keskiviikko 6. elokuuta 2014

Rempparessiä ja -valintoja

Hei, mä oon hirmuisen innoissani! Viime viikot oon ollut lähinnä kauhuissani miettiessäni kuinka minimaalisen lyhyt hetki laskettuun aikaan on verrattuna siihen miltä kotikotona näyttää. Siihen, kuinka monta uutta ongelmaa tulee heti kun edelliset saa selvitettyä. Onneks suurin osa on ollut sellaisia jotka eivät vaikuta valmistumisajankohtaan (esimerkiks katto) koska monia asioita voi tehdä samanaikaisesti, mutta nyt, kun ollaan siinä pisteessä että seuraava suuri homma olisi lattiavalu ja sitä ennen kaikkien pitäisi saada hommansa valmiiksi, on muutamasti puskenut hikeä otsalle.

Meillä on monta eri firmaa käytössä, ei pelkästään yhtä, joten Stefan on saanut olla puhelin korvalla jatkuvasti kertoessaan kaikille miten mikäkin etenee ja jos joku onkin sanonut että jotain pitääkin tehdä toisin, on se joutunut soittelemaan tietysti taas kaikki läpi. Putkiasentaja meinas jo aiheuttaa vähän sydämentykytystä kertomalla että heillä alkaa koko firmalla kohta kolmen viikon loma, jota ennen heidän olisi siis pakko saada omat hommansa hoidettua (esimerkiks lattialämmityksen putkisto), mutta jotta he valmistuvat, täytyy sähkömiehen ja ihan perusrakentajien (eikös Bauarbeiter vois olla suomeks perusrakentaja, haha) saada ensin kaikki hoidettua.

Mutta nyt alkaa tosiaan näyttää siltä että joka tonttu valmistuu omissa touhuissaan niin että lattiakin päästään laittamaan aikataulussa joka taas tarkoittaa sitä, että pian mäkin pääsen vihdoin hommiin! Musta on tuntunut niin tyhmältä nyt viime kuukaudet kun sen jälkeen kun muutettiin tänne, en ole oikein voinut auttaa enää missään. Nyt tämä asia kuitenkin saa viimein muutoksen - jahka seinät ovat valmiit ja lattiavalu kuivunut pari päivää, pääsen maalaamaan ! Tai ensin kittaamaan ja laittamaan paksumman pohjamaalin ennen itse oikeaa maalia, mutta kuitenkin, pääasia että on vihdoin jotain mitä mekin voidaan Lucaksen kanssa tehdä. Tai siis, aion mennä aina Lucaksen päiväunien ajaksi sinne (niin että se siis nukkuu vaunuissa), koska eihän sen hereillä ollessa tietenkään onnistu mikään mikä sitä ei kiinnosta.

Maalivalinnoista lisää myöhemmin (yksi syy: en ole päättänyt vielä ihan kaikkea...), nyt aion vaan vilauttaa teille minkälaisia muita materiaalivalintoja ollaan jo tehty.


Käytävän ja kodinhoitohuoneen lattia tulee olemaan ihan tollainen perusharmaa, tosin tietyssä valossa se vivahtaa vähän sinertävään ja tietyssä vähän tummempaan harmaaseen. Käytävä ja kodinhoitohuone eivät tosiaan ole ihan niitä ykköshengailupaikkoja, joten siksi tällainen ihan pekkaperus kelpasi meille mainiosti (varsinkin kun hinta oli erittäin kohdallaan!).


Kylpyhuoneen ja vessan (ovat siis erikseen) laatoista meillä meinas tulla vähän erimielisyyksiä, Stefan kun toivoi lempiväriään vihreää joka hailakkana tuo mulle mieleen sairaalan, kirkkaampi taas pelotti että siihen kyllästyisi helposti. Löydettiin sitten kompromissi - tuollaisia kauniita kiviä ja kukkasia! Ei ne todellakaan tule tollain päällekäin eikä niitä tule kuin pari hassua ihan koko kylppäriin, muuten sekin olis vähän too much.


Seinälaatta vivahtaa vähän beigeen, tosin en tiedä erottaako sitä tästä kuvasta edes hyvänäköisinkään, mutta tuutte sitten livenä katsomaan!


Lattialaatta on seinälaatan oma, kaunis, tumma harmaa jossa on vähän blingblingiä. Ihanan karhea eikä kuulemma liukas märkänäkään!


