perjantai 30. toukokuuta 2014

Elinultra

Hallihallo ja terveisiä Innsbruckista! Mulla oli tosiaan toissapäivänä siellä erikoisultra, organ screening, jossa lääkäri kävi siis vauvan jokaikisen elimen sekä sormenpään läpi - aikaahan siihen kului lähes kaksi tuntia, ei ollut häävi kokemus! En muista olenko maininnut miksi mun oma lääkärini tätä siis suositteli, mutta lyhyesti: poni potkaisi vuosia sitten mulle reiän aivolohkoon jonka vuoksi olen päivittäisellä lääkityksellä. Lääkkeiden vaikutuksesta sikiöön ei ole täyttä turvallisuusvarmuutta, joten siksi mun ihana lääkärini laittoi mut tuonne jossa selvisikin monia asioita!

Ensinnäkin: kaikki oli mallillaan, ei mitään huolestuttavia tai hälyttäviä poikkeuksia. Tietenkään mitään ei voi satavarmaksi tietää ennenkuin vauva on maailmassa, mutta toivon ettei kukaan ajattelisi niin - tottakai saa toivoa ja ajatella että se oma vauva on täysin terve, mutta musta se nyt vaan on jotenkin naiivia kuvitella että koska raskauden aikaiset tutkimukset jotain osoittavat, on asia sitten tietysti juuri niin. Viisi varvasta tuskin enää kuudeksi muuttuu, mutta muita poikkeavuuksia saattaa silti ilmetä vaikka ultra toisin kertoo.


Vaikka mikään ei saanutkaan lääkäreitä huolestumaan, ilmeni siellä kuitenkin jotain seurattavaa: lapsivettä oli vähän normaalia enemmän jonka vuoksi suosittelivat sokeritestiä jo nyt (yleensä se tehdään hieman myöhemmin). Sitä ei siis ollut mitenkään hälyttävästi liikaa, sille ei välttämättä löydy mitään syytä ja voi olla ettei se aiheuta edes mitään oireita - ellei se vähene niin masu saattaa kasvaa vähän vauhdikkaammin, oh no! Onko kohtalotovereita tai tietääkö joku jonkun saman kokeneen?

Lapsiveden lisäksi sydämessä näkyi jotain pientä josta lääkäri ei saanut ihan tarkkaa varmuutta koska sen parituntisen session lopulla beibiäkään ei enää oikein tainnut huvittaa olla kuvattavana... Menen ensi viikolla uudestaan jolloin sitä katsotaan taas mutta lääkäri käski olla huolestumatta - jos se olisi ollut jotain kovin vakavaa, olisi se kyllä näkynyt. Eli te jotka stressaatte ja ahdistutte kaikesta pienestä - älkää ikinä menkö tollaiseen ultraan koska siellä näkyy KAIKKI!


Mutta näiden parin negatiivisemman asian lisäksi näkyi siellä jotain kivaakin, lisäistukka oli kadonnut, jee! Saatiin myös taas uusi varmistus pojasta, herra kun ehti siinä riehumisen lomassa esitellä vehkeitään niin että lääkäri otti niistä oikein erillisen kuvan isiä varten! Sainkin kyllä melkoisen kasan kuvia kotiin vietäväksi, suurimmasta osasta jopa erottaa mitä ne on! Riehuminen oli kyllä ihan älytöntä, vauva ei tainnut oikein tykätä lääkäritädistä.

Olin siis ihan yksin liikenteessä koska sanoivat aikaa varatessani että hätätapausten vuoksi siellä saattaa joutua odottamaan jopa 3-4 tuntia - ajattelin että on paras että pojat jäävät kotiin. Vaikka oonkin viime viikkoina viettänyt valtavasti aikaa ilman niitä, oli toi Innsbruckin reissu melko extremeä! Asuin yhteensä reilun vuoden verran 20 kilometrin päässä sieltä joten se on tuttu ja rakas ja kuten joskus kirjoitinkin - yksi maailman kauneimmista ellei jopa kaunein vähän isompi kaupunki ja olikin jotenkin outoa hengailla siellä näin vuosien jälkeen taas ihan yksin.


Tosta "omasta ajasta" mulla riittäis juttua enemmänkin joten taidan kirjoitella siitä ihan erikseen, nyt jään odottelemaan josko Lucas kohta heräis ja päästäis etsimään jostain metsän läpi reitti raksalle jossa Stefan on taas aamusta asti ahkeroinut, me ollaan vaan siivottu Lucaksen kanssa täällä meidän landekodossa. Se ei ole vielä ihan tottunut noihin mattoihin ja kompastelee vähän väliä juoksennellessaan ja tänään se sitten lensikin hurjasti päin ovenkarmia ja sai aikamoiset vekit otsaan ja nenuun: :(


No, ei voi mitään! Muut kuvat on muuten jo muutaman viikon vanhoja, täällä on ollut nyt niin synkkää ja sateista ettei ole oikein tullut kuvailtua muuta kuin raksalla josta seuraa kuulumisia taas joku päivä, seinä on kaatunut enkä kestä miten kaunis se nyt onkaan, meidän ihana, ihana keittiö-olohuone-yhdistelmä jollaista oon aina toivonut! Joskus toiveetkin käyvät toteen, adioos! :)

12 kommenttia:

 1. Oho olipa tutkimus!!! Toivotaan et kaikki on pienellä kunnossa jatkossakin ja sydämestä ei löydy mtn! Kivaa viikonloppua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! :) Ja kivaa viikonloppua myös sinne ♥

