keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Vinkkejä taaperomatkaajille

1. Älä mieti liikaa miten kaikki sujuu. Jos sellaisia miettii, ei asiat mene todellakaan suunnitelmien mukaan. On myös paljon asioita joille ei yksinkertaisesti voi mitään jolloin niiden jatkuva päivittely lähinnä ärsyttää.
2. Minimoi mukaan otettava tavaramäärä. Ellet ole matkustamassa aavikolle, on paikan päällä kyllä myös kauppoja joista saa ostettua esimerkiksi vaippoja. Älä ahda matkalaukkua kotona täyteen, mahtuu enemmän kotiintuomisia!
3. Muista myös tunkea kaikki turha, esimerkiksi ulkovaatteet, ruumaan menemisiksi jotta niitä ei tarvitse kanniskella mukana kentillä ja käsimatkatavarat ovat mahdollisimman pienet. Jos unohdat, on ihan okei jättää vaikkapa oma talvitakki kohteeseen. Mä tahdoinkin sen uuden takin, nyt onkin pakko ostaa!
4. Älä kuvittele että taapero käyttäytyisi reissun päällä kuten kotona. Vaikka lapsi rakastaisi lukemista, saattaa lentokoneessa kirjat ainoastaan lennellä muita matkustajia päin.


5. Hyvä suunnitelma on antaa lapsen riehua ja juoksennella lentokentällä niin paljon että se uinahtaa koneeseen. Älä kuitenkaan unohda että kyseinen suunnitelma ei ole vedenpitävä, taaperot ovat aika arvaamattomia ja saattavat väittää että puolen tunnin unet on ihan riittävät.
6. On ihana lomailla paikassa jossa on paljon ystäviä ja sukulaisia, mutta jos kaipaat rauhaa ja rentoutumista, pakene sellaiseen mestaan josta et tunne yhtäkään ihmistä. Esimerkiksi sinne Saharaan.
7. Jos taaperosi ei ole ollut koskaan kunnolla kipeä, voit olla varma että sellainen tapahtuu juuri silloin kun olette jossain reissussa.


8. Vaikka itse et suostu syömään lääkkeitä, älä silti panttaa niitä lapselta. On suorastaan hienoa että ekat lääkkeet käytetään vasta vuoden ja neljän kuukauden iässä!
9. Sairas lapsi vieraassa paikassa on melko vaativa yhdistelmä - saattaa olla että jopa se että joku kehtaa katsoa häneen on liikaa. Jos olet itse läheisyysriippuvainen, tätä yhdistelmää kannattaa kokeilla!
10. Kun pelkkä sairas taapero ei riitä ja tulet vielä itsekin kipeäksi, ota edes yksi Finrexin. Sekin auttaa jo, edes vähän. Paitsi jos olet pumpannut itseäsi aina heti pienestäkin päänsärystä täyteen lääkkeitä, silloin ehkä ei.
11. Tarkasta lentokentällä lähtöportti usein, mieluiten joka ruudusta jonka ohi kuljet. Se saattaa vaihtua ilman että sitä kuulutetaan ja on hieman ikävää kiitokävellä vartin matka vaihtuneelle portille - varsinkin se kipeä, itseään kannattelematon painava lötkömakaronitaapero sylissä roikkuen.


12. Huomattuasi että lentokoneessa vieressäsi istuu ulkomaalainen, huikkaa hänelle heti surusilmin lapsesi olevan kipeä ja tämän huutaessa on sillä vain kipuja. Saat ymmärtäväisen ja sympatiaa täynnä olevan vastauksen. En tiedä toimiiko suomalaisiin.
13. Vaikka olet lentänyt monia kymmeniä lentoja kokematta korvakipuja, voit olla varma että kipeänä pää tuntuu räjähtävän. Kipu saattaa myös säteillä niskaan asti jolloin edes tieto kokoajan lähestyvästä kodistakaan ei hukuta kipuja.
14. Pääasia on kuitenkin että sairas lapsi nukkuu. Oman kivun kyllä kestää, niin kauan kun saa taaperon pysymään unessa. Lähes koko lennon ajan. Kiitos.
15. Jos et ole loman aikana ehtinyt lukemaan blogeja, älä huoli, kyllä ne siellä odottavat! Vaikka et lukisikaan monia blogeja, voi Bloglovin paukuttaa silti sataa lukematonta postausta! Muilla ei ole ollut kiire ja käytettävissä pelkästään omituista läppäriä väärällä näppäimistöllä.
16. Muistuttaisin vielä uusista käsimatkatavaramääräyksistä jotka astuivat kuun alusta voimaan. Kohtuullinen määrä luettavaa oli ilmeisesti viisi lasten kirjaa, koska yhtäkään ei takavarikoitu. Kamera sekä kameralaukku sen sijaan tutkittiin erittäin tarkkaan, vaikka tarkastajakin hieman kyllä epäili olisko musta huumekuriiriksi.

Kuten ehkä huomattavissa oli, Suomen loma ei siis mennyt ihan nappiin. Lucas sairastui puolivälissä ja tartutti tautinsa sitten muhunkin. Harmi vain että meillä kummallakaan ei tule koskaan sitä kunnon kuumetta niitä pöpöjä tappamaan, vaan kituutellaan molemmat aina ikuisuus tällaisen inhottavan, kaikki voimat vievän räkätaudin kanssa. Onneks ollaan jo parantumaan päin, Lucasta auttoi valtavasti kotiin pääseminen ja isin näkeminen! Tänä aamuna se jaksoi levitellä tavaroitansa jo näin reippaasti:


Kirjoittelen lomasta vielä erikseen, nyt piti vain äkkiä hihkaista että hengissä ollaan! Ja koska olen tosiaan vielä vähän puolikuntoinen ei ajatus oikein kulje joten parempi etten kirjoittelekaan liiempiä vaan alan vain lueskelemaan viikon aikana väliin jääneitä muiden postauksia. Mä en tosiaan seuraa edes mitään jättimäärää blogeja mutta Bloglovin näyttää silti aika hurjaa lukua - 94 lukematonta postausta, saa nähdä milloin olen valmis! Toivottavasti muut ovat terveitä, ciaoo!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, parempaan päin :) ! Ja ehkä tossa oli joo jotain hyödyllistäkin jollekin eikä vain pelkkää höpönlöpöä ;)

   Poista
 2. Aaa mikäs takki sulta jäi :D voisin mennä hakemaan sen turkinkylälle ;) Haisulille halit ♡ Luna on ollu nyt sit kipee, tänää mennää lääkäriin ku tuo yskä on ihan jäätävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun jätin tarkoituksella sen punasen villakangastakin, se on isillä. :D Ja hei Lucakselle nous eilen vihdoin ja viimein sit se kuume ja sille oli pakko antaa lääke kun se oli ihan raato ja siitä puoli tuntia niin se oli ihan eri ihminen! :D Söi jopa iltapuuroa! Saa nähdä mitä se yön jäljiltä tuumaa, josko se kohta heräis kun on melkein 12 tuntia uinunut :D Toivottavasti Lunallakin pian helpottaa ♥ ! Lucaksen röhäyskä on enää virkayskä. :D

   Poista