Mä en ole kovin suuri puunvärin ystävä, vaan tuo oikean puoleinen on tuossa vain vertauksena kuinka tuo vasemman puoleinen eroaa siitä ihan puupuuväristä, se on vähän tollainen harmaa. Vasenta tulee meille siis olohuoneeseen sekä keittiöön, samaa tilaa kun ovat. Materiaaliltaan tämä oli jotain sekoitetta jota en nyt mitenkään saa päähäni että mitä, mutta siis täydellinen lattialämmitykselle ja myös keittiöön sopivaa, ei haittaa jos kastuu eikä kolhiinnu kovin helposti (meillä oli noi tosiaan kotona muutaman päivän katsottavana ja Stefan mm. raaputti tuota haarukalla...). Se on kyllä livenä ihan tosi kaunis, tykkään!

Makuuhuoneisiin tulee joku ihan tavallinen laminaatti joka käydään ostamassa joskus sitten kun ollaan vähän valmiimpia, niitähän löytyy joka kaupasta, saa nähdä missä sattuu olemaan just silloin tarjouksia menossa! Mutta että sellaista! Kovin tuoreita kuvia raksalta ei nyt ole kun siellä oli toissapäivänä sata ja yksi miestä hommissa enkä sitten oikein saanut rauhassa kuvailtua siellä sandaaleissa sipsutellessani, mutta tänään illalla pääsen onneks kurkkimaan mitä ne on siellä saaneet aikaan! Eli bis später!

6 kommenttia:

 1. Wow, onpa aika mennyt nopsaan :D vastahan luin kuinka te lähditte evakkoon remontin alta! En malta oottaa sisustuspostauksia! (ja tietenkin vauvakuumeisena odotan tulevia beibipostauksia sitäkin enemmän)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kaikki raskaana olevat sanovat kuinka aika matelee mutta mun aika on kyllä suorastaan juossut ja menee edelleen vähän turhan lujaa, ihan pelottaa nämä tulevat kaksi kuukautta! :D Ja täytyy siis taas kirjoitella beibikuulumisia jos paikalla on kerta teitä kuumeilijoitakin ;)

   Poista
 2. Ihanan neutraaleja laattoja olette valinneet.Olen aina ollut sitä mieltä,että perusväri saa olla kokolailla väritön,kun elämän mukana kotiin tulee joskus vähän liikaakin värejä.Onneksi näitä ylimääräisiä värejä (huonekaluja,verhoja ja muita tekstiilejä,esineitä) on helppo vaihtaa,jos kyllästyy,mutta vaihdapas esim kettiön kaapit,se on heti kallis remontti.Mummon mieleen olivat kyllä erikoisesti nuo pienet kivet ja vihreät lehdet,nimenomaan,niinkuin sanoit,harkiten käytettyinä.Älkääkä tietenkään välittäkö minun eikä kenenkään muun mielipiteistä,se on TEIDÄN kot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä liian värittömästä pidä, Stefankin kun ihastui moneen ihan valkoiseen laattaan, ne oli mulle liikaa! Mutta siis joo, oon samaa mieltä, ei mitään sateenkaaren kaikkia eri värejä, mutta kuten oon sanonut: en sellaisessa täysin värittömässä kodissa viihtyisi en sitten niin mitenkään (esim. tällaisessa en tuntis oloani kotoisaksi http://mutsimatskua.blogspot.co.at/2014/07/kuusi-kuvaa-keittiosta.html ). Siksi pari ihanaa kiveä ja kukkasta. :)

   Poista
 3. Onks niitten kaikkien maalinhajujen hengittely sit ihan terveellistä raskausaikana? :o
  Kyselee tietämätön

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Terveellistä" mikään jatkuva hengittely tuskin koskaan on, mutta raskaana ollessa pahintahan se on alkuajasta, kun vauvan sisäelimet vielä kehittyy (mähän olen jo viikolla 33). Mutta ihan turvallista (en tosiaan käyttäis sanaa terveellistä :D) se on silloinkin, jos käytössä on vesiohenteiset maalit, ne on ne liuoteohenteiset joita pitää välttää koska ne liuotteet läpäisee istukan (myös ihon läpi, ei pelkästään hengitettynä) ja voi täten aiheuttaa beibelle harmeja. Osasinko helpottaa tiedonjanoa? :)

   Poista