perjantai 10. tammikuuta 2014

Bloggaaja, älä erotu!

Mammablogeissa on kierrellyt nyt muutaman päivän ajan leikkimielinen "Oletko supermammabloggaaja?"-testi. Tiesin jo ennen testin lukemista etten kuuluisi tähän kastiin mitenkään, koska vaikka luen paljon suomalaisia mammablogeja, en silti ymmärrä suurinta osaa kirjoittajien hehkutuksista jotain vaatetta tai tavaraa kohtaan.

Tänään tekstin kuvituksena toimii mustelmaposkinen (ei, en tiedä mistä se(kään) on peräisin) itse tosi siististi syövä aamupalasankari!


LAPSESI OMISTAA SEURAAVISTA TAVAROISTA:

[  ] Sophie the Giraffe
[  ] Ainun ensipupu
[x] Brion taaperokärry
[  ] SkipHop-leluja
[  ] Lamaze-leluja
[  ] BabyBjörn-sitteri
[  ] Mitä tahansa Färg&Form-merkkistä
[  ] Manduca TAI Tula
[  ] Stokken Tripp Trapp-tuoli

+ ainakin yhden vaatteen seuraavilta merkeiltä:

[  ] Polarn o. Pyret
[  ] Mini Rodini
[  ] Newbie
[  ] Pomp de Lux
[x] Me & I

Niin. Vaatteista en sano mitään, koska niistä olen kirjoittanut jo moneen otteeseen, esimerkiksi täällä. Paitsi että noi lasten "merkkivaatteet" on musta melko rumia, on niitä myös kaikilla. Musta on paljon kivempi että Lucaksella on erilaisia vaatteita kuin muilla, täällä paikalliset ihastelee suomalaisia kuoseja ja sitten taas finskeille on hauska näytellä paikallisia vaatteita!

Moni pitää noita suosittuja merkkejä tottakai kauniina, mutta en tiedä olisiko niitä kaikilla jos ne eivät olisi niin suosittuja. Jos esimerkiks Mini Rodinin kuosit koristaisivat jotain markettirutkuja, niitä tuskin bongaisi joka blogista. Eikö erilaisuus olekaan rikkaus? Olenko muka ainoa josta on kivaa kun jokaiselta ei löydy samanlaisia vaatteita kuin omalta beibiltä?


Tavarat ymmärrän paremmin, koska jos lukee monesta blogista paljon hyviä käyttökokemuksia jostain lelusta tai tarvikkeesta, on sellainen myös kiva ostaa kun tietää että ostos tuskin tulee olemaan turha! Esimerkiks noista Lamaze-leluista olen lukenut monta ylistystarinaa ja ihan hyvin voisin itsekin sellaisia ostaa.

Mutta ehkä se on se ero - mä ostaisin jonkun tavaran sen käytännöllisyyden vuoksi, joku ostaa niitä ihan vain siksi koska kaikilla muillakin on. Esimerkiksi taaperokärryä valitessani päädyin monia vaihtoehtoja punnittuani lopulta Brioon, koska siitä luin eniten hyvää ja se oli mun mielestä kaikista sievin.

MAMMABLOGGAAJAN ELÄMÄ JA TEOT

[  ] miehesi kulkee blogissa nimellä Isi tai Isimies
[x] olet naimisissa tai häät ovat vähintäänkin suunnittelutasolla
[  ] olet osallistunut ainakin yhteen mammamiittiin blogiurasi aikana
[x] kirjoitat blogiin kuukausikatsauksia lapsesi kehityksestä ("Mussukka 1 kk, Mussukka 2 kk jne.)
[  ] jos olet raskaana, kirjoitat tasaviikkopostauksia!
[x] ja vauvan synnyttyä tietenkin synnytyskertomuksen
[  ] olet toteuttanut blogissa vähintään yhden yhteistyöarvonnan
[  ] ...ja vähintään yhden kysymyspostauksen
[  ] teet Instaweek-postauksia
[  ] sinulla on meneillään laihdutuskuuri tai elämäntaparemontti
[  ] blogillasi on Facebook-sivu

Tämäkin on vähän huono mulle, koska en oikein nykyään enää tiedä kenelle tätä blogia itseni jälkeen eniten kirjoittelen - Suomitutuille vai teille muillekin "tuntemattomille" lukijoille! En mitenkään tietoisesti pyri välttämään mitään joka blogissa näkyviä juttuja, mutta en myöskään tykkää tehdä kaikkia asioita samanlailla kuin kaikki muut, ihan vain koska ne on in.
"0-8 pistettä: Aloittelija

Olet vasta pääsemässä bloggaamisen makuun tai välttelet tietoisesti äitibloggaajien kliseitä. Ehkä haluat kulkea omia teitäsi, ehkä et vain tiedä mikä on blogimaailmassa pinnalla juuri nyt. Aloita vaikka nyt ensiksi liittymällä Facebookin Äiti Bloggaajat-ryhmään - sieltä löytyy vertaistukea.

