tiistai 17. syyskuuta 2013

Komm schon Winter!

Täällä on satanut vettä viime päivät eikä vuoria ole näkynyt kuin välillä ihan pilkahdukselta, silloin kun pilviverho on rakoillut. Tänä aamunakin tihkutti vielä kunnes iltapäivällä aurinko vihdoin saapui piilostansa jolloin me lähdettiin tietysti heti Lucaksen kanssa pihalle ja mitä meidän silmät näkivätkään - lumisia vuorenhuippuja! Jippii! Mitä kaunokaisia!


Kotivuori Wilder Kaiser tänään ihanassa peitteessään ♥

Turha varmaan taas sanoa, mutta ehkä sitä joku ei vielä tiennyt - rakastan talvea. Mä olen kuitenkin realisti ja tiedän ettei se ole vielä aikoihin tulossa, mutta saahan sitä vähän fiilistellä! Oon ikävöinyt lunta taas koko pitkän kesän joten on ihana nähdä sitä edes ylhäällä. Se luultavasti sulaa kohta pois joten täytyy ottaa nyt ilo irti. Toivottavasti ylihuomenna ei sada, tahtoisin kovasti päästä kiipeämään vähän ylemmäs Kaiserille.


Samainen kotivuori viime vuoden jouluaattona. Stefankin on tässä kuvassa. :D

Mikä talvesta tekee niin ihanan?

+ Viileys. Vihaan sitä kun kaikki mahdolliset vaatteet on jo otettu pois ja hiki valuu silti, ei sitä koko aikaa nakunakaan voi pyöriä!
+ Ei tarvitse olla niissä minivaatteissa/bikineissä, vaan saa pukea paksuja, isoja, ihanan lämpöisiä vaatteita päälleen jotka sopii tälle kropalle paljon paremmin kuin jotkut paljastavat kauheudet!
+ Lautailu! Jospa tänä talvena malttaisin ehkä jättää Lucaksenkin vähän useammin hoitoon kuin viime talvena...


Pikkuisessa Schlickin hiihtokeskuksessa joskus talvella 2010.

 + Iltojen pimeys, ihana fiilistellä sisällä, normaalistihan tähän pitäis kirjoittaa vielä että kynttilät - meillä on niitä kyllä paljon, mutta aika harvoin jaksan niitä poltella.
+ Päivien valoisuus! Lumi valaisee ihan käsittämättömän paljon!
+ Glühwein, viime talvena en sitä imetyksen takia voinut lipitellä joten täytyy nyt sit nauttia senkin edestä! Stefan tekee hyvää glühweinia, mutta kaupasta ostetussakaan ei ole mitään vikaa.
+ Joulumarkkinat, miljoonia, joka paikassa, kokoajan, jee!


Innsbruckin joulumarkkinat alkaa jo marraskuun puolivälissä ja loppuu vasta loppiaisena.

+ Lumi - pääsee pulkkailemaan Lucaksen kanssa (meillä on jo pulkka odottamassa)! Tai vaan möyrimään maassa. Tai leikkimään lumileikkejä. Lumesta on niin moneksi, toisinkuin paljaasta nurtsista!
+ Joulu, juhla jota en pitänyt moneen vuoteen oikein minään. Lucaksen ansiosta oon saanut ihan uutta joulumieltä!
+ Aurinkoiset pakkaspäivät. Tai saa olla vähän sulaakin, kunhan se aurinko paistaa ja meillähän se paistaa!
+ Tuhannet turistit joiden ansiosta ruokakaupoissa on aina tuhansia tarjouksia!
+ ... kaikki ne ihanat ruoatkin maistuu paremmilta kun ei ole niin tuskaisen kuuma. Esimerkiks fondue, olen ikävöinyt sinua niin!
+ Ensilumen aiheuttama innostus. Viime vuonna se jopa pysyi maassa!


Marraskuussa 2009 tuo ensilumi suli muistaakseni seuraavana päivänä...

Entäs ne huonot puolet? Talvi on kovin lyhyt! Toisaalta, jos se olis pidempi, en varmaan osais nauttia siitä samanlailla. Toinen on se, että ulos lähtiessä pitää miettiä mitä laittaa sekä itselle että toiselle päälle. Kesällä ei tarvinut pukea muuta kuin hattu, Lucas sai tulla aina esimerkiks viemään roskia mun kanssa. Siinäpä ne sitten olikin. Olenko mä ainoa kuka rakastaa talvea eikä malta odottaa että se saapuu?

