tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kesäkoto

Suomen lomalla kävi ilmi kaikenlaisia asioita, muunmuassa se että blogia lukee myös moni sellainen tuttu tai sukulainen josta en tiennyt! Tietysti makuja on yhtä monta kuin on lukijoita - yksi tykkää vauva- tai taaperojutuista, toinen remontti- tai sisustelujutuista ja kolmas lukis mieluiten pelkästään Itävaltaa, ulkosuomalaisuutta ja täällä päin Eurooppaa asumista käsitteleviä postauksia (ja joku vain lähinnä katselee kuvia). Ajattelin nyt ilahduttaa jälkimmäistä katrasta, muut toivokoon aihetta jos on jotain tiettyä mielessä!

Moni on varmaan ihmetellyt miksi me muutettiin remonttia pakoon juuri tänne, paikkaan josta en ole tainnut sanoa yhtäkään positiivista asiaa koko kahden kuukauden aikana. Suurin syy on tietysti raha, yllättäen, kun kyseessä olen minä. Koska tämä talo on Stefanin työpaikan omistuksessa ja työntekijöille kuuluu ilmainen asunto, ei meidän tarvitse maksaa muuta kuin tuolle tässä asumisoikeudella asuvalle mummelille parisataa kuussa vedestä ja sähköstä! Eli ei mitään! Tai no, toki aika paljon sais tuon eteen kuluttaa, mutta siis Tirolin hintoihin verrattuna ei mitään joten sen maksaa ihan mielellään.


Nyt aion siis muuttaa tämän negatiivisuusasian ja näyttää teille samalla minkälainen tämä meidän väliaikaiskotimme onkaan, siis ympäristöltään! Sisältä en ole ottanut montaakaan kuvaa, koska 70-luvun sisustus Tirolissa ei näytä yhtään sen häävimmältä kuin Suomessakaan... Mähän säikähdin aikalailla kun ensimmäisen kerran täällä käytiin koska jouduttiin kiertämään St. Johannin kautta, onneks sitten selvisi että tuosta pääsee oikotietä isolle tielle autolla alle minuutissa ja siinä on myös bussipysäkit kummallakin puolella tietä.


St. Johanniin on siis kävellen noita pienempiä teitä pitkin noin viiden kilometrin matka, mutta reitti on niin ihana että sen hilpaisee ihan huomaamatta! Meille kotiin, raksalle, on myös lähes saman verran mutta se taas sisältää niin paljon nousua että vaunuja työntäessä alkaa näin tukevalla naisella aina masu vähän kiristyä ja puna nousta naamalle. Onneks Lucas myötätuntopuuskuttaa mun kanssa isoimmissa mäissä, kilttiä minusta...On kotiin/raksalle päin mentäessä myös onneks pari alamäkeä!
Kuten olen maininnut, tämä on tosiaan tällainen oikein perinteinen tirolilainen Bauernhaus, maalaistalo. Ylin kerta on kokonaan meidän käytössä, Lucas aina kylpee parvekkeella! En tiedä kuinka moni tuntee sarjan Vuoristolääkäri (täkäeurooppalaiset: ZDF lauantaisin klo 19:25 ♥), mutta sitä kuvataan meidän kylässä ja kuvaustiimi oli joskus käynyt kysymässä myös tältä meidän vuokramummelilta saisivatko he kuvata täällä. Frida oli sitten käskenyt ne Stefanin pomojen luokse jonka jälkeen heitä ei enää näkynyt, joten eivät tainneet päästä rahasta sopimukseen!
Meidän ei tokikaan tarvitse päivittäin täältä poistua, koska landellahan on kuitenkin paljon aktiviteetteja, esimerkiks mustikoiden tai vadelmien poimiminen, leikkikenttä ja monet eri purot! Tai no, kaikki on tuota samaa puroa, mutta se on kilometrien mittainen joten sen varrella on tietysti myös tuhat eri kivaa paikkaa. Lisäks tossa parin kilometrin päässä olis myös Gasthofin ravintola, mutta siellä ei olla vielä käyty.


Lisäksi Frida-mummolla on hauskoja kanasia (joiden luomumunia meilläkin syödään) sekä hulvaton Garfield-kissa jonka kanssa Lucas on hyvä ystävä, niistä lisää kuvia myöhemmin!


