keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Remppavinkkejä kiitos!

Vakkarilukijat tietää että meillä alkaa kesän korvilla suuuri remontti. Vaihdetaan anopin kanssa asunnot päikseen, mutta ennen sitä täytyy tehdä hurjasti kaikkea! Tällä hetkellä meillä on kova keittiöstressi, varsinkin Stefanilla, sille on erityisen tärkeää että keittiöstä tulee just eikä melkein täydellinen.


Kuva Freshome

Muut huoneet stressaa tietysti myös, mutta ei läheskään yhtä paljoa kuin keittiö. Kylppäri on ehkä seuraava murheenkryyni, mutta se ei ole onneksi ihan yhtä paha! Meillähän uusitaan tosiaan melkein kaikki joten edessä on melkoinen homma, vaikkakaan se sisustus ei häiriköi mun unia vielä mitenkään. Verhoja ja tyynynpäällisiä voi katsella myöhemminkin, mutta huonekalut olis kyllä kiva olla jo muuttaessa!


Kuva Xxxlutz

Nyt toivoisinkin teiltä vinkkejä - kirjoitteletteko itse omasta remontista tai sisustuksesta tai onko teillä joku suosikkiblogi josta käytte usein katselemassa juttuja? Entäs huonekalut (tai niiden asettelu) - onko jotain tosi käytännölliseks havaittua vinkkiä mitä lapsiperheessä kannattaa olla tai vastaavasti ei kannata olla? Mulle tulee vaatehuone joten en tarvitse mitään kaappeja, mutta entäs lastenhuone - onko joku löytänyt jonkun ihanan kaapiston/hyllykön joka on käytännöllinen myös lapsen kasvaessa?

Pieniä toiveita:

- ei kokovalkoisia koteja
- mutta ei myöskään mitään sateenkaarioksennusta
- vauva/taaperotalouteen sopivia materiaaleja
- ei tuhansien eurojen design-huonekaluja
- Ikea on okei
- ei mitään nahkaista tai mitään mikä näyttää nahkalta
- ei tapetteja, seinätarratkin ehkä vähän niin ja näin
- sohva mieluiten yli neljän istuttava

Vinkkejä saa antaa aivan mistä vaan, aina matoista sohvan kautta pakastimeen! Kokonaisia blogeja, pelkkiä yksittäisiä postauksia tai ihan vaan jotain linkkivinkkejä, kertokaahan ja mä kiitän jo valmiiksi! :)

21 kommenttia:

  1. Muista kuitenkin,että kyse on teidän kodista.Jos se on toisten mielestä liian vanhanaikainen tai liian moderni,liian väritön tai värikäs,liian chic tai liian maanläheinen,sillä ei tosiaan ole mitään merkitystä.Te siellä asutte ja elätte teidän elämäänne.Minä tiedän,että moni kalustaisi minunkin taloni täällä Hassissa ihan toisin,mutta minulle tämä on juuri se koti,jossa haluan asua.Tutkia monia mahdollisuuksia toki tulee ,mutta valita vain OMASTA mielestä hyvät

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti, ei me kenenkään muun mielipiteitä kuunnellakaan :D ! VINKKEJÄ sen sijaan otetaan vastaan - käytännöllisyys kun olis se avainsana meidän kodossa! Jos trendien mukaan mentäisiin niin meillähän olis just sellainen kokovalkoinen asunto jossa ei saa juoda edes kahvia ettei läiky ja mene matto pilalle. :D Hassissa on ihanaa, toivottavasti meilläkin tulee olemaan yhtä kodikasta ♥ !

      Poista
  2. http://ollieoliver.blogspot.fi/2013/12/the-keittio.html?m=0

    VastaaPoista
  3. http://ollieoliver.blogspot.fi/2013/12/no-se-kylppari.html?m=0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kans just remontoitiin kylppäri ja keittiö. Monen muun ohella :D sisustus edelleen puolitiessä! En tiedä onko tossa mitään mitä haet. Suosittelen korotettua uunia ja tiskikonetta!

