perjantai 22. elokuuta 2014

Babycheck

Tadaa, yksi maaginen raja raskaudessa jälleen saavutettu - 34 viikkoa täynnä! Ja sehän tarkoittaa sitä että jos vaavi päättäisi nyt syntyä, olisi sillä lähes täydet sataprosenttiset mahdollisuudet selviytyä (olettaen siis että toinen on tähänkin asti kehittynyt ihan normaalisti jonka tämä jäbä todellakin on tehnyt). Onneks lääkäri eilen taas tiesi kertoa ettei mitään merkkejä ennenaikaisuudesta edelleenkään ole - "Olen hyvin tyytyväinen, kaikki on perfekt!".


32+0

Tosiaan, vauva on mainiosti kehittynyt ja painoakin on jo huimat 2180 grammaa! Kuten olen tuhat kertaa sanonut, täällä ei ole neuvolasysteemiä ollenkaan, vaan raskauden aikaiset käynnit ovat omalla gynekologilla/synnytyslääkärillä joka myös ultraa joka kerta, joku kun ihmetteli miten voin tietää painon aina noin tarkasti. Muutamakin on maininnut kuinka kurjaa olisi ilman neuvolaa, mä taas olen enemmän kuin iloinen että beibiä katsoo joka kerta asiansa oikeasti osaava lääkäri eikä vain ööö ... en itseasiassa edes tiedä minkä koulutuksen neuvolatyöntekijät käyvät? Sairaanhoitaja?


34+0

Vaikka edessä on vielä kuusi viikkoa (kaikki sormet ristissä), painan silti jo enemmän kuin koskaan ennen eläessäni! Ja nämä kaikki kamalat yli yksitoista ekstrakiloa huolimatta siitä että olen oikeastaan koko raskaanaoloajan himoinnut pelkästään kaikkea melko terveellistä (top3: vesi, verigreipit ja porkkanat...) ja liikkunutkin Lucaksen sekä kivuttomuuden ansiosta melko normaalisti. Ahdistaa, mutta onneks sain Suomessa käydessä mun ihanalta ystävältä ison kasan mammavaatteita, niihin on hyvä tunkea tällaista virtaheporuhoa, näyttää ihmiseltä mutta tuntea olonsa silti mukavaksi!


Ei, en edelleenkään ole varma missä vauvan kehto on, nimestä ei olla yhteisymmärryksessä, yhtäkään vaatetta en ole ostanut saati mitään muutakaan. Mulla on enää yksi käynti tolla mun omalla tohtorilla ja sainkin siltä jo lähetteen synnärillekin, ai kauheaa, loppusuoralla tosiaan ollaan jo! Ei kai tässä auta muu kuin alkaa hankintahommiin! Jos jollakin on vinkata kivasta sitteristä niin vinkit otetaan ilolla vastaan, en ole löytänyt yhtäkään silmää (sekä rahapussia) miellyttävää. Suuremmista asioista meiltä ei sitten muuta puutukaan, olettaen että löydetään kaikki! Ei hättäillä, istutaan mättäälle, muimuii!

14 kommenttia:

 1. Valtava kateus iski! No ei vaan ihania vauvauutisia! Mun mielestä et edes näytä hirveen isolta, joten no hätä. :) Kuusi viikkoa menee varmasti tosi nopeasti ellei vauveli päätä jäädä pitemmäksi aikaa masuun asumaan! :D Toivottavasti kuitenkin nautit loppuraskaudesta eikä remppa stressaa liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et voi olla kade kun ihan sua ajatellen näitä beibiterkkuja kirjoittelin :D ! Ja tässä vaiheessa sanon että se saa kyllä jäädä ihan rauhassa vielä lasketunkin ajan jälkeen masuun, katotaan sitten lokakuussa oonko edelleen samaa mieltä ;) Toki jos rempan kanssa tulee joku yllärispurtti niin sitten hän on jo aiemmin tervetullut :D !