   Poista
 2. Mami yrittää olla huoleton. Onhan Annallakin ollut sydämessä pienoinen reikä josta minä sain tietää vasta kouluunlähtötarkastuksessa. Lääkäri vaan tokaisi:" Jahas. Se reikäkin on sitten umpeutunut." Uskon ja toivon että kaikki menee paremmin kuin hyvin. Oli miten oli, mutta näin on parempi. Koittakaa tekin olla huolehtimatta ylenpalttisesti asioista,joihin ette pysty itse vaikuttamaan. Keskittykää vaan remppaan ja ihanaan Lucakseen. Se on kyllä ihan huippu ukkeli <3 EL mummo lähti tänäaamuna Kreikkaan, joten turha ehkä odotella siltä vastauksia. Toki onhan sillä upouusi Samsungin älyluuri johon veljesi on kyllä ladannut netinkin.:) Sillälailla. Ikävä on ihan tajuton...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo ei tostakaan olis mitään huomattu ilman tota screeningia. :D Kyllä se lääkäri sai mut aika hyvin vakuutettua ettei mitään aihetta huoleen ole! Ja Lugihan on, kohta näät itsekin kuinka huippu. :D Ja voi ei, Kreikasta oon kyllä superkade, minne sinne se meni?! Älyluurista en. :D

   Poista
 3. Ai niin. Unohdin kehua Lucaksen vekkejä. Onhan se nyt jo korkea aika saada jotain näkyviä vaurioita <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä erittäin näkyvät, hieman hävettää julkisilla paikoilla ... :D

   Poista
 4. Onneks tuo lapsiveden määrä ei välttämättä tarkoita mitään! Mun äidillä oli pikkuveljen raskaudessa kolminkertainen määrä normaaliin verrattuna (siis mitattiin synnytyksessä ja silloin oli sen verran) ja täysin terve lapsi kuitenkin. Lääkäri oli vaan todennut, että nytpä tiiät, millasta ois kantaa kaks lasta :) Ja kyllä se maha olikin iso :D Toivotaan, että teilläkin menee kaikki hyvin loppuun asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kolminkertainen on jo aika hurja :o ! Mulla ei ollut ihan niin paljoa, mutta eihän sitä tiedä, saattaahan se lisääntyä tai mieleisempi olis tietysti jos se vähentyis, mutta ei kiitos liian paljoa sitäkään ! Mutta että sama kuin kaksoset, huhhuh, toivotaan tosiaan että selviän vähän vähemmällä :D !

   Poista
 5. Mä aina mietin, että jos kaikki odottavat äidit ultrattaisiin noin huolella, varmaan melkein kaikilta löytyisi jotain keskiarvosta poikkeavaa... Sikiön sydän vasta kehittyy ja vastasyntyneen vauvankin, Noeliltakin hävisi pieni reikä sydämestä itsestään ekan vuoden aikana. Mullakin on ollut reikä sydämessä, ja ihan samalla lailla sanottu mun äidille kuin Anulle lääkärissä. Kuka noita kaikkia edes tietää, ellei tosi tarkkaan syynätä.

  Jos googletat lapsiveden määrän, et ehkä löydä sataprosenttista mielenrauhaa, mutta ainakin tuhat väärää hälytystä vauva-lehden palstalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo oli kyllä ihan mahdoton, onneks sitä ei kovin monelle tehdä niin pysyvät ihmiset rauhallisina! :D Mutta siinä olikin tarkoitus katsoa JOS olisikin ollut jotain oikeasti isoa tai hälyttävää, mitä ei vielä rakenneultrassa näkynyt beibin koon takia. Mutta mennään nyt sitten ens viikolla vielä uudestaan kerta lekuri niin tahtoo!

   Minen googleta mitään, odottelen vaan mitä oikeat asiasta tietävät kertovat. :D Sain kyllä kuulla jo monia kokemuksia sekä liiallisesta että liian vähäisestä vedestä! :)

   Poista
 6. Onneksi kaikki näyttää olevan vauvalla hyvin. :) Ite olisin varmaan paniikissa! Mutta ehkä se auttaa, kun on jo toinen tuloillaan, niin ei osaa niin hermoilla kuin ensimmäisen kohdalla :D Vaikea sanoa, kun ei ole kokemusta! Haluttaisi kyllä muuten joskus käydä Innsbruckissa uudestaan. Kuten toisessa kommentissa mainitsin, niin kerran siellä juna-asemalla olin ja ihastuin kyllä kovin pelkästään siihen juna-asemaan jo! Pikkuisen vilkaisin ulos ja muistaakseni jotakin hyppyrimäkiä näkyi, onko näin vai muistanko väärin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten ylläoleva jo mainitsikin, jos jokainen ultrattaisi noin tarkasti niin sieltä löytyisi jokaiselta jotakin. :D Onneks ihan tavalliset ultrat ei näytä kaikkea, muuten olis maailma täynnä huolestuneita odottajia! Eli toivotaan ettet joudu moiseen niin ehkä säästyt paniikilta! ;)

   Innsbruck on kyllä ehdottomasti kokemisen arvoinen! Mä tykkään siitä tietysti enemmän talvella kun vuoretkin on valkoisina mutta menee se näin kesälläkin ja muutenkin kuin pelkästään juna-asema ;) Ja joo, Bergiselin oot nähnyt, Keski-Euroopan mäkiviikoilta tuttu! Siellä muutama vuosi takaperin kannustin Schlierin voittoon :)

   Poista