lauantai 20. syyskuuta 2014

Mitä tarvitsee newborn?

Tänä aamuna Facebookin avatessani sain halosta päähän - meidän lokakuisten vauvaryhmässä oli yön aikana syntyneet ensimmäiset kaksi vauvaa! Ja nämä vieläpä henkilöille, joiden lasketut ajat eivät todellakaan olleet ensimmäisten joukossa, toinen oli itseasiassa kaikista viimeisin! Mähän olen elänyt kokoajan siinä ajatuksessa että meidän beibi menee yliajalle, mutta eihän se tietenkään välttämättä niin ole, herrahan vois päättää syntyä vaikka tänään!

En voi sanoa ettäkö paniikki olis mut nyt vallannut, koska tottakai olen tiedostanut tämän mahdollisuuden. En vain ole antanut sille tilaa kovin etuosasta aivoja, vaan sysännyt sen jonnekin mielen perukoille odottamaan parempaa aikaa - sitä että koti olisi valmis, sitä että kaikki hankinnat olisi tehty, sitä että mä olisin valmis! Tänään sitten tajusin että se aika on nyt. Ei lasketun ajan päivänä tai viikko sen jälkeen, vaan nyt! Eli kuules prinssi: olet tervetullut liittymään perheeseemme heti kun tahdot!


Vastasyntynythän ei yleisen käsityksen mukaan tee mitään muuta kuin nukkuu ja syö. Siihen verrattuna se tavaramäärä, mitä tollainen pieni rääpäle tarvitsee, onkin melkoinen! Me oltiin tietoisia siitä että tahdotaan myös toinen lapsi, joten säästettiin paljon Lucaksen vanhoja tarvikkeita. Jonkin verran kuitenkin vielä puuttuu - mutta mitä?

ISOMMAT

○ Sänky V Lucaksen ihana vanha kehto ♥ Tyynyä ja peittoa newborn ei vielä tarvitse.
Turvakaukalo V Lucaksen vanha Maxi-Cosi.
Vaunut V Lucaksen vanhat yhdistelmät, kantokoppakin jopa löytyi!
Sitteri V Saatiin tosiaan Maijalta oikein Baby Björn lainaksi, jee!
Hoitopöytä V Lucaksen vanha, siihen pitäisi ostaa vielä alusta, heitin edellisen roskiin.
Kylpyamme V Alunperin Lena-serkulta peritty.
○ Itkuhälytin V Lucaksen "vanha".

HOITOTARVIKKEET

Vaippoja X
○ Navanpuhdistusvälineet X
○ Manteliöljyä/perusrasvaa X/V
○ Harsoja V
○ Kynsisakset V
○ Kylpyveden lämpömittari X Mulle ihan ehdoton, Lucas heitti omansa parvekkeelta alas joten se hajos...
○ Kylpypyyhkeitä V
○ Nenä-Frida X ... Mamiii ?
○ Vanupuikkoja ja -lappuja V
○ Pehmeä hiusharja V
○ Kuumemittari X Lucas mittaili tällä viikolla niin innokkaasti kuumettansa että sai senkin hajalle!
○ Suojus sänkyyn V
○ Lakanoita V
○ Yksi tuttipullo X

MAMILLE

○ Imetysliivejä V
○ Liivinsuojia X
○ Siteitä X

Oho, eihän meiltä sittenkään puutu juuri mitään! Oon tosiaan ollut ihan päinvastaisessa luulossa - kuvitellut että meillä ei ole mitään valmiina! Mutta kai se on tuo koti minkä vuoksi oon niin ajatellut joten olipas hyvä että tein tällaisen listan, sai vähän mielenrauhaa. Miltä lista näyttää, olenko unohtanut jotain elintärkeää?

Ennenkuin alatte ehdottelemaan: talkki on musta epäilyttävää, korviketta voi isi hakea jos imetys ei lähdekään käyntiin (sairaalassa sitä on kuitenkin tarjolla), tuttia en tahtoisi tällekään joten en osta valmiiksi, imetystyyny on musta turhake ja vaatteita meillä onkin tarpeeksi aina myssyistä sukkiin asti.


Törmäsin myös hauskaan ideaan: kun Lucas saapuu ensimmäisen kerran katsomaan pikkuveljeä, voisi tällä olla joku lahja isoveljelleen. Onko kukaan tehnyt samaa - mitä olette ostaneet ja mitä parivuotiaat ovat tuumanneet? Lucaksellahan on synttärit ihan tässä lähiaikoina, joten mistään isosta lahjasta ei tosiaan olis kyse, mutta jos tässäkin pätis "ajatus on tärkein".