20 kommenttia:

  1. Ihanaa, että löytyy sittenkin samanhenkisiä talvenrakastajia, olen jo ollut siinä uskossa, että olen ainut, kun kaikki aina hehkuttaa kesää. :)

    En ole aiemmin sinulle kirjoittanutkaan, vaikka blogiasi olenkin jo jonkun aikaa seuraillut. Haaveilen itse elämästä Itävallassa ja matkailusta talvisesta Itävallasta. Tähän asti olen matkaillut Itävallassa ainoastaan kesäisin, mutta toivottavasti jo ihan lähitulevaisuudessa pääsisin Tiroliin myös talvella. En itse laskettele, joten sen takia on jäänyt nuo talvireissut tekemättä. Vaikka kai siellä muutakin voisi tehdä.. :)

    Kiitos sinulle blogistasi ja etenkin kuvista. Niiden avulla voin tavallaan pitää alpit lähellä elämääni, vaikka ne todellisuudessa ovatkin niin kaukana, eikä edes seuraavaa reissua ole vielä suunnitteilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, niin mäkin :D ! Mitäs ootte kesällä täällä touhunnut? On talvella paljon kaikkea muutakin tekemistä, ainakin epäilisin ettei ihan kaikki vanhemmat turistit laske :D ! Esimerkiks kelkkailu on hurrrjan hauskaa! Joulunalus on ehkä tunnelmallisinta, kun on noita joulumarkkinoita, mutta toisaalta sillon ei voi olla varma että on lunta. Toivottavasti pääsette pian taas matkaan :) !

      Poista
    2. Kesällä ollaan käyty vaeltamassa. Mikään ei voita tunnetta, kun pitkän kävelyn päätteeksi istahdat katselemaan laaksoon.. <3

      Mutta talvi pitää tulla testaamaan! Ja kaikista joulumarkkinoista haaveilen täällä, se tunnelma on niin ihana..

      Poista
    3. Sillon on kyllä hyvä fiilis :) ! Ihan sama kuinka korkealle on kiivennyt.

      Poista
  2. Mie inhoon Suomen talvea, mutta talvea täällä Utahissa sen sijaan odotan kovasti. A) se on huomattavasti einiinjumalattomankylmäjapitääpukeutuamärkäpukuun-tyyppinen B) Lunta ei oo tuu luultavast niin paljon et pitää joka aamu taiteilla itsensä ulos pihasta.... C) VUORET!!! Mie vaan ootan niin paljon kun vuorille tulee lunta ja pääsee laskettelemaan :):)

    Ihanan näköistä siellä, kun tota lunta on noilla huipuilla, muuten on vihreää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en mäkään niistä Suomen -35 asteen pakkasista ikinä niin välittänyt... :D Onneks päästiin lämpösimmille huudeille! Mut tuleeks Utahissa laaksossakin kuitenkin lunta? Vai onksekin sellainen että koulut ja kadut on kiinni jos on 10 sentin lumikerros maassa. :D

      Poista
    2. Joo skippaan kans ihan mielellää noi Suomen pakkaset tänä talven :D Siis kyl tänne ihan lunta tulee ja itseasias kaikki sanoo mulle "oota vaa ku tulee talvi ni tulee tosi kylmä ja paljon lunta!!" mut naurattaa ku näitten mielest joku -5 saati -10 on super kylmää, vaik nehän on just kivoi kelei :D Outoo kyl, et tää on niin eteläs mut silti koulut ei mee kii lumen tulles! Oon kuullu et pohjosemmassaki menee kii muutamast sentist lunta. Tosin mun host äiti sano et ku lunta sataa ni ei kannata ajaa autoo et se on tosi vaarallist. Nauroin vaa et joo jos noudatettais tot suomes ni himashan sit pitäs koko talvi hengailla!

