sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Eläinpuistossa!

Stefan ja Lucas on taas Lena-serkun luona joten mulla on hetki aikaa jonka aion käyttää tietysti hyödyllisesti teitä viihdyttäen! Moni tykkää lukea ihan vain meidän kuulumisia ja osa taas katsella kaikenmaailman maisemakuvia, joten tässäpä yhdistettynä molemmat - eilinen päivä eläintarhassa! Kohteena oli rariteettieläinpuisto Ebbsissä, meidän kotivuoren pikkuveljen Zahmer Kaiserin takana (infona lähinnä niille jotka ovat täälläpäin käyneet, muille tuskin sanoo mitään).


Yleensä me ajetaan Wörglin ja Kufsteinin suuntaan autobaanaa pitkin, mutta nyt oli pakko ajaa Stefanin veljen perässä tota kamalaa mutkaista vuoristotietä kun me ei tiedetty missä koko Ebbs edes on. Se on tosi kaunis reitti varsinkin näin syksyllä kun värejä on ihan tuhansia jokapuolella, mutta se on tosiaan niin mutkainen että mulla tulee helposti paha olo.


Perillä!


Käytiin kesällä Aurachin villieläinpuistossa josta Lucas tykkäs kovasti, yhtälailla se innostui myös näistäkin elukoista! Mun oli pakko mennä Wikipediaan katsomaan mikä tuo on, mutta suomeksikin se on vari... neverheard. Kuuluu Madagascarilla elävien makien heimoon, okay.


Sieltä löytyi myös sikoja ja minipossuja! Yhdellä tallilla jolla meidän poni asusteli, asui myös ihana minipossu nimeltä Naski ♥. Tossa samassa aitauksessa oli myös vuohia ja lampaita ja kalkkunoita ja ties mitä!


Vaikka eläimiä ei ollutkaan mitenkään älyttömän paljon, oli ne silti suurin osa jotain ihan randomeita joista en ollut koskaan kuullutkaan. Eräitä otuksia Stefan nimitti tietäväisenä "jättikaniineiksi", kunnes lähelle mennessä huomattiin että ne on kenguruita...


Ja Lucas tykkäs! Osaa eläimistä se tuijotti intensiivisesti ja kovin vakavana, osaa taas osoitteli innosta hihkuen. Linnut vaati melkoisen vakavuuden, kun ne oli niin kovaäänisiä.


Apinat oli hurjan hauskoja! Stefanin veljen tyttöystävä syötti niitä kädestä, Lena ei ihan uskaltanut.


Molempien lasten lemppariksi osoittautui kuitenkin leikki-alue, joka oli ihan täynnä lehtiä! Ja olihan se aika ihana!


Autolle päin kävellessä Lena tahtoi pitää serkkua kädestä kiinni, mutta Lucas ei meinannut olla samaa mieltä... Ebbs on ihan Saksan rajalla ja kuvassa näkyvät vuoret onkin viimeisiä, noiden takaa ei löydy enää muuta kuin kukkuloita.


Kotia kohti, alakuvassa näkyy siis Zahmer Kaiser-vuori (ja sen jaloissa oleva Söll jonne Aurinkomatkatkin järjestää matkoja) jonka taakse ajeltiin! Ja nyt mun pitääkin taas mennä, toivottavasti tämä viihdytti jotakuta, adiooos! :)

16 kommenttia:

 1. Oon niin kateellinen teijän maisemille <3 Toi musta röhkispossu on söpö! :D Ja Luca tietysti, vähän eri tavalla :P <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli selkesti boss, kun se lyllers paikalle niin kaikki pikkuset juos pois :D ! Ja onhan Lucaksessakin vähän possun näköä ;)

   Poista
 2. Hyvät ilmeet Lucaksella :D kivanoloinen eläinpuisto kanssa.. mahtavaa, kun on ollu niin lämmin ja hieno syksy, ni pystyy vielä touhuamaan paljon pihalla. Mutta sais se lumiki jo tulla eikö niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, dorka :D Ja äläpä! Vaikka odotan sitä lunta ihan himona niin onhan se kiva että vaikka marraskuu on ihan ovella niin mittari näyttää +24. Tykkään näistä syksyjen lämmöistä kun ei tukehdu kuumuuteen mutta on silti lämmin, sulleki aika hyvä, ei tarvii ostaa mitään jättitalvitakkia :D !

