torstai 12. kesäkuuta 2014

Kun isi lomailee


Stefan jäi lomalle muutama viikko sitten joka oli meistä kaikista tietysti ihanaa. Mä en ole koskaan ymmärtänyt niitä jotka eivät malta odottaa että mies taas palaa takaisin töihin, vaikka ihan vain viikonlopunkin jälkeen. On ymmärrettävää että kotiäidille se normaali arki on arki ilman miestä johon tottuu, mutta musta siinä on jotain outoa että sitten kun se mies on kotona, kyllästyy vaimoke ja laskee jo hetkiä milloin saakaan taas olla rauhassa. Perhe-elämää parhaimmillaan?

Okei, tämänhetkinen loma on kyllä toki eronnut hieman normaaleista lomista, koska Stefan viettää paljon aikaa raksalla ja mulla on jonkin verran omia juttuja - ei ehkä ehditä käymään toistemme hermoille ihan joka päivä ja sitä yhteistä laatuaikaa on lopulta aika vähän. Silti, en muista edellisiltä lomiltakaan saati vapailta sellaista ettäkö olisin toivonut että menis jo. Jos joku tunnistaa itsensä niin osaatko kertoa miksi näin?


Yksi asia joka mua kuitenkin vähän on tässä Stefanin lomassa ärsyttänyt on Lucas! Se on tähän asti ollut ihan mamin poika, tottakai isikin on ollut tärkeä mutta jos on tullut esimerkiksi kolhu niin ensimmäisenä on juostu mamin luokse. Ei enää. Mut on unohdettu enkä kelpaa mihinkään, en edes vastaanottamaan tavaroita joista herra tahtoo luopua. Papaaaaa, se on ainoa mikä tässä asunnossa kaikuu.

Kysyessäni Lucakselta tahtoisiko se tehdä jotain, on vastaus aikalailla aina Papaa, ei kyllä tai uusi suosikkisana nää. Jos päästän tämän papan samantien toisesta korvasta ulos ja yritän viedä Lucaksen esimerkiksi hammaspesulle, voisi sen huudosta kuvitella mun vähintään kiduttavan sitä. Huudon määrä ei riipu myöskään siitä, onko tekeminen mukavaa vai vähemmän mukavaa - jos yritän saada sitä lukemaan kirjaa mun kanssa, nousee kiukku aikalailla samoihin sfääreihin kuin vaikkapa vaippaa vaihdettaessa.


Jos Stefan ei ole paikalla niin mitään ongelmia ei ole (niitä normaaleja esiuhmaisen taaperon huolia lukuunottamatta). Meillä on kivaa yhdessä, mami saa tehdä kaiken haluamansa eikä papaa huudeta ollenkaan, paitsi korkeintaan päiväunille käydessä, nykyään ei oikeastaan enää silloinkaan. Ero on aivan valtava verrattuna siihen millainen Lucas on silloin kun isi on kotona. On toki ollut ihana taas jälleen kerran huomata kuinka mielellään pojat yhdessä touhuaa mutta hei, rajansa kaikella! Eihän nyt voi mamia tollain unohtaa!

Stefanin loma alkaa siis olla lopuillaan joka surettaa tietysti meitä kaikkia. Vaikka mua tuo Lucaksen maminirsoilu vähän onkin ärsyttänyt, on tämä ollut mullekin aikamoista lomailua! Onneks se on kuitenkin ollut tosiaan ihan normaali silloin kun isi ei ole ollut kotona, muuten mua huolettais kyllä aikalailla ensi viikon Suomen reissu!


Täytyy myös toivoa että Lucas neutralisoituisi arjen taas alkaessa eikä olisi enää ihan niin riippuvainen isistä. Onko kenenkään muun taaperot osoittanut samanlaisia piirteitä, jompaakumpaa vanhempaa kohtaan? Ei kai tämä ikuisesti kestä, onhan tämä vain lomasairaus, jooko!

