lauantai 14. kesäkuuta 2014

Altbauyllätyksiä

Hoppla, nyt on ollut sellainen viikko että! Ensinnäkin: rakennusmestari kävi viime viikolla ja oli niinkin tyytyväinen näkemäänsä että ehdotti josko laittaisikin miehensä asialle jo tällä viikolla, niidenhän piti tulla vasta seuraavalla. Tottakai se sopi meille! No, miehet tulivat ja vauhti oli hurja, meidän asunnosta on kaikki lattiat jo poissa ja uudet seinät rakennettu.

Kun uudelleenrakentaa vanhaa, pitää olla varautunut kaikenlaisiin yllätyksiin. Siihen, mitä alakerrasta löytyi, ei kuitenkaan oltu varauduttu, Stefanin isi kun on sanonut että he eivät säästelleet missään silloin vuosia sitten remonttia tehdessään! Mutta mitäs alakerrassa sitten olikaan - autotallissa sekä kellarissa alkoi heti lattian alla pelkkä maa, ilman minkäänlaista alustaa!


Jopa minä, rakentamisesta mitään tietämätön (paitsi sen mitä opin ohjelmista Die Bauretter ja Zuhause im Glück) blondi, tajusin että tämä on erittäin huono yllätys. Vaihtoehtoja on oikeastaan tasan yksi: minikaivuri tulee kaivamaan kaiken täysin auki ja sitten valetaan uudet, hieman paremmat, lattiat. Jos yrittää jotain muuta, on ongelma joko a) pellettiuuni ei mahdu kellariin tai b) rahallisia energia-avustuksia ei heru.

Jos joku on katsonut Bauretteriä niin tämäkin on kyllä todellinen Pfuschbau ! Alakerran asunto näytti muutenkin hieman kummalliselta - osa vessan, keittiön sekä myös olohuoneen yhden nurkan lattia ei todellakaan ollut oikeaa lattia-ainetta, vaan jotain ihmeellistä sekoitetta, ihan kuin niillä olis loppunut betoni kesken! Silloin tosin mun mielestä normaalisti mennään ostamaan lisää sitä, mutta ehkei silloin 80-luvulla ollut sitten tapana...


Stefanin isi on ollut tänään auttamassa raksalla ja toivonkin että se on osannut kertoa mikähän on ollut homman nimi! Mä jumitan nyt vielä täällä landekodossa kun Lucas nukkuu, reippailtiin aamulla St. Johanniin jonne on pikkuteitä pitkin reilu viisi kilometriä - tosi kiva metsäinen reitti ja koska lämpöä oli ainoastaan 19 astetta oli ihan mielettömän ihana kävellä! Takaisin suunnittelin tulevani bussilla mutta lauantain kunniaks sitä ei tullutkaan joten käveltiinpä sitten takaisinkin, kyllä vähän alkoi loppumatkasta tuntua alakropassa.

Enivei, tämä viikon etumatka rakentamisessa tuli siis tosiaan tarpeeseen koska tämä ihana alakerta tarvitsee nyt sitten muutaman ekstrapäivän. Onneks meillä on myös rahallisesti joustoa koska tottakai oltiin varauduttu tällaisiin hauskoihin ylläreihin, vaikkakaan ei ihan näin suuriin! No, ei auta itku, onneksi edes yläkerrassa näyttää näin upealta:


Minun ihanan tulevan kodinhoitohuoneen seinä on paikallaan!


Samoin vanhat ovet on muurattu umpeen ja uusien yläosat tuettu!


Meidän makuuhuoneen seinä on melkein valmis, joka näkyykin enempi tässä:


... tässä näkyy myös miten Kaiser näkyy sitten sängyssä makoillessa!Ja tämä on yksi niistä syistä minkä vuoksi myös noita negatiivisia yllätyksiä jaksaa paremmin, meidän ihana, en-voi-hehkuttaa-tarpeeksi-keittiö-olohuoneyhdistelmä. Pure love.

Edelleen pahoittelen jos mun suomenkieliset rakennustermit on täysin hukassa, korjatkoon se ketä häiritsee. Samoin aiheesta täysin kiinnostumattomat: sori, tämä mun vanha läppäri eikä nettitikku pyöritä Skypeä ollenkaan eikä Suomeen oikein viitsi soitella joten täytyy selostaa täällä, osa mun sukulaisista kun on hyvinkin kiinnostuneita meidän rempasta. Nyt mä alan tekemään makaronisalaattia, meillä ei toimi uuni ollenkaan! Jeboujee ja kivat viikonlopun jatkot kaikille :) !

9 kommenttia:

 1. Jebou. Ylläreitä sattuu. Mutta hyvältähän tuolla yläkerrassa näyttää. Mullakin tuli tänään yllätyslähtö Helsinkiin. Käytiin äidin kanssa markettakummin kekkereillä. Sami on lämmittänyt savusaunan. joten sinne siis... kolme yötä <3

  VastaaPoista
 2. nii eli siis tosta lattiasta,maa siellä tietysti tulee betonin alta vastaan niiku pitääkin mut eristettä ei näy ,mikä ei kyllä sisätiloissa oo sekään varsin tarpeellista.onkos se laattalattia halkeillut?t sami:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingissä noin pikavisiitillä, oho! Ja siis eriste on kyllä pakollinen lattialämmityksen takia, joka taas on pakollinen tukia varten. :D Ei se lattia halkeillut ole, mutta sitä ei vain voi jättää sinne. Kerron lisää vaikka huomenna, nyt on kiire. :D

   Poista
 3. Tuota makuuhuoneen ikkunasta näkyvää Kaiseria kyllä kadehdin,vaikka minullakin on kauniit näkymät joka ikkunasta täällä Hassissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullekin todellakin kelpais sunkin näkymät, onneks niitä pian pääsen ihastelemaan <3 !

   Poista
 4. Voi, mitä mielettömiä maisemia saattekaan sängyssä loikoillessanne ihailla! <3 Enää parisen viikkoa, niin mekin pääsemme Itävaltaan, ihanaa! :)

  Nuo "remonttiyllärit" kuulostaa kovin tutuilta, tsemppiä remontin keskelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teilläkin reissu lähenee! Ja minä vaan odotan innoissani sinne tuloa :D ! Ja kiitos, jospa tätä suurempia yllätyksiä ei enää tulisi ;)

   Poista
 5. Näyttää kuvissa iha kun olis lattiatasoitetta vaan tos yhdes kohdas :/ selviskö mitä oli? Meillähän löytyi kodista eristeenä olkia !!! Murr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis tuolla alakerran asunnossa oli keittiössä, kylppärissä ja koko kellarissa lattian alla pelkkää hiekkaa jonka jälkeen alkoi heti maa. :D Olkkarissa ja osasta makkaria oli sitten tehty ihan oikein - ensin maa, sitten hiekka, sitten BETONI ja sitten vasta lattia. Nythän siellä on vielä useampi eriste ja kerros lattialämmityksen vuoksi.

   Hurjan hauskaa siis, mun miehen isänisä olikin rakentanut tähän perusteet eikä isä joten ei ollut silläkään tiedossa tämä ylläri. On kyllä tosi kivoja tällaiset yllärit, eipä nuo oljet sen paremmilta kuulosta :/ !

   Poista