maanantai 5. tammikuuta 2015

Taikaterveiset


Tirolin talvi on siitä hauska, että koskaan ei tiedä millainen keli aamulla herätessä on. Tai millaiseksi se muuttuu tunnin sisällä. Jos se ei olisi niin yllätyksellinen ja vaihteleva, olisi se yllätys. Jos joku tätä lukeva sattui esimerkiks eilen olemaan tässä lähistöllä, koki hänkin sen aamupäiväisen lystin - ensin satoi vettä kaatamalla, sitten tuli hurja tuuli joka toi tullessaan myrskyisän räntä- ja lumipöllytyksen, hetken päästä paistoi aurinko ja puolilta päivin alkoi sataa lunta. Tämä kaikki viiden tunnin sisällä, ei huonosti!


Kuten kerroin, meillä vietettiin aivan lumeton, täysin musta joulu. Mutta mitäs sen jälkeen tapahtui - lunta saatiin kerralla (Tirolin tapoihin kuuluen) heti kahden kuukauden edestä! Ei voi ehkä edes enää sanoa lumisade, sillä se oli jotain paljon enemmän. Ja sitähän kesti kolme päivää aivan täysin taukoamatta. Vähän harmitti että Lucas sairastui juuri silloin, koska jouduttiin ihailemaan kasvavia hankia vain ikkunan takaa, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna ehkä se oli sittenkin onni!


Kun lumisade vihdoin ja viimein kolmantena päivänä lakkasi ja taivas aukeni, esittäytyi edessä uskomattoman kaunis maisema. Tutut ja vakkarilukijat tietää että mä olen ehdoton talvi-ihminen. Nyt kuitenkin kun on kaksi puettavaa: yksi uhmainen pukemista inhoksuva taapero ja yksi aikalailla kaikkea vähänkin epämiellyttävää vihaava beibi, on se talven hehku ehkä vähän vähentynyt. Mutta tämä lumisade palautti hehkun takaisin. Hien pintaan nostava, yleensä 20-30 minuutin mittaiseksi venyvä pukemisrumba on jälleen kaiken sen huutamisen ja kiljumisen arvoista.


Kuten myös viimeksi mainitsin, kun lähtökohdat joululle ovat huippuhyvät, on jotain pakko mennä pieleen. Ja sehän tapahtui välittömästi aamulla - heti herättyään Lucas oksensi Stefanin päälle! Onneks se kuitenkin jäi ainoastaan siihen yhteen oksuun, mutta lämpö oli vähän normaalia korkeammalla (lopulta se nousi jopa yli neljänkympin, sairasteluista lisää myöhemmin). Muuten Lucas oli melkein normaali itsensä koko päivän, hieman väsyneempi johon vaikutti tietysti myös ne huuurjan monet, upeat lahjat!


Joulusta ja sairastelusta tosiaan myöhemmin, tässä kuitenkin edes vähän kuvia tästä meidän taikatalvesta! Toivotaan pian samaa myös eteläisempäänkin Suomeen, Lapissa on kuulemma jo ihan täysi talvi päällä!


Uudenvuodenpäivän aamulenkiltä palatessa jopa repussa matkannut Herra Herneprinsessa (saksaa taitavat: Floriania kuvaa täydellisesti sana Zicke, en tiedä miten sen suomentais yhtä hyvin) oli näin hyvällä tuulella!


Jopa Lucas tuli erittäin mielellään sisälle pitkän ulkoilun jälkeen, mutta kiukku iski kun mami tahtoi ottaa kuvan sen ihanista omppuposkista!


Keittiön (jossahan oli ennen makuuhuone) ikkunasta aukeaa tällainen maisema - vieläkö joku ihmettelee miksi vaihdettiin makuuhuoneen ja keittiön paikkaa? 


Kesällä mainitsin kuinka helposti sitä unohtaakaan miten kauniissa ympäristössä asuukaan. Sama mulla oli Suomessa - kuinka monen aamu siellä alkaa ikkunasta katsoen samalla huokaisemalla aahh, onpa täällä kaunista. Niinpä, tuskin kovin monen, koska ne maisemat siellä on niin itsestäänselvyydet. Ne maisemat, joita mä pääsen kerran, pari vuodessa ihastelemaan. En muista olenko kesän jälkeen muistanut huokaista kotona, mutta nyt ihan pysähdyin ja hymähtelin hetken itsekseni. Koska - niin, tuskin tarvitsee enää edes sanoja, ainakaan tällaiset mun kaltaiset talven ystävät. Tschüssii!