8 kommenttia:

 1. Hahhaaa hyvä Lucas! No Lunalla oli kans jossain vaiheessa toi vaihe, äiti o kakka ja isi kuningas. Okei onhan se nykyäänkin ennemmin isin kaa hommissa ku mun kans. Mitäpä meistä maan matosista :D pari yötä laav juu ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mitäpä meistä ... Onneks Lugi ei osaa vielä ihan noin hyvin puhua eikä yhdistää sanoja, mama ei oo ainakaan kakka :D ! Kolme ♥ !

   Poista
 2. Äippä täällä hihittelee itsekseen. Ja Ihan onnellisena yksin lomailen :) Varsinkinkin kun tiedän, että te tulette ihan kohta <3
  Sami on suursyömäri. Mikäli lomailisimme samanaikaisesti, viettäisin ison osan vapaa-ajastani keittiössä.Sami osaa kyllä laittaa ruokaa, mutta se on niin harmaata ja rumannäköistä ettei meikäläisen esteettinen silmä kestä katsoa, saatikka laittaa suuhun:)
  Teidän isänne ei teidän lapsuudessanne juurikaan lomaillut. Ulkomailla käytiin kerran vuodessa ja se oli siinä. Muistanpa muutaman viikonlopun kahdenkymmenenvuoden ajalta. Silloin oli äiti ilmaa. Näin se on aina ollut ja tulee varmasti olemaankin ellei jotain radikaalia tapahdu. Ollaanhan nyt jo kuitenkin menossa parempaan suuntaan...isyyslomat ja vanhempainvapaat (vai mitä ne nyt on) Joskun kieltämättä otti pattiin se "isipalvonta" :D No. Aika aikaansa kutakin. Toki rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että eipähän olis ollut noinkin kalliita harrastuksia lapsilla ilman isän työhulluutta.
  Olen usein miettinyt että keneen/keihin yksinhuoltajien lapset saavat kohdistaa välillä kiinnostuksensa/ välipitämättömyytensä. Koska onhan se ihan ymmärrettävää, ettei sitä ainoaa vanhempaa voi aina jaksaa ihan täysillä. Samat jutut aamusta iltaan. Aamen. Onhan se ihan oikein ja kohtuullista, että rutiineita rikotaan joskus.
  Ihania kuvia <3 Kohta nähdään. On luvannut vähän viileetä keliä toi yläkerran ukko, mut eiköhän me pärjätä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buahaha hyvä syy lomailla erikseen. :D Ja siis eikä mua muuten tää isipalvonta ärsytä, kivahan se on että viihtyvät hyvin yhdessä, mutta kun en saa tehdä MITÄÄN jos isi on samassa talossa! No mutta, onneks edes silloin kun isi ei ole kotona. :)

   Viileä kuulostaa ihanalta ! Terveisin viime aikojen sisälämpötila +28c on se "viileä" jonne ulkoa paetaan...

   Poista
 3. Jospa Lucas vain ymmärtää,että kohta on oltava kaaauuan erossa isistä ja ottaa nyt kaiken irti läsnäolosta.Ja kaikilla lapsillahan on noita preferenssikausia,milloin isä,milloin äiti on maailman napa.Tervetuloa Hassiin,kovasti odotan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Ja ehkä se on tajunnut ettei isi lomaile kovin usein, ainakaan näin pitkää pätkää kerrallaan. :) Pian nähdään ♥ !

   Poista
 4. Heh, meillä on sama :D vaikka ollaan kaksin kotona, niin Jere ettii isiä sohvan alta, vessasta.. ja kun toteaa ettei isi oo täällä, kelpaa taas äiti :) mutta kun isi tulee töistä, Jere muuttuu isin pojaks ja sitten ei saa äiti enää koskea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Lucas ei sentään etsi isiä, se varmaan sais vaan itkupotkuraivarit jos sille sanois ettän etsi isi eikä sitä löytyiskään :D ! Noo, saadaanpahan me mamitkin olla oikein pakotettuina "rauhassa". :D

   Poista