maanantai 12. toukokuuta 2014

Päivä muiden joukossa

Eilen oli sunnuntai, 11. toukokuuta. Erosiko se jotenkin muista päivistä, eipä oikeastaan. Stefanin vanhemmat kävivät kahvilla (joo, asutaan edelleen samassa talossa sen äidin kanssa mutta kuten myös todettua: se on ihan kuten kuka tahansa naapuri, ei me välttämättä nähdä joka päivä), leivoin karjalanpiirakoita (koska teki mieli jotain hyvää mutta oli vähän rajalliset ainekset, noihin ei tarvitse mitään) ja illalla tuli Suomen matsi. Siinäpä se. Bloglovin huutaa taas miljoonaa lukematonta postausta joista suurimmassa osassa otsikointi liittyy eiliseen.


Äitienpäivä on mulle samassa kastissa ystävänpäivän kanssa - ihan vain pelkkä päivämäärä. Tokihan itse olisin voinut juhlistaa sitä itseni kanssa koska olenhan äiti, mutta koska ennen siihen on kuulunut aina lahjoja ja lounaita, kakkuja ja kilistelyjä, tuntuis jotenkin tyhmältä (vai tyhjältä?) juhlistaa äitienpäivää ilman omaa äitiä, ilman omia isoäitejä. Niiden ansiostahan mä täällä olen, nykyään itsekin etuoikeutettuna kokemaan tätä maailman suurinta onnea - äitiyttä.


Ei äitiys tietenkään aina ole pelkkää vaaleanpunaista hattaraa ja iloa, sen tietää jokainen ja jos joku muuta väittää niin se joku valehtelee. Mutta siinä missä esimerkiks autokoulu ärsyttää mua kokonaisuutenaan - pelkkä sana aiheuttaa inhonväristyksiä, saati kun sinne pitää mennä paikan päälle - on äitiydessä vain sellaisia hetkiä jolloin hermot kiristyvät. Niiden kiristäjä ei välttämättä aina ole edes se itse lapsi, vaan esimerkiks lapseen liittyvät typerät paperihommat.


Mutta ne on tosiaan vain hetkiä. Lyhyitä hetkiä - ei kestä kauaa esimerkiks siivota pöydälle, syöttötuolille, vaatteille (mieluiten juuri vaihdetulle, puhtaalle yöpuvulle) sekä lattialle kaadettua maitomukia (huom. kaadettua, ei vahingossa kaatunutta), hieman kauemmin kestää pestä haluttoman taaperon hampaat ja jos se samainen taapero tuodaan ulkoa sisälle ilman hänen hyväksyntäänsä (eli aikalailla joka päivä), saattaa huutoa joutua kuuntelemaan pitkänkin aikaa.

Silti, ne on minimaalisen lyhyitä hetkiä jotka eivät vaikuta siihen kokonaisuuteen millään tavalla. On ihanaa olla äiti ja olisi tietysti vielä ihanempaa jos Lucas saisi tutustua äidinpuoleiseenkin sukuunsa muutakin kuin Skypen ja harvahkojen tapaamisten avulla, mutta kuten todettua - ihan kaikkea ei voi saada. Onneksi se saa tutustua kunnolla edes isänpuoleiseen, ihanaan sukuunsa! Jollakin ei ole mahdollisuutta tutustua kumpaankaan puoleen, joten ollaan iloisia edes tästä. Meistähän Skype on maailman paras keksintö - entäs te, soitteletteko usein kaukana asuville sukulaisille vai miten pidätte yhteyttä?


Mä vietän äitienpäivät kuten ystävänpäivät - silloin kun omaa äitiä ja isoäitejä tapaan. Enpä edes oikein ymmärrä miten äitienpäivästä onkin tullut niin hurjan tärkeä Suomessa? Miksei isänpäivä saa yhtä suurta huomiota? Itävaltalaisille synttärit on tosi iso juttu, nämä tällaiset tietyt päivät huomattavasti paljon pienempi. No, oli miten oli, reilun kuukauden päästä me päästään viettämään kaikkia typeriä päivämääriä kun suunnataan kohti Suomea. Ja nyt mä alan tekemään typeriä autokoulutehtäviä, kohta Stefan jo tuleekin, heippa!

11 kommenttia:

 1. Oi miten ihania, matkakuumetta nostattavia kuvia! :)

  Tuo äitienpäivä hössötys on mennyt mustakin yli.. Toisaalta on ihanaa, että on päivä, jolloin muistaa omia lähimmäisiään (äitien-, isän- ja ystävänpäivät), mutta en pidä siitä kaupallisuudesta joka jokaiseen näihinkin jo aletaan liittämään. Parasta on leipoa omalle äidilleen kakku ja juoda kahvit ja viettää aikaa äitinsä, isoäitinsä ja perheen parissa. Toisaalta, meilläkin suku asuu toisella puolella Suomea, joten eipä sinne tule lähdettyä, vaan muistaminen tapahtuu soittamalla äitienpäiväonnittelut. Näin jo monta vuotta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko ootte varannut matkan vai vieläkö vaan haaveilette? :) Mä taas jo niin kovasti odotan Suomen lomaa!