      Poista
    2. JEEE just tollaisia kiitos :) ! Korotettu uuni ja tiskikone onkin tulossa, Stefanilla on mielikuva meistä 50 vuoden päästä kun ei raihnaisilla jäsenillä kykene kumartelemaan minnekään alas, mä ajattelin kyllä kans jo ihan nykypäivääkin ... :D

      Poista
    3. Ihanan pitkäkatseista :'D mutta mä rakastan jo nyt kun ei tarvitse kyykistellä! Ja ettei joku nimeltämainitsematon minityyppi istu kokoakin siellä koneessa kun yrität sitä tyhjentää..

      Poista
    4. Ai hei tota en olekaan edes ajatellut, voisin kans kuvitella että Lucaskin olis melko innokas apuri :D !

      Poista
  4. Ah mä haluan ton keittiön! Mähän rakastan kokovalkosia koteja ja meillähän sellanen olikin hetken aikaa, mutta se oli joo aika hmmm epäkäytännöllinen neljän lapsen kanssa, joten värjäsin valkoiset ikean sohvat ja tuolit mustaks :D helppoa ja edullista. Ja siis mä oon ainakin ollu tosi tyytyväinen ikean sohviin, runko kestää kovaa käyttöä eikä nää oo menettänyt muotoaan (ainakaan vielä) :) suukot ja hali pusut teille, haisulille miljoonaa suukkoa ♡ maaliskuussa nähään ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän on ihana keittiö, älä himoitse muuta ! Ikean sohvista mä en ole löytänyt yhtään mieluisaa, mutta hyvä tietää että on hyviä jos sattuukin joku kiva. :) Pusuja takasin, jee, ei oo enää pitkä aika maaliskuuhun ♥

      Poista
    2. Eikäkö mä haluun ton uunin pois ja siihen sellasen saarekkeen :D helppo homma! Sit mä haluisin laittaa olkkariin jonkun muun lattian, alkaa tää laatta tympiin, mut juu muualla voi olla laattalattia, on nii helppo pitää puhtaana. Oon myös alkanu himoitsee jotain mega isoa kulmasohvaa, mut en kuulemma saa ku vaihdan niin usein järkkää et kyllästyisin siihen heti :D japyh. Luna kertoi että aikoo hoitaa maaliskuussa vain Stefania ja leikkiä vain sen kanssa... ok :D mitäpä teistä muista.

      Poista
    3. Ai sä haaveilet sellaisesta niinkin pienestä pintaremontista :D Onks teillä lattialämmitys joka paikassa? Ja en mäkään antais sun ostaa sellasta. :D Terkuin korvissani kaikuu edelleen jatkuva VAIHETAAN JÄRKKÄÄÄÄ ... Meidän on kyllä pakko saada just sellanen että voi kunnolla kölliä ! Ja hei tosi kiva Luna... nimenomaan mitäpä meistä maanmatosista... meillä olis sentään yhteinen kieli sen kanssa mut ei sit jos ei kerta kelpaa :D !

      Poista
    4. Joo on lattialämmitys mutta kun tätä pinta-alaa on aika paljon niin ei raaski pitää kauheen kovalla, eli on aika kylmä kyllä. Mutta kesällä tosi ihana ku koko talo pysyy viileenä juurikin tuon lattian takia :D hei meillä on ollu nyt reilun kuukauden sama järkkä ja oon ihan masentunut :D noo lunan mieli ehtii muuttua, ehkä se suostuu myös leikkiä teidänkin kaa ♡ pusit !

      Poista
  5. Korotettu uuni ja tiskikone on kyllä sellaiset, mitä ikävöi ne kerran omistettuaan! Mutta älkää laittako sellaisia ylöspäin aukeavia kaappeja, ne on ihan törkeän epäkäytännöllisiä ja nielevät yllättävän vähän tavaraa. Kunnon valoihin kannattaa satsata myös (paitsi en tiedä onko siellä yhtä pimeää kuin täällä ja näin ollen yhtä suuri tarve niiiin paljolle valolle), mutta minusta tuntuu, ettei keittiössä ole koskaan liikaa valoa! :D Ja tietenkin pöytä pinta-alaan, jota ei koskaan tunnu olevan tarpeeksi :D

    Ai vitsi, tulee itellekin remonttikuume! Kunpa pian pääsisi taas remppa hommiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä :) ! Oon asunut tiskikoneellisessa kodissa viimeks teininä joten varmaan nyt sit ihan hullaannun ! Ja hei apua valaistus, meillä on keittiössä ihanat kaksi isoa ikkunaa mutta eipä niistäkään illalla valoa tule ja just niiden ikkunoiden takia yläkaapistoja ei tule olemaan ehkä ollenkaan joten sellaisia välitilan valoja ei myöskään saa! Kääk! Nyt pitääkin alkaa tutkimaan vaihtoehtoja, en kestä jos ainut valo on kattolamput, musta on iltaisin ihana pitää vaan sellaisia pieniä valoja!