Viidessä vuodessa nämä maisemat on muuttuneet mulle ihan tavallisiksi, huomaamattomiksi - ihankuin vesistöt suomalaisille, joita mä taas aina ihastelen. Suomilomien jälkeen menee pari päivää huokaillessa kuinka kaunista Tirolissa onkaan, kunnes se taas unohtuu. Tänä kesänä olen kuitenkin yrittänyt katsoa ulos sillä silmällä vähän useammin jotta se kauneus ei aina jäisi arjen jalkoihin.


Koska hei, kyllä täällä vaan on kaunista, myös näin kesällä ♥ Ihanaa viikkoa kaikille !

17 kommenttia:

 1. Wautsi! Täältä tasamaalta katsottuna kans ihan huikeet maisemat :) kyllä teidän kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo onneks tekin pääsette tänne aika usein, varsinkin kun eikös K:lla kohta ole taas enempi aikaa kun on jo talvikin taas jeejee :D !

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Täällä saa vähän tällainen taitamattomampikin kuvaaja parempia kuvia, myös vaikka lapsi on ikiliikkuja eikä pysy kuvissa :D

   Poista
 3. Kuka hoitaa parvekkeesi kukat,vai onko sielläkin vesiautomaattiputket niin kuin anopillasi.Minä niin kadehdin niitä,kun tänä kesänä varsinkin on pitänyt kastella amppeleita ja ruukkuja koko ajan.Mutta näkisitpä nyt,kun sekä pihan että järvenpuoleinen veranta kukkii kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frida hoitelee ihan itse kukkansa, se kysyi meidän muuttaessa että kastellaanko me vai kasteleeko hän, anoppi oli sanonut että jos se tahtoo että ne pysyy elossa niin kannattaa ehkä itse kastella :D Eikä Martinallakaan kyllä mitään automaattiputkia ole koskaan ollut :o Sellaisia en ole kovin monella edes nähnyt! Ja näkisinpä nyt, mutta oli siellä musta kyllä jo juhannuksena ihan tarpeeksi kaunista ♥

   Poista
 4. Eikäää, valtava itävaltaikävä! Varsinkin kun mies lähtee nyt kuukaudeksi(!) Itävaltaan ja mä en pääse mukaan :( kelpaisi kyllä mullekin asua tuollaisissa maisemissa, vaikka Steiermark onkin sitä meidän aluetta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokkopa Steiermarkissakaan sen rumempaa on, on ainakin hankala kuvitella :D ! Ja harmi ettet päässyt vieläkään mukaan, toivottavasti pian :) Kuukausi on kyllä melkonen aika, tsemppiä erolle :o !

   Poista
  2. Onneksi ollaan totuttu näihin pikkueroihin :) ja onhan skype olemassa!

   Poista
 5. Voivoi, haluan sinne leikkimään Haisulin kanssa ♡ ihania kuvia, ikävä on ♡

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia! Mä tykkään kanssa noista vuoristomaisemista, ja kovasti tekis mieli taas tulla niitä katselemaan sinne. Jos ei muiden kanssa, niin ehkä me taas joskus iskän kanssa tullaan pariksi tunniksi laskettelemaan :D

  -V-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, jospa kävis säiden suhteen vähän parempi tuurikin kuin viimeks ja näkyis ehkä jopa vuoriakin :D !

   Poista
 7. Sanoit viisaasti siinä,että pitää oikein ohjelmoida itsensä huomaamaan oman ympäristönsä kauneus ja muutkin hyvät puolet.Sitä helposti rupeaa pitämään monia asioita itsestäänselvyyksinä (muitakin kuin maisemat) eikä muista olla tyytyväinen ja nauttia P.S..Lucaksella ei ole yhdessä kuvassa lakkiaan! Minä lähden nyt pihalle nauttimaan omasta järvi- ja jokinäkymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se itsestäänselvyys on monissa asioissa ongelma, ei pelkästään maisemissa. Tänä kesänä minä oon kyllä muistanut nauttia jopa sadepäivistä, kun ei ole kuumuus ahdistanut! :D Ja ei niin kun se heitti kiukuspäissään lakkinsa menemään eikä mulla ollut vaunuja mukana niin en voinut teljetä sitä rangaistuksena niihin ;)

   Poista
  2. Voi että mulla on ikävä! 2viikkoa pitää vielä kituutella 💕

   Poista