maanantai 4. marraskuuta 2013

Musiikkimuistoja ♥


Kultainen 90-luku, korvalappustereot, lentokentät, Sri Lanka, sulkapallomaila viuluna, Vanessa Maehan on viulisti. Kaunista, epäilemättä.


Kotkan Karhula tai meidän mökki, neljä tyttöä ja tusseilla omiin vatsoihin piirretyt naamat. Muistan Macarena-tanssin vieläkin ulkoa.



Meidän kaveriporukkaan kuului poikia, jotka siihen 2000-luvun alkuun kuuluvasti roikottivat housuja ja kuuntelivat räppiä ja tartuttivat sen meihinkin. Tästä biisistä tulee mieleen ihana, tärkeä kaveri jonka kanssa aina parin bissen jälkeen ahkerasti räpättiin. Ja joka kyllä tietäis ilman kuvaakin että tarkoitan sitä.


Meidän ja kaverin hepat asuivat pienellä yksityistallilla, jonka cd-soittimessa ei toiminut mikään muu levy kuin kyseinen. Kaksi vuotta kuunneltiin sitten Maijaa, ei ole yllättävää että osaan laulaa kaikki sanat mukana.



Wanhojentanssit, lukion liikuntasalin pimeä käytävä ja 50 muuta kauniisiin vaatteisiin pukeutunutta wanhaa odottelemassa kutsua käydä yleisön eteen.


Wanhojenjatkoilta palatessa soitto kaverin poikaystävälle joka kiltisti ajelutti kolme humalaista tyttöä "tunturin päälle laulamaan Tunturibiisiä". Tunturina toimi hiihtokeskus Himoksen huippu...



Pari juhannusta, ihailtu veitsitanssi ja kanssaesiintyjänä rakas siskoni. Tappaa ei ollut tarkoitukseni, vaan rampauttaa pysyvästi. Kerran kaaduin tuolin kanssa ojaan juuri sopivasti biisin loputtua, ei sattunut, muita sattui sydämeen kun eivät saaneet sitä videolle.


Juhannus 2009, kaverini teki musta ympyrän heittämällä mut niskansa yli lattialle. Sun pääs ei oo liian soikea.



Lukemattomat kemut Sepänkujalla, alakerran ihana (siis oikeasti ihana) naapurin mummo uhkailemassa kirveellä ellei siirrytä pois parvekkeelta. Tämäkin oli mun ja siskon bravuuri, upein koreografioin tietysti.


Viimeinen talvi Suomessa, järkyttävä kiire ja ahdistus lukion kurssien kanssa, pimeää ja kylmää. Cherry cherry boom boom, tämä piristi niinä monina epätoivon hetkinä. Muunmuassa silloin kun oltiin kaverin kanssa istuttu koko yö huoltoasemalla tekstitaidon vastauksia kirjoitellen ja palasin kotiin melko väsyneenä ja maha kahvista kipeänä.


Ensimmäiset päivät Itävallassa, pubissa soi tämä eikä kukaan muu tiennyt tätä kuin minä. Lauloin ja rummutin aina mukana ja kaikki nimitti tämän heti ihan mua kuvaavaksi biisiksi. My hands are in the air, yes, I'm in looooove!

 
 
Oli pakko mennä aamuvarhain darrassa laskemaan koska vapaapäivää ei ollut tiedossa, en jaksanut puhua kenellekään ja kuuntelin gondolissa vain musiikkia silmät kiinni. Tämän biisin soidessa mun ihana pomoni alkoi tökkimään mua ja kysyi että mitä heviä sä oikein kuuntelet, ei sovi sulle, onko sulla pääkallotatuointejakin.


Duunin jälkeiset après skit, aurinkoinen alkuilta, paljon iloisia ihmisiä ja mieletön fiilis seuraavan päivän töitä miettimättä. Tuntemattomien kanssa pöydällä tanssiminen, "Sä teit mulle tänään ruokaa!"-lauseisiin iloinen "Teen huomennakin, tervetuloa"-vastailu.


Stubaissa saatiin aina brittiarmeija riemuksemme pariksi kuukaudeksi. Kun ne lähtivät, tuntui että koko laakso hiljeni. Se alkaa näkyä päälle päin, että lähdit ja minä jäin.



Tärkeiden Suomikavereiden häissä lauloi eräs pöytäseuralaiseni tämän. Häät olivat ihanat, en ole varmaan ikinä itkenyt ilosta ja toisten onnesta niin paljon. Sua aion loppuun asti rakastaa, olen santaa, valun kilpaa tiimalasin kanssa kohti rannattomampaa rantaa. Siskon mies luuli kädessäni ollutta, mytyksi niiskutettua serviettiä alushousuiksi.