      Työ- ja laskutilaa meille tuleekin niin paljon kuin mahdollista, se kun on tässä kodissa aivan uskomattoman minimaalinen ja se on melko raivostuttavaa :D ! Ja hei voit tulla meille remppaamaan, mä en odota sitä kovin innolla, mistä sellaisen remppakuumeen voi tilata? :D

      Poista
    2. Eikö Ikeasta löytynyt remppakuumetta? Ite käyn sitä aina sieltä tankkaamassa :P Mutta kyllä se into sieltä löytyy viimeistään siinä vaiheessa, kun näkee, että uutta pintaa syntyy..

      Jos kattovalaistus on ainut mahdollisuus, niin kannattaa laittaa himmennettävät valot. Tai/ja sitten sellainen systeemi, että kaikki keittiön valot eivät syty yhdestä napista, vaan useammalla napilla ohjataan valaistusta. Ja epäsuoravalaistus seinien kautta, sillä saa tunnelmaakin luotua.. t. Sähkömiehen vaimo :D

      Poista
    3. No ei :D ! Ja kyllä mäkin veikkaan että varmaan jo siinä vaiheessa kun saa alkaa rikkomaan vanhaa, mutta toivonmukaan viimeistään uutta nähdessä!

      Kiitos sähkärin vaimolle :D ! Stefan ei yllättäen ollut miettinyt valoja ollenkaan, miehet ... :D

      Poista
  6. Kun laitoin kotiani niin ostin melkein kaiken Ikeasta, Laatu on kestänyt muuten mutta laatikostot ovat aivan onnettomia eikä aukivedettävien laatikoiden pohjat kestä lähes minkäänlaista painoa. Keittiön kaapistot ym. ovat valkoiset ja ne ovat asunnossani inhokkini nro.1 sen puhtaanapidon kannalta. Keittiössä aina räiskyy helposti jotain ja niitä saa olla kokoajan pyyhkimässä. Samoin parketti keittiössä on todella epäkäytännöllinen. Myös vaalea sohva on tosi armoton värinä. Jos laittaisin nyt kotia niin toivoisin keittiöön kaakeli- tai vastaavia lattioita, kaapistoista ehkä sinisiä, samoin sohvasta. Itsekään en laittaisi tapetteja koska ne monesti helposti riitelee muun värimaailman kanssa ja niihin kyllästyy. Sisustaminen on joka tapauksessa kivaa puuhaa :).

    Mukavaa viikonloppua sinne Tiroliin ja sisustusintoa :)
    t. Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nyt just vaaleahko keittiö ja jotain tollaista sävyä kaavaillaan uuteenkin, mua pelottais et johonkin räikeeseen väriin kyllästyis ja vaalea tuo kuitenkin niin paljon tilantuntua :D ! Mustakin keittiöön olis just laattalattia kiva, mutta Stefan ei ole vielä ihan varma. Ja kirjoitinkin joskus että vaaleaa sohvaa en ostaisi vaikka ei olis lapsiakaan, kaataisin siihen varmasti heti esimerkiks punaviiniä. :D

      Kyllähän tää on, vaihtoehtoja on vaan ihan liikaaaaa mut ehkä me vielä joskus ollaan valmiita! Ja kivaa viikonloppua myös Wieniin :) !

      Poista
  7. http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/portal/eo/realties/common/public/search/item/item_images_dialog.jsp?portal=eo&eo_target_page_office_banners=true&item_id=41.2249186#0

    Olisko tuossa sohva teidän makuun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana ! ! ! Ja superkätevä olis tommonen mikä nousis korkeelle niin vois imuroida sieltä altakin joka päivä sohvaa siirtämättä. :D

      Poista