maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kukkuu masu!

Vakkarilukijat tietää että itsensä jatkuva kuvailu (tai kuvauttaminen) ei oikein ole mun juttu. Aika usein ihmettelen myös Facebookissa tai muita blogeja lukiessani että miten kummassa kukaan jaksaa tehdä sitä - ottaa joka päivä kuvia siitä samasta naamasta! Ei se mua siis häiritse, mutta joitakin tuntuu vähän häiritsevän jos joku ei olekaan samanlainen selfie- tai "ota musta kuva"-tyyppi.

No, olin mitä olin, oon nyt yrittänyt vähän tsempata tässä asiassa! En suinkaan oman pärstäni takia, siinä ei ole edelleenkään mitään nähtävää, vaan tietysti kasvavan beibimasun vuoksi! Muutama on kysellyt kuvien perään (ensimmäinen jo joskus maaliskuussa, silloinhan sikiö oli noin 5-10 gramman painoinen joten kyseessä ei kyllä todellakaan ollut vielä vauvamasu vaan ihan vain oma epämääräinen löllö...) joten tässä näitä nyt sitten tulee!


16+6

"Sikiön paino 135 g, koko pituus 16 cm. Jalat saavuttavat kädet kehityksessä, ja ovat tästä lähtien pidemmät. Vilkkaat liikkeet tulevat koko ajan paremmin koordinoitaviksi."


18+1

"Sikiön paino 220 g, koko pituus 18 cm. Korvat pistävät hieman ulos päästä ja silmät asettuvat paikoilleen."


18+6


21+0

"Sikiön paino 400 g, koko pituus 26 cm. Vauva on erittäin aktiivinen ja sillä on yhä paljon tilaa kohdussa. Koska se on täysin lapsiveden ympäröimä, ovat liikkeet sulavampia kuin syntymän jälkeen." 


23+2

"Sikiön paino 500 g, koko pituus 28 cm. Tiedämme, että sikiö voi nyt kuulla, koska se reagoi eri tavalla erilaisiin ääniin." 

Ja huomisesta alkaenhan Suomitutut jo näkevätkin millainen se on joten tota viime viikkoista tuoreempaa kuvaa en jaksa enää ottaa! Jos joku miettii että mitä noi luvut tarkalleen tarkoittaa, niin esimerkiksi viimeisimmässä kuvassa raskautta on kestänyt 23 kokonaista viikkoa ja kaksi päivää - mennään 24. viikolla.

Ja juuri yllämainitusta syystä en kirjoittele enää yhtään enempää vaan jatkan pakkailua (= tavaroiden etsimistä) ja nautin vielä viimeiset hetket Stefanin kanssa! Kaksi viikkoa on hirmuisen pitkä aika olla erossa mutta ehkä me jotenkin selvitään, byhyy. Onneks mua ja Lucasta odottaa hirmuisen moni kiva juttu Suomessa joten me lähdetään reissuun ihan hymyssä suin! Katsotaan ehdinkö postailla sieltä päin mitään, yritetään, nyt adiooos ja ihanaa juhannusta jo etukäteen kaikille :) !

2 kommenttia: