torstai 14. marraskuuta 2013

Babyfever!

Meille muutti jokin aika sitten salakavalasti uusi asukas, jonka Stefan toi jostakin tullessaan. Asukas nimeltä vauvakuume! Onneksi täältä taloudesta löytyy kuitenkin yksi realisti, minä, joka sai taottua Stefaninkin päähän ettei vauvan aika ole ihan vielä. Kohta, mutta ei kuitenkaan ihan vielä. Ikinähän ei ole sopiva aika, joo, mutta jos tietää että tulevaisuudessa on tulossa asioita jotka ovat helpompia ilman vauvaa, niin miksi vaikeuttaa asioita kun voi vähän odottaakin!


Stefanista olisi ollut ihan okei että vauva olisi syntynyt keskelle remonttia. Niin. Remontin valmistumisajankohdasta ei ole tarkkaa varmuutta, jonka vuoksi mulla siinti mielessä kauhukuvia meistä asumassa takapihalla teltassa villin taaperon ja vastasyntyneen kanssa. Ei, me ei aiota asua teltassa, mutta jos perheeseen liittyisi kesän aikana pieni beibi, menisi satavarmasti jotain pieleen ja päätyisimme telttaan.

Syy, miksi Stefan olisi tahtonut kesävauvan (sen lisäksi että sillä tosiaan on semmoinen beibikaipuu), on sen pakkomielle syntymäpäivistä, itävaltalaiseen tapaan. Meillä on kaikilla synttärit syksyllä, joten olisihan kamalaa jos uusi perheenjäsen kehtaisi sattua syntymään esimerkiksi Lucaksen lokakuun aikana! Okei, olis se vähän tyhmää jos synttärit olis ihan peräjälkeen, mutta läheiset kuukaudet olis käteviä Suomisukulaisia varten. Samalla vierailulla voisi juhlia molemmat!


Siivoilin yksi päivä taas Lucaksen pieneksi käyneitä vaatteita pois. Jaottelen ne aina sen mukaan mitä laitan Caritasille köyhille lapsille, mitä voin antaa kavereiden lapsille ja mitä säilytän itselläni muistona tai toista beibiä varten. Mulla onkin ihania aarteita tallessa Lucaksen vauva-ajalta ja kun niitä vaatteita katsoo nyt, on kovin hankala kuvitella sen olleen joskus niin pieni. Silloin vauvakuume nostikin taas päätään, mutta realistiminä huitoi sen äkkiä pois!

Mä ajattelin aina että tahdon lapsia ennenkuin täytän kolmekymmentä, mutta en ikinä miettinyt milloin. Ylläribeibi oli ensin maailmanloppu, mutta sitten pelastus. Milloin mä muuten olisin niitä ehtinyt tekemään? En tietenkään osaa kertoa eroja nuoren tai vanhemman äidin välillä, mutta musta tämä oli kyllä täydellinen ikä. Ehdin kokea ja elää nuoruuttani, mutta nähtävää jäi vielä lasten jälkeisillekin vuosille.


Nuoren äidin keho ja mieli jaksaa tutkitusti paremmin esimerkiksi valvomista kuin nelikymppisen. Lisäksi musta ihanaa on se, että nuorena äidiksi tulleen lapsilla on vielä hyväkuntoiset isovanhemmat jotka jaksavat touhuta lastenlasten kanssa. Lucaksella on kaikkien isovanhempien lisäksi vielä kolme isomummoa ja yksi isopappa, joista ainoastaan yksi on hieman huonommassa kunnossa, muut mennä porskuttavat elämästä nauttien.

Nojoo, elämä on aivan ihanaa näinkin, tuon hulvattoman taaperon kanssa. Siksipä vaihdan nyt blogin nimenkin, edellinen tuntui niin pitkältä ja raskaalta eikä yhtään kerro siitä kuinka paljon me meidän arjesta nautitaan! Halligalli tarkoittaa iloista hauskanpitoa, jota meidän elämä on. Stefan sanoo että mä olen pessimisti, mutta omasta mielestäni mä olen erittäin optimistinen realisti. Ei arki aina ruusuilla tanssimista ole, mutta jotenkin mä huonompina hetkinä aina ajattelen kuinka pahemmin asiat voisi olla ja taas hymyilyttää. Meillä ainakin nautitaan ihan jokaisesta päivästä. :)

(Ainiin, jotta voin lisätä blogin Bloglovinissa omakseni, pitää mun ilmeisesti lisätä tämä tänne. Toivottavasti onnistuu, oon huono nörtti.)