      Poista
    3. "Paljon lunta" on myös varmaan vähän erilainen mihin me ollaan totuttu. :D Täälläkin paikalliset meinaa tosta -10 jo vähän inistä kun on niin kamalan kylmä, ei voi mennä edes ulos! Haha, eiks siellä ole talvirenkaita vai eiks niitä vaan kannata laittaa, kyllähän se sillon voikin olla vähän vaarallista jos tie jäätyy :D

      Poista
  3. Syksy on ihan mun lemppari. Mutta ärsyttävän pitkän, hiostavan, kuuman kesän jälkeen talveakin odottaa. Talvisin on niin kaunist ja joulu! Odotan enemmän kuin ikinä, koska meillä se on ensimmäinen yhteinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy on kyllä kanssa kiva. :) Ja joo, kyllä beibi vaikuttaa aika paljon joulumieleen, vaikka vielä näin pieniä ovatkin eivätkä mitään tajua niin silti ♥

      Poista
  4. Pyh talvi on kurja ja kesä ihana minä tykkään ja aina vaan parempi mitä kuumempi on ♡ no okei siellä oli kivaa talvella, just sen takii ku ei ollu sataa astetta pakkasta niinku täällä meillä :/ ja vihaan pimeyttä, kiva ku aamulla vie Lunan hoitoo on pimee ja illalla ite tulee töistä kasin jälkeen on pimee. . Yök!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, sillon pimeys ei ole kivaa jos pitää viettää koko päivä sisätiloissa jossa ei kovin ikkunoita ole! Mut haluisiksä muka asua jossain missä olis aina kuuma :o ?!

      Poista
  5. täällä katsellaan kateellisina näitä ihania kuvia ja jatketaan haaveilua, mutta myös pienimuotoista suunnittelua ;) kumma juttu nuo alpit, ne vaan on <3 mekin lomailtu vain kesäisin, tarkoituksena tehdä seuraava reissu talvella (ei valitettavasti varmaankaan nyt tänä talvena) tuttavaperheen luokse, jotka asuvat st.anton am arlbergissä. Itävalta talvella on meille ihan uusi juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itävalta talvella on ehdottomasti testaamisen arvoinen juttu. :) Loppiaisen jälkeen about tammikuun loppuun on musta paras aika koska on välisesonki, lennot ja majoitus on vähän halvempaa vaikka kelit on yleensä silti hyvät. Tai no, mä mietin lähinnä lumen laatua haha :D Laskeminen on kuitenkin kivempaa kun rinteet ei ole ihan täynnä vaikka lumi on ihan täydellistä, toisinkuin esimerkiks pääsiäisen jälkeen. :)

      Poista
  6. Oon Annan kanssa ihan samaa mieltä! Yäk talvi ja lumi ja loska ja pimeys, eikä (Suomen) kesä voi koskaan olla liian kuuma! :D Ei se kaamosmasennus suotta vaivaa tuhansia ihmisiä, kyllä täällä ihan hirveää on loppuvuodesta. Siellä Alpeilla saattaa tosiaan olla vähän idyllisempi talvi, kun on aurinkoa ja puuterilunta siedettävissä pakkaslukemissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yäk kuumuuspas :D ! Mä en oikein muista enää kunnolla kuinka hirveää se olikaan, mulla on vaan Suomen talvestakin mielessä vaan niitä kauniita (mutta ihan liian kylmiä) pakkaspäiviä! Esimerkiks muistan kun kouluun kävellessä ripset aina jäätyi niin että sisälle mennessä ripsarit suli poskille. :D

      Poista
  7. Siis joo todellakin muuttasin johkin missä ois aina lämmin ♡ ja hei jos mulla tulis ikävä talvea (mitä en usko) ni voisin tulla teille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot friikki... Mut hei hyvä idea, muutat jonnekin aurinkorannalle josta on lyhyempi matka meille. :D

      Poista
  8. HYI TALVI :-----D en tykkää. Mutta, mielipidekysymys tietty ;D kiva et sä tykkäät, ja vautsivau mitkä maisemat :O ihan uskomattoman upeat. Ei sitä itte osais kuvitella asuvansa tollasessa ympäristössä, miäletöntä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mielipidekysymykset on musta kaikista parhaimpia kysymyksiä, ei faktoista voi kiistellä samanlailla! :D Ja joo, mä taas sen sijaan meen ihan ihastuksesta sekaisin esimerkiks meren näkemisestä joka teille taas on ihan normaalia. :)

      Poista