perjantai 18. heinäkuuta 2014

Tosihikeväsekoitus

Puh! Ei riitä että on kuuma, on myös kiire! Outo ajatella että kotiinpaluusta on jo melkein kolme viikkoa, ei mitään hajua minne kaikki päivät on jälleen kerran hävinneet koska justhan me nautiskeltiin Suomen antimista. Sitten jos sattuiskin olemaan aikaa istua tässä, tapahtuu jotain odottamatonta - läppäri ei lähde päälle (siitä on ilmeisesti hajonnut virtajohto jonka kanssa aika pitkään kituuteltiin kunnes otettiin anopin kone lainaan) tai Stefan tuleekin yllättäen tunnin etuajassa töistä (joka tosin on pelkästään positiivista).


Ei meidän kiireet ole taaskaan olleet mitään jännittäviä, lähinnä remonttiin liittyviä ja vielä sitäkin paljon tylsempien asioiden hoitoa, mullahan kun alkaa ihan kohta Mutterschutz, äitiysloma! Tuntuu että Suomessa tyyliin kaiken voi hoitaa Kelassa, täällä on tuhat erilaista virastoa ripoteltuina ympäriinsä joista yhteen mennessä saa (lähinnä bussien aikataulujen vuoksi) aikaa varata kokonaisen aamupäivän olematta silti varma saako asiaa hoidettua just sinä päivänä. Osa on St. Johannissa ja osa Kitzbühelissä, tosta meidän pienestä kylästä ei löydy kuin Gemeindeamt. Onneks Kitziinkin pääsee junalla alle kymmenessä minuutissa! Hoitelen asioita mieluummin silloin kun Stefan on töissä ettei meidän tarvitse kuluttaa sen vapaita sellaisiin tylsyyksiin.


Mutta ei mun teille mistään tylsyyksistä pitänyt tulla kirjoittelemaan vaan esimerkiks remontin edistymisestä, koska tuntuu että on taas tapahtunut sata ja yksi ihanaa asiaa! Ehkä kaikista kivoin on se että meillä on jälleen IKKUNAT! Koko raksa näyttää hetkessä hurjan paljon valmiimmalta kun reikien tilalla on ihan oikeat ikkunat laseineen. Lisäksi koko talo on täynnä jo ihan valmiiksi asennettuja putkia, ne näyttää musta kyllä vielä jokseenkin keskeneräisiltä... En nyt osaa sanoa kuinka paljon vielä uupuu koska Stefan on töissä, mutta voiton puolella ollaan aivan varmasti! Se myös tahtois kirjoittaa mun kanssa jopa ihan oman remonttipostauksen MIEHIÄ varten, mutta toistaiseks ei olla löydetty vielä sopivaa aikaa, haha.


Ja hups, taas mä unohdin kaiken mitä mun piti viime ajoilta kertoa, ei tää kuumuus sovi mun päälle! Mutta! Oon helteestä huolimatta muuttunut edes vähän enemmän kesäihmiseks, ehkä siks että meillä on täällä landella paljon metsää ja viileitä vuoristopuroja jonne lähteä myös tätä kevyttä 28 asteen sisälämpötilaa pakoon. Ollaan Lucaksen kanssa käyty useasti myös keräämässä mustikoita, niitä on kaikki puskat ihan täynnä. Suurin osa turisteista liikkuu fillareilla joten ei niillä ole aikaa napostella edes ihan teiden vieressä kasvaviakaan marjoja!


Lucas on oppinut kamalasti kaikkea uutta, paitsi uusia sanoja, myös alkanut pottailemaan! Ihan itse, vapaaehtoisesti, innoissaan! Kyllä kannatti odottaa näin pitkään, on tämä ollut helppoa! Koska aika harvaa (lähinnä varmaan ainoastaan niitä kenen omalla taaperolla on samat hommat menossa) kiinnostaa muiden ihmisten eritteet, jätän tämän aiheen näin sikseen ja sanon vaan että me happy, luulin että se kestäisi ikuisuuden. No okei, aika kauanhan siihen tässä hitaudessa menikin, mutta eipä meillä mikään kiire tämän asian kanssa ole ollutkaan (eikä ole). Lucas saa ihan oman postauksensa mahdollisimman pian!


No mutta, nyt Stefan tulikin taas jo töistä joten jätän tämän nyt taas tähän joka on ehkä ihan hyväkin, alkoi lähteä tämä sillisalaatti jo aika käsistä sekavuudeltaan! Meillä on nyt tosiaan tämä anopin läppäri, joten voi olla että skypekin toimii tällä, kokeillaan tänä iltana siukun kanssa, ihan vain muillekin tiedoks! Ihanaa viikonloppua kaikille!


Ainiin, meillä olis tässä myös ihan pieni homma valita talon ulkoseiniin tulevat värit! Lähemmäs 800 vaihtoehtoa, onnea ja menestystä meille, pitäiskö vetää arvalla?

7 kommenttia:

 1. Hyvin toimi ja Lucas oli yhtä hurmaava kikkarahikimaakari ku aina ennenkin, olikin jo ollu iso ikävä sitä ♡ ( ja tietty sua Hertta) mite ois joku söpö vaaleenpunanen ? Oisko vähän ihana ?

  VastaaPoista
 2. Ainiinjoo... Lucaksen aurinkolasit on turkinkylällä :/ tulkaa hakemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidettiin jo saada valittua, Stefanin mukaan olisin saanut myös sen vaaleanpunaisen mutta musta se ei oikein sovi talon väriks vaikka muuten onkin kaikista ihanin! Se yks talo siinä Punalantielläkin on musta aika karmeen näköinen. :D

   Ja ne Lugin lasit maksoi 2,99€ että jospa vaan haen uudet kaupasta, suattaapi tulla halvemmaks kun noutaminen ... :D

   Poista
 3. Musta Itävallassa harva ylipäänsä poimii villimarjoja. :D Jos ihmiset jotain poimii, niin sitten sieniä. Aina sain olla yksin marjastamassa ihan asutuksenkin läheisyydessä, mikä musta oli jotenkin hassua. Siis tuoreita marjoja, melkein kotiovella! Ehkä marjastaminen on jotenkin suomalainen juttu.. Mukava kun remppakin edistyy :) Minkä värin muuten valitsitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, sieniähän kaikki kerää :o ! Ehkä vanhemmat käy marjassakin, nuoret on vaan laiskoja tai liian rikkaita kun voivat ostaa marjansa kaupasta, ihan järkyttävän hintaisia kyllä verrattuna siihen että niitä tosiaan saa viereisestä metsästä litroittain. :D

   Väreiksi valikoitui valkoinen sekä sellainen vaaleanruskea, hiekka, beige tms. Palautettiin jo toi maalikartta eikä niillä ollut nimiä, pelkät koodit ja unohdin ottaa siitä kuvan pöh :( Mutta nätti se oli :D !

   Poista
 4. Huh. Kun näin ton viuhkan niin olin jo hetken huolissani. Hilton lähettää Lucakselle skrapsut terkut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stefan olis tahtonut VIHREÄN ja kun ei meinattu päästä yhteisymmärrykseen vedettiin sokkona ja sieltä tuli kirkkaanpunainen. :D Jännä kun Suomessa sekin on ihan normaali talon väri, täällä taas en osais kuvitellakaan, varsinkaan meidän kadulle!

   Poista