9-17 pistettä: Wannabe-mamma

Olet hoksannut muutaman blogimaailman kirjoittamattomista säännöistä, mutta vähän on vielä matkaa huipulle. Osaat jo tunnollisesti valokuvata kaikki ostoksesi ja postata blogiin, ja seasta löytyy sekä Polarn o. Pyretiä että Cittarin alepotkareita. Nyt vain äkkiä järkkäämään arvontoja ja blogimiittejä...

18-25 pistettä: Supersopuli

Olet äitibloggaajien eliittiä! Namedroppailet merkkien nimiä sujuvasti keskustelun lomassa ("Mussukka, älä tahraa niitä Rodineja!") niin ettei keneltäkään jää huomaamatta että teiltä löytyy kaikki tavarat jotka ovat tällä hetkellä in. Et löydä hetken rauhaa instaweek-postausten, kuukausikatsausten ja rakas joulupukki-näitä-kamoja-haluamme-seuraavaksi-kollaasien keskeltä. Pitäisikö jossain välissä muka ehtiä kirjoittaa jotain ihan tavallisiakin tekstejä...?"


Mähän keräsin pisteitä hurjat viisi, joka olikin musta ihan maksimaalinen summa! Testi oli siis tosiaan ihan leikkimielinen ja kieli poskessa tehty, mutta kyllähän se aika paljon kertoo - jos tahdot olla "eliittiä", sulaudu massaan, älä erotu!

Haha, mä olen enemmän kuin mielelläni täällä aloittelijakastissa ja hihittelen joka blogista löytyville blogimaailmassa pinnalla juuri nyt-asioille! Toki jos tahdotte antaa jotain palautetta joka ei liity eliittitavaroihin, niin kertokaa, kyllä mä kiltisti kuuntelen vaikka en välttämättä lupaakaan niin tehdä! Ciaoo!

20 kommenttia:

  1. Ihan asiaa! Vaikka itse kuulun mini rodini kastiin. Merkistä tykkäsin ennen kun oli pinnalla ja oikeastaan vaan vanhat kuosit kiinnostaa ja on kyllä ruvennut ahdistaa kun sitä on nykyään kaikilla. Olenkin yrittänyt etsiä uutta merkkiä mikä olisi meidän ollin näköinen(mielellään halvempikin kuin rodini). Vielä tuloksetta. Vinkkejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkimassa teidän taaperon vaatteita, ihanan värikkäitä! :) Mä en oikein osaa antaa vinkkejä kun en suosi mitään erityistä merkkiä, ostelen ja otan vastaan vaatteita joista tykkään, merkillä ei ole mitään väliä. :D Tai no, kalliita vaatteita = "merkkivaatteita" en kyllä itse osta, niitä otan ainoastaan vastaan haha. :D

      Poista
    2. En kyllä itsekään ole merkkiuskollinen, vaikka kaappi onkin noista rodineista täyttynyt. Mä ostan sitä mikä on meidän pojalle tyylin mukaista, löytyy se sitten prismasta, hennesiltä tai rodinilta:) hennesillä on iso valikoima mitä tytölle pukisin mutta pojalle en löydä sen tyylisiä :D haluaisin nyt löytää jonkun kivan merkin/merkittön mikä kohtaisi pojan tyylin kanssa:)

      Poista
    3. Musta tuntuu että mä löytäisin tytölle monestakin paikasta kaikkia ihania vaatteita mistä ei pojalle oikein löydy! Toivottavasti löydät uuden keräilykohteen, mä en taaskaan osaa auttaa kun Lugilla ei ole mitään omaa tyyliä :D !

      Poista
    4. ... eikun hei onhan mulla yks suosikki, Name It :) Niillä on mun mielestä ihania kuoseja!