   Poista
  2. Oi kiitos, oon siltikin vähän kade! ;) hehe, jos kovin äityy yliaikaiseksi, niin saattaa käydä niin, että jaamme vauvan kanssa saman syntymäpäivän! Jos oikein lasken, niin voisi teoriassa olla jopa mahdollista.

   Poista
  3. Oho, millon sulla on synttärit? :) Mä toivon ettei tule Lucaksen synttärinä 6.10., muuten olen avoin, kunhan tosiaan on lokakuuta :D !

   Poista
  4. 11. päivä :) niin noista vauvakamppeista tuli mieleeni, ootko kattellut willhabenia? Ite olen sieltä tykännyt kattoa kaikenlaista! Lisäksi fb-kirpparit toimii kyllä hyvin, näytti olevan ihan kivasti niitä tarjolla sielläkin, mitä nopiasti fb:stä hain.

   Poista
  5. Oho, toi Willhaben oli ihan uus juttu, jumituin sinne heti tutkimaan huonekaluja :D ! Ihanan selkeästi jaoteltu, itävaltalaisia Fb-kirppareita vihaan just sen takia kun ne on niin älyttömän sekavia kun on tottunut suomalaisiin jotka on jaoteltu tarkasti kansioihin koon ja sukupuolen perusteella, mut tilailenkin aina niiltä ja lähetytän mamille joka sitten tuo ne tullessaan. :D

   Ja 11. päivä olis jo 41+2, viimeks lekuri ns. "käynnisteli" jo viikolla 40+5 joten saa nähdä selviääkö sinne asti ;)

   Poista
 2. Onpas siellä erilainen raskauden seuranta, mutta olen kyllä samaa mieltä, että kävisin ilomielin joka kerta lääkärillä joka ultraisi ja tsekkaisi kaiken olevan ok :) Neuvolassa osa työntekijöistä on kätilöiitä, osa terveydenhoitajia ja osaamsiessa on kyllä hurjia eroja.

  Masu näyttää oikein sirolta minun silmääni :) Tsemppiä loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikein kunnolla osaa verrata kun ei tietenkään ole kokemusta, mutta kuulemani perusteella itsekin olen kyllä ehdottomasti tyytyväisempi näin, samoin kun vauvan kanssa pääsee sitten aina ihan lastenlääkärille (varsinkin kun meidän sattuu olemaan vieläpä komea mies ;)). Ja kiitos, eiköhän tämä loppu tästä mene, tuskin ainakaan kovin sirosti :D !

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No niiiiiiiinpä pelottavan pian kyllä kääks ♥ !

   Poista
 4. Voi oot kyllä kaunis ja tosi sirona oot pysynyt! Ihana kumpu vaan tullut<3 kohta se tulee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis anteeks mistä toi sana SIRO tänne eksyy :D ?!? Tai no siis hei joo aivan onhan esimerkiks norsuissakin heidän omasta mielestään varmasti siroja yksilöitä totta :D !

   Poista
 5. Kyllä sinä todella olet SIRO.Minä olin tuossa vaiheessa kamalan paksu joka puolelta.Se oli erilaista siihen aikaan.Kun olin kuudennella kuukaudella Anun kanssa lääkäri pudisteli päätään ja sanoi,että siinä vaiheessa pitäisi jo olla enemmän painoa.Minähän pelästyin,että lapsi ei saa tarpeeksi ravintoa ja rupesin SYÖMÄÄN.Onneksi se paino kuitenkin synnytyksen jälkeen nopeasti palasi normaaliksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä :D ! Eikä ollut Googlea mistä tutkia että onko lekurin puheissa perää lainkaan! Martina joskus kertoi että silloin kun Stefan oli vauva (eli 26 vuotta sitten), oli lääkärit painottaneet että vauva pitää nukuttaa vatsallaan. Nykyäänhän se on ehdottomasti kiellettyä, niin ne ajat ja tiedot muuttuu, ONNEKSI :D !

   Poista