tiistai 27. toukokuuta 2014

Remppacheck: Olohuone

Lupasin kirjoitella erilliset katsaukset kaikkien mahdollisten asioiden edistymiseen ja koska olen huomenna menossa Innsbruckin klinikalle ja ensi viikolla omalle lääkärille ajattelin että vauvakuulumiset odottakoon vielä ja tarkastetaan ensin mitä kuuluu remontille! Mun miespuolisten sukulaisten (no ja parin naispuolisenkin) lisäksi lukijoidenkin joukosta löytyy muutama jota talojutut kiinnostavat joten tässä niitä sitten tulee, muut hypätköön yli!


Muutettiin tosiaan viime viikolla - siten että meille jää vielä noin kuukausi aikaa tuhota paikkoja itse ennenkuin ihan oikeat rakennusfirman duunarit saapuvat. Rakennusmestari meinas aiheuttaa vähän harmaita hiuksia kysymällä voisivatkohan he sittenkin aloittaa pari viikkoa alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin, mutta onneksi saatiin se selvitettyä ja he saapuvat kuten sovittua, joskus 16.6. alkavalla viikolla.


No, oli miten oli, ollaan saatu melkoisen paljon aikaan vaikka ei olla joinain päivinä kuin pyörähdetty raksalla! Ehdottomasti eniten tapahtui eilen kun meidän lisäksi touhuamassa oli vähän muitakin - täällä pyörii yleensä aina näin talven jälkeen sekä syksyllä esimerkiksi unkarilaisia kyselemässä olisiko ihmisten nurkkiin jäänyt jotain ylimääräistä, he ottavat mukaansa kaikenlaista jonka voivat sitten myydä kotimaassaan.

Ensin annettiin niille rikkinäiset Xbox sekä kannettava tietokone (voivat Unkarissa myydä niistä ehjät osat) ja sitten heitettiin vain läpällä että kyllähän meiltä paljon muutakin irtoaa, senkuin otatte. No nekös innostuivat ja sovittiin että tulevat tällä viikolla vähän isommalla autolla ja vievät kaiken ja tuovat kaljaa tilalle! Ja nehän tuli ja veivät ihan oikeasti melkein kaiken mikä irti lähti - jopa ison ikivanhan kaakeliuunin sekä kaikki ikkunat! Ihan mieletön tuuri, kaiken sen roinan kierrättämiseen olis hukkunut joku nelinumeroinen summa euroja ja Unkarissa joku oikeasti hyötyy niistä, ne ikkunatkin oli vain neljä vuotta vanhat.

Sunnuntaina meidän tuleva olohuoneemme näytti tältä:


Maanantaina menin ajotunnin jälkeen "kotiin" ja siellä näytti tältä:


Unkarilaiset touhusivat ihan itse pois kaiken minkä mukaansa ottivat, niin että muut saivat keskittyä omiin hommiinsa. Stefanin äidin työkaveri on myös auttamassa eli tekemässä pientä lisätienestiä ja se se vasta onkin tehokas kaveri! Olohuoneen toinen puoli näytti eilen tältä, tuossa oli siis se iso kaakeliuuni:


Ja aamulla kun ehdittiin paikan päälle olivat Stefanin äiti ja Alexander ahkeroineet jo näin:


Vielä pitäis saada nuo liimat irti lattiasta, mutta onneks tuo olkkari onkin ainut huone jossa se pitää tehdä, muissa huoneissa lattia tai -matto irtosi superhelposti! Tästä kaakeliuuniseinästä seuraava seinä onkin se mikä kaadetaan - en itseasiassa tiedä joko se on kaatunut koska mun piti tulla tänne toiseen kotiin tuomaan Lucas syömään ja nukkumaan, miehet jäivät odottelemaan raksasähköä jotta saavat koneet käyntiin, yhden reiän Alexander hakkas jo läpi!