8 kommenttia:

 1. Meilläkin on Hassissa maa lumella, ja tänään jo aurinkokin paistoi hangille,nyt loistaa täysikuu .Huomiseksi luvattu kiukkupakkasta ja aurinkoista.Mutta täytyy myöntää,että teillä on kauniinpaa,suorataan,niinkuin sanoit,taianomaista! Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysikuu oli kyllä aika hurja, sattui olemaan ihan pilvetön taivas niin kyllä muuten valaisi! Toivotaan samanlaista taikatalvea Hassiinkin, vaikka on siellä pienilläkin hangilla kaunista ♥

   Poista
 2. Upeita maisemia! Meillä ei ole ollut lumesta pulaa marraskuun jälkeen ja pakkanenkin toi komeita tykkypuita. Lauha keli sulatti lumiset puut, mutta kaunista on silti! Varsinkin kun aurinko on alkanut taas paistaa :) Täysikuu on niin kirkas että silmiin ottaa! On täällä ihana asua. Voisinpa muuttaa maalle järven rannalle niin minulla olisi kaikki mitä tarvitsen.. Vielä ei ole kesää ikävä vaikka pakkaset palasi pariksi päiväksi. Kyllä se kesä tulee ajallaan. :) ihania kuvia ja söpöjä muksuja! Jospa pikku draamakuningas/-kaat rauhoittuu kun ikää tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on niiin kaunis ja voin vaan kuvitella kuinka kaunis se teillä siellä on :) ! Vaikkakin mulla tulis kyllä varmaan aurinkoa vähän ikävä, olin tänään niin väsynyt koko päivän kun satoi ja oli ihan harmaata. Kyllä se kesä sieltä tosiaan taas tulee, nyt nautitaan tästä ihanuudesta ;)

   Poista
 3. On siellä tosiaan kaunista. Heräsin jo kukonlaulun aikaan ja aloin lämmittää pönttöuuneja. Täälläkin on kaunista (ja kylmää). Ulkona on nyt just sininen hetki ennen auringon nousua. Mulla on teitä kova ikävä, mutta en tiedä vielä tulenko talvilomalla. Voi olla teilläkin vaikeuksia jaksaa suomisukulaisia kaksi viikkoa putkeen. On mulla kyllä hintavahti edelleen vetämässä. Mummon murmeleita on kyllä ihan hillitön ikävä. Varsinkin kun katselee näitä kuvia. Skaippaillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi uunit, kyllä oon onnellinen ettei tarvitse enää muutakun käydä välillä syöttämässä pelletti-nuunuuta! Siniset hetket on kans hienoja, Stefan ei ollut ikinä kuullutkaan moisesta, sanoi vaan että "no sillonku tulee pimeä". Tule jos tulet tai tulet sitten vaikka kesällä, tai no, silloin et varmaan malta ;) Mulla on skype kokoajan auki mutta en tiedä millon sä olet paikalla, rimpauta. :)

   Poista
 4. Kylläpäs siellä on kaunista ja nää kuvat herätteli taas uinuvan matkakuumeen.. Tulevana kesänä on ollut ajatus tulla sinne seudulle taas ja kyllä nää kuvat vaan vahvisti sitä ajatusta, että ehkä me vaellamme Wilder Kaiserin huudeilla kesällä.. :) Ihanaa tätä vuotta Tiroliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ei ollut tarkoitus herätellä kuumetta ;) ! Kaiserin huudeilla on kyllä kovin kaunista, vaikka tokkopa Tirolista kovin rumaa kolkkaa löytyykään tai jos löytyykin niin sieltä pääsee pikapikaa joillekin kauniimmille seuduille :D ! Oletteko muuten tehneet joskus talvireissujakin tänne vai aina vaan kesäisin? Olit kuitenkin muistaakseni niitä vaellusihmisiä. :)

   Poista