16 kommenttia:

 1. Blogi vaihtanut nimeä enkä meinannut tajuta että on sun :O

  Vauvakuume on täälläkin, aina :) Oon vertaillut myöskin noita pienimpiä tämän hetkisiin, on ne vaan niin minejä!!! Miehet ei aina ihan ajattele loppuun asti, mutta ihanaa, että siellä on mieskin pikkukakkosesta haaveilemassa :') <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopi paremmin meille ja myös vähän tiivistetympi :D ! Musta tuntuu että se kuume taitaa olla mameilla krooninen! Voisin kuvitella että jopa vaikka esimerkiks koliikkikolmosten vanhemmat ensin pitkään vannoo että never again, mutta sitten nekin beibet kasvaa ja mamilla alkaa taas haaveilu ihanista pikkunyyteistä ;)

   Poista
 2. Meillä Anu oli melkein kolmevuotias,kun Elsi syntyi erittäin erittäin tervetulleena.Olisi voinut tulla jo vuotta aikaisemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoivasko mami kiltisti Elsiä :) Tännekin on beibe tervetullut ... heti kun se remontti on ohi :D !

   Poista
  2. Kyllä,työnteli omissa nukenvaunuissaan ja juotti vettä aina kun silmä vältti.Luki myös aina iltasadun pikkusiskolle

   Poista
  3. Oi :) Ja myöhemmin kehotti piilottamaan vihannekset sukkahousuihin haha :D

   Poista
 3. Onko Stefan nyt ihan varma? Oletko sä kertonut sille sun kultaisista ja aina kilteistä veljenlapsistasi? Terveisiä sinne! Olis kyllä kiva tulla käymään tuon muun perheenkin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen, useasti, moneen otteeseen :D ! Terveisiä takaisin ja tänne vaan! Kyllä nekin varmasti viihtyis, Emma talvipuutarhoissa ja lapset pikkusissa pulkkamäissä. :D

   Poista
 4. Hyvä Hertta paa tulille vaan, toivottavasti tulee tyttö ja yhtä ihana ku Luna ;) ei vais oishan se ihanaa jos ois sellanen pikku haisuli ison haisulin kaverina, mut joo ei ehkä remontin keskellä. Mulla ei ainakaan varmaan riittäs huumorintaju :D Ja mä oon tullu siihen tulokseen et vauvat on ihania ku ne ei oo omia, okei mulla on edelleen se kamala synnytys mielessä vaikkei Luna on jo kolme :/ en vieläkään tekis sitä uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo odotellaan nyt hetki. :D Sori, luettiin Katjan kanssa tutkimus jossa kerrottiin että aggressiiviset naiset saa poikia, eli ei ole varmaan Lunakakkosta tulossa! Parasta tässä oli se että se tutkimus oli tehty lehmillä, eli ihan sama kuin naiset!

   Mä en kyllä muista synnytyksestä niitä kamalia juttuja juuri ollenkaan, HARMI. :D

   Poista
 5. Toi jumppis on söpönen :) (Tärkee tieto? :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Muumi! Niin on, eiks Topillakin ole sellainen? Mä metsästin tota jonkun neljä ikuisuutta, toivottavasti Lugi ei ota kasvupyrähdystä :D !

   Poista
 6. Joo tehkää vaan lisää lapsia, kunhan remontti on ohi tai loppusuoralla ;) Meillä oli kuitenkin vain kohtuullinen remontti (eikä tehty itse varmaan edes puolta siitä), mutta ihan tarpeeksi tuskaista oli noiden isompienkin lasten kanssa, kun ei ollut suihkua puoleen vuoteen eikä aluksi edes keittiössä lavuaaria tai mitään...

  Mäkin voisin tehdä paljon lapsia, jos joku synnyttäisi ne mun puolesta ja hoitaisi ne öiseen ja aamuöiseen aikaan :D Voisin ottaa niistä täyden vastuun sitten, kun ne nukkuvat yönsä eivätkä enää ole ihan 24/7 vahdittavia. Mutta nyt, kun kaveri saa vauvan, olen jo luvannut hoitaa sitä ihan milloin vaan, missä vaan, sillä vauvat ovat aivan ihania!

  Meiltä lähtee muuten kirjapaketti postiin ensi viikon aikana, serkkupojalle luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä en kyllä kestäis ehkä viikkoakaan ilman sellaisia välttämättömyyksiä! Onneks teillä oli sentään mummola lähellä, mutta silti varmasti superrasittavaa. Unohdin ihan käyttää teitä esimerkkinä Stefanille syitä ladellessani MIKSI beibi ja remontti eivät sovi yhteen. :D

   Haha, ihan hyvät ehdot, kyllä varmasti joku löytyy :D ! Ja niin, vauvat on ♥. Onneks on sentään miljoona kuvaa Lugin vauva-ajalta, kun en vaan niitä ekoja kuukausia oikein kunnolla muista! Ai mikä kupla...

   Ja voi ihanaa, kiitos jo etukäteen ♥ ! Mutta eihän joulu vielä ole, vai lähetättekö varulta kunnolla ajoissa ettei vain myöhästy haha :D Me voidaan avata se vasta aattona ;)

   Poista
  2. Juurikin näin, jos nyt sanon lähettäväni ensi viikolla, niin se ehkä lähtee vielä marraskuun aikana meiltä postiin, ja on väkisinkin jouluksi teillä :D

   Poista
  3. EHKÄ ;) Jos mä sanon tekeväni joulukortit ens viikolla niin ehkä nekin eksyy jouluksi perille, EHKÄ. :D

   Poista