lauantai 31. toukokuuta 2014

Taukopäivä Achenseellä


Käytiin viime sunnuntaina pitkästä aikaa Achenseellä Stefanin sukulaisia moikkaamassa. Oikeastaan ne asuvat vielä sitäkin hieman ylempänä Achenkirchissä mutta Achensee sanoo Tiroltuntijoille enemmän ja muille tiivistettynä: se on Tirolin suurin, melkein 9 kilometriä pitkä järvi jonka syvin kohta on jopa 133 metriä! Kuten olen kertonut, Itävallassa ei kovin paljoa oikeita järviä ole... Vuoristovirtojen vuoksi sen vesi on myös kesäisin älyttömän kylmää mutta niin kovin kauniin väristä ja puhdasta - siis oikeasti lähes juomakelpoista!


Me ei kuitenkaan jääty tälläkään kertaa ihastelemaan järveä vaan ajeltiin suorinta tietä sukuloimaan. Kuten olen myös kertonut, niillä on siellä valtava maalaistalo, Bauernhof, jossa asuu tällähetkellä kolme sukupolvea - Stefanin äidin vanhemmat sekä heidän tytär (eli Stefanin kummitäti) perheineen. Siksipä siellä olikin aikalailla tilaa Lucaksen temmeltää ja löytyi sieltä tilan lisäks kaikkea muutakin kivaa!


... Esimerkiksi kissanpentuja ♥ ! Lucas oli niille kovin kiltti ja silitti niitä hellästi (vaikkakin vastakarvaan, mutta ei niitä haitannut) ja myöhemmin jopa kantoi niitä ulos terassille mummon ja isomummon syliin!




... Kasteluhommia ! Nehän on Lucaksen lemppareita kotonakin - myös raksalla, eihän meillä enää mitään vettä siellä tule mutta onneks ihan vieressä on lähde (siis ihan rakennettu, mutta siitä tulee siis vuoristopurojen vettä) josta käydään aina hakemassa. Kukkiakin on toki hieman vähänlaisesti mutta Lucas kastelee myös esimerkiksi puita! Eli Suomen mummo sekä isomummo: kaivakaapa jostakin pieni kannu Lugia varten, se kyllä kastelee kaikki teidän miljoonat kukkanne!



... Lehmiä ! Niistä Lucas ei oikein ollut varma että tykkäiskö vai pelkäiskö, varsinkin kun ne tuli ihan iholle ja taisivat jopa vähän lipaista!



... Ja ihana aasi ♥ Sitä Lucaskin uskals jopa silittää!

Semmoista kuului sinne päin Tirolia tälläkertaa, ensi kertaa joutuukin varmasti jonkun aikaa odottamaan, kiitos remonttikiireiden. Me oltiin tänään Lucaksen kanssa hurjia ja käveltiin ekaa kertaa tuolta kauempaa vaellus- ja pyöräreittejä pitkin raksalle mutta kiitos mun olemattoman suuntavaiston myös eksyttiin matkalla ja Google Mapsin lupaama 4,5 kilometrin reitti kestikin jostain syystä reilusti yli tunnin...


Noo, pääasia että matkaseuralainen oli noin hyvällä tuulella! Niin olin kyllä minäkin koska kotona näytti mahtavalta, pojat on olleet tosi ahkeria! Rakennusmestari oli myös käynyt eilen ja sanonut että saapuvatkin juuri tarkalleen maanantaina 16.6. Siitä seuraavana päivänähän me lennetään Lucaksen kanssa Suomeen - jännittää jo nyt miltä kotona reissun jälkeen näyttääkään! Remppakuulumisia seuraa kuitenkin myöhemmin, heibba!

12 kommenttia:

  1. Noita maisemia katsellessa iskee kyllä pirunmoinen ikävä takas sinne Alpeille. <3 Onneks sain ujutettua viikon Itävalta-visiitin heinäkuisen Bosnian-reissun yhteyteen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrettävää, mäkin varmasti Suomiloman jälkeen muistan taas arvostaa näitä enemmän! Ja viikkohan on jo aika pitkä eikä ihan mikään pikkuvisiitti, kyllä varmasti ehdit fiilistellä tarpeeksi :D !

      Poista
  2. Kastelukannu odottaa käyttäjäänsä :) Voi ihme noita kuvia taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee ! Mutta ei mitään jättiä jooko :)

      Poista
    2. Tarjolla on kaksi litran kannua. Oranssi kukkasihdillä ja keltainen aurinkosihdillä. Vihreä 2l ja punainen 2l ilman sihtiä molemmat. Vihreä 5 l kannu sihdillä. Useita kympin kannuja sekä sihdillä että ilman. Eiköhän joku noista natsaa :)Pari viikkoa :):):)

      Poista
  3. Meilläkin saa kastella kukkia, juuri haettiin hiacelastillinen plantagenista lisää :D Tosin tarvii ostaa haisulille oma kannu, koska neiti Lehtosaari on myös kova kastelemaan ♡ ihan pian nähdään, ah!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon melko varma että haisuli Lehtosaari ei myöskään kannuaan Lugille lainaa :D ! Niinpä, ihan pian <3 !

      Poista
    2. Juu tuo äkäpussi ei todellakaan lainaa yhtään mitään :( liekö jonkin sortin neljän vuoden uhma menossa ku mikään ei ole koskaan hyvin :D mutta täti lupaa ostaa Lugille oman ♡

      Poista
  4. Ach, Flieder <3 ikävä syreenin tuoksua. laitatan joskus omalle pihalle niitä ainakin satamiljoona sitten joskus :) Onneksi niiden pitäisi pärjätä täällä pohjoisessakin. Harmittaa vaan, kun Holunder ei pärjää Suomessa kovin hyvin. Mun toinen suursuosikki! Tuosta puutarhakuvasta vaan tuli mieleen. :D Ihania maisemia! Tirolia en tunne hirmu hyvin, kerran olen ajanut junalla Innsbruckin kautta Italiaan, mutta ei yöaikaan paljon maisemia kateltu. Mahtaa jännittää tuo Suomen reissu, kun ei paljon pääse remontin edistymistä seuraamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikein tiedä tykkäänkö syreenistä vai en :D ! Hollunder olis kyllä ihana, hyvä vinkki, meillä on pari paikkaa puille mutta ei olla vielä päätetty mitä laitetaan! Meillä oli aprikoosipuu mutta se piti kaataa remontin tieltä ja jopa naapurit itki mukana, se oli niiiin kaunis byhyy...

      Mulle oli ihan uus kokemus toi junailu, yleensä kun mennään tietysti autolla autobaanaa pitkin niin eipä sielläkään niitä maisemia oikein katsella :D ! Ja joo, kyllä jänskää kun jänskää jo jos on päivänkin poissa sieltä haha :D !

      Poista
    2. Voi aprikoosipuuparkaa! Itelläkin sydäntä särkee, kun tiedän, että anopin puutarhasta on uusien omistajien myötä hävitetty kaikki puut. Siellä oli vanhoja kirsikka- ja omenapuita ja niin paljon kukkia! Mutta ainahan sitä voi istuttaa uuden aprikoosipuunkin :) tai muitakin hedelmäpuita kerta paikkojakin on. Mun mielestä niistä on eniten iloa, riippuu tietenkin, jaksaako niitä hedelmiä sitten laittaa. :D Minähän tein mehua syreeninkukistakin..

      Poista