      Poista
    5. Niillä on ollut kivoja! Täytyykin taas tarkistaa mitä sieltä löytyy:)

      Poista
  2. Hehee... aivan ihana postaus :) Sait minusta ehdottomasti uuden lukijan! Itsekkin 3 naperon äitinä pyrin kiertämään kaukaa kaikenmaailman hifistelyt ja hyvin nuo nappulat on kehittyneet ilman niitä extrasuperhyviä ja maksimaalisen ihania merkkituotteita (ps. joista aika suuri osa, etenkin vaatteista, on kohtuu kamalan näköisiä! Terkuin Clivianna http://clivianna.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että en olekaan ainoa jota kaikki se trendihullutus ihmetyttää :D ! Joo, suurin osa niistä "merkkivaatteista" on ihan törkeän rumia, en ottais niitä edes ilmaiseksikaan vastaan. Jos teillä on jo kolme selvinnyt ilman niin eiköhän meidänkin selviä ;) !

      Poista
  3. Hyvä,coccolinin äiti,älä muuta tyyliäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Si si, grande, piccolo, cotoletta con patate, muuta ei coccolinin mami osaa :D !

      Poista
  4. Hyvä. Asiaa sisko rakas! Ja minulle ainakin kirjotat, koska en saa unta jos en lue aina jotain juttua ennen nukkumaan menoa :D suukot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Achsoo, että niinkin hyvät jutut että auttaa unettomuuteen :D !

      Poista
  5. Jäit hyvälle tasolle, aloittelija täälläkin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi meitä alkeilijoita, mitenhän sinne eliittiin pääsis :D !

      Poista
  6. Oon aivan samoilla linjoilla sun kanssa! En ite suostu myöskään ostamaan "trendivaatteita" joita on joka toisen mammabloggaajan (ja muidenkin vanhempien) lapsilla. Kirjoittelinkin blogiini joskus juuri siitä etten voi yksinkertaisesti sietää sitä että kaikilla lapsilla on samat vaatteet ja siksi ostankin omalle tytölleni vaatteet aivan muualta.
    Tavarasta on tietenkin kiva kuulla kokemuksia ja mielipiteitä ja niitä voi ostaa, mutta ei todellakaan siksi että muillakin on sellainen. Itekin alan jo taipua Lamazen parin lelun puolelle kun niistä paljon hyvää kuullut ja sieviä ovat. Hinnallakaan eivät ole pilattuja.
    Niin ja en todellakaan ymmärrä noita mammabloggaajan muotteja joihin pitää ahtautua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kirjotinkin ylempänä että mulle on ihan sama mitä "merkkiä" vaatteet on tai että jos muillakin sattuu sellaisia olemaan, mutta en mä nyt tieten tahtoen käy ostamaan kaikkea vain koska kaikilla muillakin on se enkä ymmärrä miks kaikki tahtoo tehdä niin ? Lienen dorka :D !

      Onpas hauskaa että on näin monta muutakin, mä ihan totta kuvittelin että olen ainoa :D !

      Poista
  7. Onneksi sun blogi on ainoa "mamma"blogi, jota luen. :D Tuon testin perusteella en kyllä niitä eliittiblogeja jaksaisi lukeakaan! Olis vaan se oma vauva jo, niin voisi paremmin myötämammailla, voihan vauvakuume sentään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, etkö tykkäis lukea joka päivä esimerkiks päivän asu-postauksia, MOLEMMILTA, kun kakarakin puetaan yhtä kalliisiin vaatteisiin mitä omat on. :D

      Ja eikä, sielläkin kuume, kukahan sen on muhunkin tartuttanut :D ?! Toivotaan että sun kuume ei hellitä mun juttuja lukiessa :D !

      Poista
  8. Hahhah, samoilla linjoilla minäkin! (http://www.meriannen.com/supermammabloggaaja-testi/) ja kyllähän bloggaamisessa käy se sama kuin muutenkin elämässä, pitää olla rohkea erottautuakseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulinkin kyläilemään! Musta tuntuu että aika harvalla tuskin on kyse rohkeudesta, suurin osa vain oikeasti pitää esimerkiks tiettyjä muotikuteita kauniina ja sehän on okei, jokaisella on makunsa :D ! Tokihan on niitäkin jotka menevät massan mukana kun eivät muuta jaksa tai tahtovat vain tulla hyväksytyiksi tai suosituiksi. :)

      Poista