiösaareke on ilmeisesti tosi suosittu täällä, poikaystäväni molemmat siskot rakentaa taloa ja ne molemmat haluaa sellaisen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon että jokainen remontoija missä päin vain joka tykkää edes vähän kokata ja on tarpeeksi tilaa keittiössä tekee tollaisen, en vois kuvitellakaan että rakentaisin uuden keittiön ja laittaisin omasta valinnastani lieden niin että pitää katsoa seinää kokatessa! Tollainen kokonaan irrallinen saareke on myös liikkumisen kannalta aivan unelma, voi juosta vaikka hippaa sen ympärillä! :)

   Poista
 3. Ai että, näyttää todella toimivalta !!! Omakotimessuilla hieman häivekoneita uusia keittiöitä itsekin, ja ihastuin välitilassa oleviin saumattomiin ns "plekseihin", sillä tavalliset laattasaumat on vaan pirun ärsyttäviä pitää puhtaana ! Tai sitten tosiaan isoa laattaa, eikä pientä piperrystä ! T. Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AHAHHA, autocorrect ei halunnut mun antaa hipelöidä, häivekoneita sitten tuli :D

   Poista
  2. Siis kirjoittiko sun älyluuri ton "häivekoneita", mitä siinä kuuluis lukea kun en keksi vai onko toi joku uus kiva murresana :D Ja mitämitä pleksejä? En oo vielä ehtinyt perehtyä näihin ollenkaan, hyvä vinkki heti alkuun, kiitos! Tollanen pienilaattainen näyttäis vaan ehkä kaikista kivimmalta höh :D !

   Poista
  3. NONI arvasin että joku siinä mätti ahaha :D :D Jännä kun en keksiny...

   Poista
 4. No,siinä on teille upea keittiö,joka ei heti jää vanhanaikaiseksi.Olen aina ollut sitä mieltä,että peruskeittiön väri pitää olla neutraalin vaalea,väriä saa aina verhoilla,kattiloilla,patalapuilla yms.Sitten on helppo muuttaakin värimaailmaa,jos tahtoo.Tuollaisen saarekkeen olisin aikoinani halunnut Hassiinkin,mutta valitettavasti keittiössäni ei ollut sille tilaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä ihan muusta asiasta: kuuntelin juuri radiosta ohjelmaa 2-vuotiaitten ryhmäneuvolasta,puhuttiin raivokohtauksista ym.Loppukaneetiksi asiantuntija sanoi,että 1-3 vuotiaitten tehtävä on koetella vanhempiaan,ja vanhempien tehtävä on tuottaa pettymyksiä lapsilleen.Ja että omaa järkeä saa käyttää.

   Poista
  2. Meistäkin keittiön kuuluu olla ehdottomasti vaalea, erikoisen värin kanssa mua pelottais kyllästyminen! Ihan valkoista en uskaltanut mutta toi magnolia on just hyvä, ei tarvii joka päivä jynssätä! Hassissa olis kyllä ollut vähän liian ahdasta jos sinne vielä sellaisenkin olis laittanut. :D

   Ja voi ei haha mitä pettymyksiä mä tuotankaan Lugille ihan päivittäin, eihän se parka saa esimerkiks tyhjentää roskista tai repiä tavaroita hyllyiltä, ymmärrän raivokohtaukset. :D

   Poista