   Poista
 3. Mä en kyllä kestä miten ihania kuvia ja maisemia !! Vuoret on jotenkin niin <3

  Ja tykkään ihan kamalasti eläimistä myös.. saako olla vähän kateellinen sulle? :D

  Ihana Lucaskin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sanon aina kaikille että teillä on MERI ja JÄRVIÄ, ei kannata olla kade ! Saan aina hepulin kun aletaan lähestyä Helsinkiä ja näen ihanan Itämeren, ihan normaalia... :D

   Poista
 4. Ens kesäksi olis suunnitteilla matka (taas) sinne teidän suunnille..Mutta osaisitko neuvoa, minne kannattaa lentää, jotta pääsee halvimmalla (siis Helsinki-Itävalta)? ;)
  Loppusijoituspaikalla ei niin väliä, kunhan on vuoret likellä niin, että pääsee vaeltamaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suosittelen kyllä Müncheniä ehdottomasti, ainakin Lufthansa ja Finski (tai Blue1) lentää suoria lentoja Helsingistä melko halvalla. :) Sieltä ajaa tunnin verran Itävallan puolelle (esimerkiks juurikin tohon Ebbsiin), jos ei autoa tahdo vuokrata niin junalla tai bussilla pääsee, mutta mä olen aina laiskana tuhansien tavaroiden kanssa ottanut lentokenttätaksin, https://www.tirol-taxi.at/. Tosi halpa siihen verrattuna että pääsee ovelta ovelle. :)

   Poista
  2. Kiitos! Jotain Münchenin suuntasta arvelinkin.. Innsbruckiin lentäminen on suolaisen hintaista, ja jos matka on vain tuota tunnin luokkaa Münchenistä vuorille, niin näinhän me sitten ehdottomasti tehdään :) Matkan suunnittelu on kyllä melkein yhtä kivaa kuin se matkustaminenkin ;)

   Poista
  3. Joo Innsbruckille ehdoton nein :D ! Ja suunnittelu on ihanaa! Tosin mä tyydyn vaan haaveilemaan. :D

   Poista
 5. Voiii olinkin unohtanut koko Naskin :D vähän ku Naku. .. nyt mä sen päätin. Tullaan Lunan kaa ens kesänä sinne ja sä viet meidät tonne. Ei mulla muutaku pusut ja halit ja ikävät ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naski olis kyllä sopinu Nakun kanssa hyvin yhteen :D Olipas muuten kiva lause kirjottaa kun näppäimistössä ei toimi n-kirjain ollenkaan ja joudun kopioimaan sitä kokoajan... Joo mut hei ei mullakaan muuta ku että tervetuloa! Tulkaa sitten kun remppa on valmis niin mahdutte nukkumaan meillä! Puseja, tuu sun älypuhelimella skypeen joku päivä ♥ !

   Poista
 6. Nojoo millonhan se on valmis. Ja hei jos me tullaan kahdestaan ni a. teidän on haettava meidät kentältä, koska minähän en siellä aja ja b. todellakin majotutaan teillä, koska minuahan pelottaa vieraat ihmiset, varsin kun en osaa niille puhua. Ja sit sellaista vielä, että poistin mun skypen vahingossa tai sit tää älykäs puhelin poisti sen.. kadonnu se jokatapauksessa on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No viimeistään heinäkuussa hope so. Ja hei sure, esim mä voin hakea... Ja voitko sitten ladata sen takaisin? Sanoa älykkäälle veljellemme että lataa sen?

   Poista
 7. Noista ihanista kuivista lehtikasoista tuli mieleen,kun sinä meillä mummolassa pikkuisena lehtikasan nähdessäsi kysyit:"Taako hupata? Jot ei taa,huppaan vain vahan"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahihi ♥ Varmaan samoihin aikoihin kun Petteli teki hulluja... :D

   Poista