keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Florian 3 kuukautta

 • Vauva tykkää kuunnella omaa ääntään, hän nauraa ja kehittelee jatkuvasti erilaista puheenpulputusta. V
 • Hän käyttää monenlaisia ääniä ja ilmeitä tarpeidensa ja tunteidensa ilmaisemiseen. V
 • Hän kuuntelee tarkkaavaisesti ja vastaa ääntelemällä, kun hänelle puhutaan tai lauletaan. V
 • Tarttuminen esineisiin alkaa jo onnistua, kuten myös helistimen käyttö. V
 • Vauva kurottautuu eteensä asetettuja esineitä kohti ja alkaa tarttua omiin vaatteisiinsa ja vetää niistä. V
 • Katse kääntyy ääntä kohti ja tämä taito kehittyy nyt nopeasti. V
 • Vauvan potkuihin tulee lisää voimaa. V
 • Vauva osaa tehdä jo kahta asiaa yhtä aikaa, esimerkiksi imeä jotakin ja katsoa jotakin muuta. V
 • Hän pystyy nostamaan päinmakuulla päänsä ja rintakehänsä maasta ja tukemaan itseään käsivarsiensa varassa. V
 • Vauvan kiinnostus ympäröivää maailmaa kohtaan kasvaa entisestään. Hän on utelias pieni tutkija. V
 • Äänellään vauva leikittelee yhä ahkerammin ja rohkeammin. V
 • Hymy kirvoittaa hymyn myös vauvan kasvoille, ääntely innostaa myös lasta ääntelemään.V
 • Vauva kannattaa päätään käsistä kohotettaessa ja vatsallaan ojentaa lantiota, hänen kätensä ovat enimmäkseen auki. V
 • Vauva nukkuu noin 14 tuntia vuorokaudessa.V/X

Florian on edelleen melko kova kitisemään jos asiat ei mene kuten hän haluaa, mutta nimenomaan kitisemään, se itkee kunnolla ainoastaan tosi nälkäisenä, autossa, vaunuissa, ulospukeutumisen loppuvaiheessa tai jostain muusta yhtä hyvästä syystä. Kuulostaa siltä että se muka kokoajan itkisi tai kitisisi mutta eijei, se on itse aurinko! Kunhan kaikki on tosiaan kuten herra haluaa, onneks se ei vaadi ihan kovin paljoa.


Nykyään päiväunet on tosiaan hieman paremmalla mallilla, vaikka usein onkin päiviä että niitä kertyy pätkissä maksimissaan yhteensä puolitoistatuntia. Rytmi vaihtelee miten sattuu, mutta nyt on jonkin aikaa ollut vakio että aamupäivällä otetaan aika kellontarkasti 30 minuutin unet ja iltapuolella vielä toiset samanlaiset. Mitä päivällä ja iltapäivällä tapahtuu, vaihtelee hurjasti. Välillä Florian saattaa repäistä ja nukkua melkein kaksi tuntia!


Syömisessä ei ole minkäänlaista aikataulua, edelleen 2-3 tunnin välein on nälkä. Paitsi öisin, koska öisin tietysti nukutaan. Viimeistään kympiltä jäbä on umpiunessa ja nukkuu heräämättä yleensä aamuun asti asti, riippuen monelta on nukahtanut, mutta pätkä on 8-11 tuntia. Paitsi öihinkin mahtuu tietysti poikkeuksia, esimerkiks viime yönä herra heräsi kolmelta, tahtoi syödä ja tämän jälkeen jutella! En ollut juttutuulella joten hänhän alkoi sitten esittelemään kuinka hän osaa kääntyillä masulta selälleen! En oikein ollut taitotuulellakaan joten ei nyt ole kuvia esitellä.


Mutta siis niin - Florian on aivan ihana epeli joka saa todellakin hymyn aina huulille, joko sitten silloin kun kuvittelee että se käy unille mutta sieltä paljastuukin ihana hampaaton virnistys tai sitten silloin kun joku ihan yksinkertainen asia naurattaa sitä hurjasti. Tai ei nyt naurata, ääneen se ei ole vielä nauranut mutta hymisee ja juttelee jo tosi kovasti! Se on myös tosi kiinnostunut kaikesta mitä ympärillä tapahtuu ja varsinkin Lucaksen touhut on siitä huvittavia (paitsi silloin kun se on hieman väkivaltainen).


Florianilla on tosi pitkä selkä, koska bodyt ja unihaalarit ovat jo kokoa 68, muutama 62 enää mahtuu! Housuista sitten taas menee vielä parit 56:setkin! Anyhow, ainakin kaksi asiaa on jo paremmin: enää pikkupossua ei tarvitse kantaa koko päivää. Toinen: se yleensä viihtyy kantorepussa, joten päästään ongelmitta ulkoilemaan, Lucas joko pulkan kanssa tai vaunuihin teljettynä. Eiköhän se vielä joskus innostu myös vaunuilusta, onko kenelläkään muulla ollut vauvaa joka vihaa vaunuja, milloin on helpottanut? Vihaa mitä vihaa, niin kovin ihana se on silti ♥ !

7 kommenttia:

 1. Voihan vauvakuume miten söpö otus! :) Kommentoin edelliseenkin postaukseen, mutta se kommentti katosi. Toivottavasti tämä tulee perille asti! Teidän pojista tulee taatusti sydäntenmurskaajia isompana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, se oli mennyt itsestään roskapostiin, nyt löytyi :o ! Se on kyllä ihan hulvaton otus, saas nähdä mitä isompana ... :D

   Poista
 2. Noel ei oikein viihtynyt vaunuissa. Helpotti vähän, kun tuin sen puoli-istuvaan asentoon, jotta se näki ympärilleen. Saattoi se silti huutaa selkä kaarella koko kahden kilsan kotimatkan kaupasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja helpottikohan se joskus? Ei mitään muistikuvaa, mutta kyllä se tuplissa istui jo ihan nätisti vauvasiskon vieressä :)

   Poista
  2. Siis sukuvika! Lucas oppi ihan tosi myöhään istumaan, toivottavasti Florian oppis aiemmin niin voisin kokeilla! Just tota selkä kaarella huutamista täälläkin, tosin yleensä päiväkodista tullessa lykkään Lugin vaunuihin ja kannan sitten Florin ettei vastaantulijat soittaa poliiseja. :D

   Poista
 3. ah huomenna nään nämä ihanat pojat <3 voi kuinka ikävä vaan kasvaa tunti tunnilta ! huomenna saatte oikeita suukkoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tietää että huomennakin herätään taas yhdessä aamuun ♥ ♥ ♥

   Poista