   Musta on vaan jotenkin tympeetä että just se äitienpäivä on niin iso juttu, joo, okei, äitihän se sitä lasta ja kaikenlaisia vaivoja 9kk kantaa ja tekee hirveen työn synnyttäessään ja blabla mutta silti, ei se äitikään olis äiti ilman isää :D ! Ystävänpäivähän on vissiin myös Suomessa mennyt tosiaan just siihen kaupallisuuteen, vaikka eihän se oikeasti alunperin edes ole _ystävän_päivä. No, ei mua niin haittaa kun oon vaan täällä ja ärsyynnyn synttäreiden tärkeydestä haha :D !

   Poista
  2. Jo on matka varattu. Heinäkuun alussa tullaan huudeille, tarkemmin Mayrhofeniin.. :) Ihanaa, en malta odottaa! Ja ai niin, ja suosittelemasi Tirol taxi pääsee kokeiluun, täytyy raportoida, miten se pelittää meidän reissulla :)

   Ajatuksena äitienpäivä ja muut vastaavat päivät on kivoja, koska onhan ne sitä varten, että silloin muistetaan lähimmäisiä erityisellä tavalla. Mutta mikä se tapa sitten on, niin sen kai saa kukin valita itse.. Mutta silti ärsyynnyn, ihan vaan tuosta hössötyksestä. Sama homma jouluna, haluaisin vain johonkin rauhaan aina jouluisin :D

   Poista
  3. Se on kyllä tosiaan aika lähellä meitä, oletin siis että on kyse Zillertalista! Toivottavasti ei ole ihan niin järkkykuuma kuin viime kesänä niin jaksatte urheilla :D ! Ja toivottavasti taksi toimii teilläkin, mä olen aina ollut enemmän kuin tyytyväinen kun vaan muistaa varata tarpeeks ajoissa. En tiedä meinaatteko ajaa sillä myös takaisin Müncheniin - se tekstiviesti hakuajasta tulee aina TOSI myöhään (siis tyyliin jopa vain muutama tunti aiemmin!) ja meinaa jo paniikki iskeä että onko ne unohtanut mutta eii, kyllä se sieltä tulee. :D

   Niin ja hössötys ärsyttää usein, paitsi jos itse hössöttää ;) !

   Poista
  4. Jep, juurikin Zillertalin! :) Ja hei, hyvä tietää tuo tekstiviestihaun myöhäisyys (ajellaan siis takaisinkin taksilla), koska olen armoton aikataulustressaaja - ja etenkin kun on vieraassa maassa, eikä osaa kuin auttavasti saksaa ja ja ja.. :D Mutta ehkä mä en panikoi, tai nyt ainakin hieman vähemmän ;)

   Poista
 2. Ainakin äitienpäivästä pitäisi poistaa kaikki "pakko".Pakko saada kahvi sänkyyn,pakko käydä tervehtimässä tai edes lähettää kortti.Minä ainkin voin rehellisesti sanoa,että rakastan kumpaakin tytärtäni,heidän lapsiaan ja lastenlastenlapsiani aina ja joka päivä,ja olen varma,että hekin rakastavat minua ilman kerran vuodessa tapahtuvaa vakuuttelua.Toki on mukava,jos ehtivät käymään tai soittavat.Mutta tapaamiset voi kyllä sopia muillekin vuodenajoille ja päiville.Nytkin sunnuntaina sanoin kaikille etukäteen,että ei ole mitään äitienpäiväluonasta,kun juuri ja juuri olin kotiutunut viiden päivän ihananrankasta tanssitapahtumasta.Ja nukuin kuin nukuinkin neljän tunnin päiväunet! Ne jotka piipahtivat tai soittivat,eivät toki häirinneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joka sana ! En minä taas muistanut ajoissa kun kalenterissa ei ole mitään merkintöjä (paitsi tuhansia tapaamisia...) niin en ehtinyt edes kortteja lähettää :( Lounastetaan kunnolla taas sitten juhannuksena ja kaikki auttavat mukana ja nautitaan koko ihanasta suvusta kerralla ♥ Vai onko juhannukseksi jotain muita suunnitelmia, jos vaikka meinaatkin taas karata Lappiin tai kenties etelään kuten toinen tyttäresi viime vuonna :o !

   Poista
  2. Minä pysyn tiiviisti kotona aina juhannuksena,satoi tai paistoi!

   Poista
  3. Jee :D ! Toivotaan että paistaa :)

   Poista
 3. Miten siellä onkaan noin vihreää! Täälläpäin tuli eilen taas räntää.. :( Tosin tänään aurinko paistaa ja hellelukemiakin lupasivat pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan täällä ollut jo pitkään. :) Ja hei älä kadehdi, täälläkin tuli eilen räntää, vieläpä sellaisia pään kokoisia hiutaleita :D ! Mut eiköhän se kesä ehdi sekä teille että meille, toivonmukaan ainakin Suomeen ennenkuin me tullaan. :D

   Poista