Mutta tosiaan - jatkakaa mun listaani jos (vai kun?) kuulostaa siltä että jotain tarvittavaa puuttuisi! Lista on tosiaan vastasyntynyttä varten, ei tietenkään koko vauva-ajaksi! Stefan toi meidän tavarasäilöstä tänään myös kehdon, vielä kun sen saisi siirrettyä täältä väliaikaiskodosta ihan oikeaan kotiin niin täällä olisi mami vallan valmiina, adios!

14 kommenttia:

 1. Voi mäki jännään jo että millon teidän bebe syntyy! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin kauaa ei tarvii enää jännätä ja sekös se vasta jännää onkin :D ♥ !

   Poista
 2. Sano nopeasti,mitä puuttuu,niin laitan Anun mukana tulemaan! Ihan iski melkein paniikki,kun todellakaan ei aina tiedä,millä aikataululla lapset päättävät syntyä.Minulla Anu oli vähän myöhässä ja Elsi pikkuisen etuajassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun sillä mä tämän teinkin josko joku keksis vielä jonkun elintärkeän puutteen, mutta liekö tullut kenelläkään mitään mieleen :o ! Mä vähän melkein toivon että tämä olis kun veljensä ja tulis vasta sitten kun lääkäri pyytäis niin osais itse valmistautua paremmin siihen, mutta saas nähdä ;)

   Poista
 3. Äkkiä tädille toinen muru maailmaan! Voi samperi ( kamala sana) kun tekisi niin mieli hypätä koneeseen äitin kaa ja tulla sinne, mutta taitaa olla mahdoton ajatus :( mutta jospa vielä joskus ♡ toivottavasti mahd. Pian! Isot halit rakas pikkusisko♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samperi ei kyllä sovi sun suuhus :D ! Voikun tulisitkin, mutta voisit nyt jo alkaa säästämään rahaa lentoihin niin tuutte ens kesälomalla, lupaan että teidän huone on siihen mennessä valmis :D ! Haleja takaisin sata ♥

   Poista
 4. Seuraava postaus onkin sitten sairaalasta, kun tähän malliin puhelet. ;) Mutta eikös se riitä, kun on vain tarpeeksi rakkautta, niin ne muut yksityiskohdat voi selvittää myöhemminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei lähtö sentään ihan vielä koita :D ! Ja joo, toi on oikein kiva fraasi, käytännössä toteutus ei vaan toimi ihan yhtä hyvin ;)

   Poista
 5. Unipussi? Ei tule kyllä muuta mieleen. Ja mitä on navanpuhdistusvälineet, siis jotain muuta, kuin vettä ja vanulappuja?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eii, ne on musta kans epäilyttäviä kun aattelee omalle kohdalle, ois kamalaa jos oisit jumissa sellasessa ! Lucas oli myös niin heiluvainen et se olis varmaan suuttunut jos sen olis laittanut sellaiseen, se huoli peitonkin vasta nyt, kaksvuotiaana. :D Ja siis sitä jotain ihmetalkkia vai mitä lie napajauhoa olikaan ennenkuin se napa putoaa, en mäkään enää edes muista, jospa ne sairaalassa muistais paremmin :D !

   Poista
 6. Napajauho kuulostaa...mielenkiintoiselta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jotain sellaista talkkia mitälie mut nimenomaan sille navalle tarkotettua :D !

   Poista
 7. Meidän Eveä odotti laitoksella mopsi-pehmolelu, pikkuvelin lisäksi ;) meillä on mopsi, joten se ajatus tuli siitä :) Eve nimesi mopsin äiti-mopsiksi ja on yksi rakkaimmista pehmoleluista. Mä itse jotenkaan en ole ajatellut, että esikoista tarttis mitenkään "muistaa" vauvaa tullessa katsomaan, uskon, että äidin näkeminen ja syli ovat ne tärkeimmär, mutta tuskin pikku lahjasta haittaakaan on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tollaista pientä mäkin kaavailin, Lucaksella kun tosiaan on synttäritkin mutta että tuntis olonsa myös tärkeäks ja ehkä siitä pikkuveljestäkin tykättäis enempi jos sillä olis antaakin jotain, muutakin kuin puklua ja huutoa. ;) Onneks Stefan on sit lomalla niin ehdin mäkin paijailemaan Lucasta tarpeeks, sehän niille varmasti on tärkeää :) !

   Poista