Vasempaan reunaan jää noin 80 senttiä, muuten koko seinä kaatuu, ihanaa! Muita huoneita esittelen joskus toiste, nyt jään odottamaan josko Lucas kohta heräis. Täällä on satanut koko päivän kaatamalla ja mun teki hirveästi mieli leipoa, mutta tässä kirjoittamisessa menikin tän hitausläppärin kanssa niin ikuisuus että en mä taida enää ehtiä ennenkuin terroristi on taas valveilla. Kertokaahan millaisia remonttikuulumisia tahdotte - tällaisia ennen-jälkeen-kuvia selostuksineen vai jotain ihan muuta, lupaan ainakin yrittää toteutella toiveita! Nyt heippa! :)

10 kommenttia:

  1. Parasta näissä oli tuo reipas remonttimies hanskoineen ja lapioineen "miesten hommissa".Oikein odotan,mitä saammekaan yhdessä aikaseksi täällä Hassissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi antaa kyllä vähän väärän kuvan, oikeasti se jaksaa keskittyä yhteen hommaan noin kaksi minuuttia ja sitten pitää jo taas kiitää :D ! Mutta kyllä se varmasti auttaa sitten suakin, kunhan on tarpeeksi vaihtelevia hommia ;)

      Poista
  2. Veljeskansa Unkarista vois hiippailla meille myös :) Varasto pitäis tyhjentää..siellä on myös sun kamoja. Ei tosin mitään tärkeetä :) Kaikki uutiset on aina ihan yhtä tervetulleita. Kuvat on loistavia bonuksia. Terveisiä kaikille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäisivät varmaan aika häviölle jos sinne asti ajelisivat joidenkin romujen takia :D ! En ainakaan usko että siellä mitään hirveän tärkeää on, paitsi mun MM 2011-lehti, sitä oon vähän kaipaillut. :D Terkkuja myös sinne <3

      Poista
  3. Sun blogia ei uskalla kohta lukea, ensin vauvakuume sen kun pahenee ja nyt sinä tartutit minuun kotikuumeenkin! ;) Hienoa, kun teidän remppa edistyy noin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mistähän mä sit kirjoittaisinkaan, ehkä meidän Lapin loma-unelmasta, se ei varmaan aiheuttais sulle mitään kuumetta :D ! Ja on kyllä kiva huomata että asiat eteneekin huomattavasti nopeammin kuin mitä ollaan suunniteltu. :)

      Poista
  4. Lueskelin taas ikävissäni vaihteeksi näitä vanhoja juttuja ja bongasin noi " hellajutut "tuolla Martinan vanhan keittiön seinällä. Älkää niitä hävittäkö! Niistä saa ihanat amppelinkannakkeet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittiön seinällä olevat hellajutut ovat oikeasti kaakeliuunin jämiä olohuoneessa. :D Ne on kauniit joten hyvässä säilössä, ei ollakaan vielä keksitty mitä niille tehtäis, hyvä idea :) !

      Poista
  5. Mua kiinnostuu noi ennen ja jälkeen kuvat ja muutenkin Itävaltalainen rakennus- ja sisustusjutut. Talot on siellä niin kauniita, sisältä ja ulkoa. Kuvat ja pienet tietoiskut olisivat mielenkiintoisia, kuinka eroavat suomalaisesta jne... itse imen vaikutteita omaan kotiin eri kulttuureista ja niistä ihan lemppareista tietenkin :) Itävallassa varmaan yksi ihanin juttu on kukat talojen parvekkeilla ja ikkunoissa, ja oikeastaan joka paikassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä näkyy kyllä aika vähän itävaltalaista sisustustyyliä, tai no, en oikein tiedä mikä on suosittua nykypäivänä kun en kauheasti paikallisia sisustuslehtiä lue! Mutta esim. nurkkasohvapöytäryhmän tyrmäsin heti, en kestä niitä, onneks meillä ei olis edes ollut yhtään nurkkaa sellaiselle niin ei tarvinut tapella haha :D ! Rakennustyyleistä tiedän enemmän ja niistä en sitten taas tiedä mitään Suomesta, paitsi että suurin osa taloista on puuta. :D

      Ja ne kukat on kyllä niin kovin kauniita ja itsekin tahdon niitä ehdottomasti ympäri taloa, mun täytyy ens kesäks kysellä vinkkejä mun kukkafriikeiltä sukulaisilta mikä ois helppohoitoinen tällaiselle toivottomalle viherpeukalolle ;)

      Poista