sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Lunta tulvillaan


Tirolilla on paha tapa pantata aina lunta ja sitten kerralla räjäyttää se kaikki taivaalta alas. Näin kävi taas jälleen kerran, kuten jokaikinen talvi! Vielä torstaina pelättiin tuleeko Kitzbühelin legendaarisista kisoista mitään koska lämmin sää ja vesisade tuhosi ne vähätkin Hahnenkammiin muualta kärrätyt lumet ja mitäs nyt - tälle aamulle vaihdettua superkombia jouduttiin siirtämään myöhemmäksi koska lunta on tullut niin paljon että vaikka huoltomiehistö oli ollut aamuneljästä asti paikalla ei rinnettä silti saatu kuntoon! Terve!


Meillä on ihan mukavan kokoinen piha, mutta luojan kiitos kolattavaa ei ole kuin toi ehkä noin 15 neliön asfaltoitu alue. Silti mulla meni sen kolaamisessa yli tunti vaikka Lucas ei häiriköinyt mua ollenkaan esimerkiks yrittämällä karata kokoajan. Ja nyt, tunti myöhemmin, se olis taas ihan sen näköinen että se pitäis kolata uudestaan!


En mä valita, tätähän mä olen odottanut kuukausikaupalla! Mutta miksi aina pitää liiotella! Miksei Frau Holle (lumentuoja) voisi ripotella sitä lunta vaikka marraskuun lopulta alkaen kokoajan pikkuhiljaa niin että joulukuussa olis jo kauniit hanget? Miksi sen pitää heittää jokaikinen vuosi kerralla rekan kokoiset kinokset, luulis että se on paljon raskaampaakin niin!


Onneks täällä on taloissa aina tollaiset pitkät katonreunat niin että seinän vieressä on aina tilaa kävellä, no paitsi silloin kun lunta myrskyää vaakasuorassa. Oi mutta hei, nyt se Kitzin kisa alkoikin joten siirryn sitä katsomaan heippa!

8 kommenttia:

 1. Ihanan lumisia kuvia!!! Ja mahtava toi haalari! Tykkään! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään, varsinkin koska se oli niin huippulöyty FB:n kirpparilta, 40€ ja ihan käyttämättömässä kunnossa :) !

   Poista
 2. Niin se tulee täälläkin kerralla. Kuten vesisadekin :D Ensin ei tuu mitään ja sitten sitä vaan tulee, tulee, tulee ja tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut Suomessa se kerralla tuleva lumimäärä ei sentään ole ikinä ihan niin friikki kun täällä! Vesisade on sitten joo toinen juttu, "40 days of rain - end of the world in the bible. Summer in Finland" :D

   Poista
 3. No mutta :) Sitä luntahan saattaa sitten riittää meillekin maaliskuun lopuilla. Kitzin kisassa taaperteli joku muuten ihan samanlaisessa haalarissa :) Iso ikävä !

  VastaaPoista
 4. Kävin sunnuntaina hakemassa sieltä Tirolista lunta tänne Wieniinkin. Ai kun oli kiva käydä Kufsteinissa pistäytymässä. Tiroli tosiaan on Winter Wonderland :). Ja kas kummaa, nyt sitten sataa täällä Wienissäkin jo lunta.

  Kovasti oli telkkarissa ohjelmaa viikonloppuna niistä Kitzbühelin kisoista. Niistä kuuluista Weisswurstpartyistäkin näytettiin joku pätkä kun kaikki julkkikset on koolla. Tuli sitten tietysti heti sun blogi mieleen :). On teillä mahtanut olla siellä kovasti turisteja liikkeellä. Tollaset kisat ois hienoo nähdä joskus paikanpäältä.

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan Kufsteinissa, sekin on ihan siellä meidän lähellä. :) Oli varmasti ihanaa vaihtelua Wienin laakeuteen ja nebeliin, vai vieläkö siellä on sumuisaa? Toivottavasti teilläkin pysyis lumi maassa eikä muuttuis heti loskaks!

   Oon muutenkin talviurheilun suurseuraaja niin noita lähistöllä olevia kisoja on vielä kivempi katsoa! Partyista mäkin näin pätkiä kaikista Taff-tyyppisistä ohjelmista, oli hauska katsoa kun Schwarzenegger haasteli ihmisten kanssa joiden kanssa itsekin oon jutellut. :D Ja voi, turisteja on kyllä riittänyt koko talven, nyt ne oli vaan erityisen iloisia kun tuli sitä luntakin vihdoin ;) !

   Poista