Ja mammat riivaa. Kreikan kahden viikon kreisibailuloma miespuolisen kaverini kanssa, localoca, wakawaka ja niin edelleen. Mammat riivas mun päässä vielä kuukauden sen jälkeen.

 

Oltiin aamulla lähdössä Stefanin kanssa viiden jälkeen ylös vuorenhuipulle katsomaan auringonnousua, älyttömän väsyneinä. Radiosta alkoi soida tämä, väsy katosi.


Lucas ♥. Laulan tätä aina Lucakselle nukkumaan mennessä. Ja jos sitä ei meinaa nukuttaa, laulan perään vielä SMG:n Vieläkö soitan banjoa. Paitsi että ne on herkkiä, niistä tulee myös jotenkin mieleen Suomeen jääneet ihmiset.


Tästä lähin tehdään muistoja mun miesten kanssa, josta olen erittäin onnellinen. Kysyt olenko leikannut hiukseni, olenko muuttunut - luojan kiitos, olen. Vanhaa elämää ei ole ikävä, mutta ei sitä voi mitenkään unohtaa, kuinka paljon kaikkea ihanaa siihen kuului, onneksi suurin osa ihmisistä kuuluu edelleen. Muistatko miltä tuntuu juopua kesäyönä hölmöstä rakkaudesta - muistan, mutta olen onnellinen että voin nykyään juopua siitä vuorokauden jokaisena tuntina. Hab euch lieb!

11 kommenttia:

  1. Voivoi ja taas itken ja itken paljon :/ suukkoja ♡ -Anna

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Niinpä, oi miten kuuuultainen nuuuoruuuus ♥

      Poista
    2. (Voi ei, tota tanssin Miskan kanssa wanhojentansseissa ja Miskasta tulikin sitten mieleen ne jatkojen illalliset....... ahahaha)

      Poista
  3. Tiiän näistä melkein kaikki! Okei noihin ekoihin biiseihin mulla liittyy lähinnä ala-asteaikojen muistoja, jolloin noita biisejä vaan laulettiin tajuamatta yhtään biisien lyriikoita xd
    Piti vaan sanoa, että vitsi mie tykkään sun blogista :)

    Ps. Mitä työ karhulassa teitte:D ite oon viettänyt siellä monia kivoja ja vähemmän kivoja iltoja ja öitä, asun meinaa parin kilsan päässä sieltä!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika ♥ ! Mä en jostain syystä muista ala-asteelta juuri mitään, paitsi maailman parhaan Spice Girlsin tietysti. :D

      Mun kummit ja serkut asuu juurikin siellä, tai no serkut ei enää. Siitä aina hölköteltiin metsän poikki SIWAAN tai joelle uimaan jossa oli Liisankivi jonne mä en saanut uida kun olin liian pieni. :D Ja ajeltiin fillareilla Katajasuon tallille, tiedän paljon sun huudeiltas :D !

      Poista
  4. Oot sit löytänyt noinkin iloisen kuvan morsiammesta ja itsestäs :D
    Ja voih, mä en ikinä unohda noita juhannusbiisejä, enkä kyllä myöskään Leijonien kannustusbiisi esitystä, never <3

    <3:lla Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainut käyttökelpoinen, jännä sinänsä kun ollaanhan niin kuvauksellisia... Mä en myöskään kikuna tule niitä unohtamaan, onneks jopa meillä rouvillakin on niin paljon kaikkia ihanaisia muistoja ♥ Nyt kun on kakarat ja talot sun muut niin ehditään myöhemmin hyvin vielä sinne uudelle lomallekin tekemään lisää muistoja ;)

      Poista
  5. IHANIA BIISEJÄ ♥♥ SMG on niin rakkaus, aaaaa! Ja Jungle Drum, mäkin löysin siitä itteni :D
    Danza kuduroakin on tullut kuunneltua, tosin vain sen suomenkielisenä (miljoona kertaa hauskempana) versiona Mammat riivaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SMG on kyllä yks maailman parhaista bändeistä mitä on koskaan ollut ♥ Sen kanssa voi sekä itkeä murheellisesti että tanssia päättömästi!

      Kreikassa kuului vain Mammojen oikea versio eikä finskiversiota ollenkaan, sieltä palattuani tutustuin myös mammoihin :D !

      Poista