sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Syöttötuolipuoli.

Lucas syö mielellään itse, mutta koska meillä ei ole syöttötuolia, on meidän sormiruokailu keskittynyt lähinnä naposteltaviin - babykekseihin, -riisikakkuihin, hedelmiin ja vihanneksiin. Ollaan kuitenkin syöty sormin lautaselta myös esimerkiksi raasteita ja pastaa. Lucas ei edelleenkään osaa istua täydellisesti ilman että ottaa tukea lattiasta, mutta aika hyvin kuitenkin, oppiminen kävikin tosi nopeasti! Syöttötuolin hankinta on nyt siis vihdoin ajankohtaista!


Nurtsilla ja lelulaatikossa, no problem!

Samalla tulee ongelma - millainen syöttötuoli? Mä himoitsin sellaista kaunista, siroa tavisyksilöä mitä Suomessa näkee usein, mutta täällä en ole mistään sellaista löytänyt. Joten help, millainen olisi kiva? Kätevä? Pitkäikäinen vai joku joka pitää pian vaihtaa uuteen? Sellainen, jossa vauvalla on "oma pöytä", vai niin että se syö oikealta pöydältä?


Kuva www.syottotuoli.com, about tällaista avattavaa kaveria mä olisin toivonut (eri värisenä tosin)!

Mutta tosiaan, suunnitelmaa pitää siis muuttaa. Minkä mallista suosittelisitte ensimmäiseksi tuoliksi, kannattaako heti ostaa joku kallis Trip Trap joka lupaa tuhat käyttövuotta? Olisiko sellainen pöytään kiinnitettävää pelkkä "istuin" vai ihan oikea syöttötuoli parempi? Musta tuntuu että semmoisen pelkän istuimen alta olis helppo siivota sotkut, Lucas on meinaan aika kova poika pudottamaan ruokaa joka paikkaan (kuten varmasti jokainen vauva on). Toisaalta taas ei sitä kunnon tuoliakaan ole kovin hankala siirtää.


Tällainen "istuin" olisi siis Stefanin mielestä kiva. Mun mielestä tää oli ensin kauheen ruma, mutta nyt kun oon miettinyt niin tää sopis kyllä meidän minikämppään aika hyvin, syöttötuolitkin kun osaa olla aika massiivisia...


Tuollaisista muovisista hirviöistä en tykkää yhtään! Enkä myöskään liiemmin tuollaisista kaksiosaisista kummajaisista, ne näyttää musta jotenkin keskeneräisiltä.


Nämä kolme miellyttää edes jotenkin mun silmää. Tuo keskimmäinen näyttää ehkä eniten Suomiklassikolta, mutta samalla myös jotenkin huteralta? En tiedä, kertokaa vinkkejä varsinkin tuosta pelkästä istuimesta, mä alan oikeasti nyt kallistua sen puoleen! Kaikki kuvat www.kika.com.

Nyt alan odottelemaan jospa Lucas kohta heräisi niin voitaisiin alkaa yhdessä siivoamaan! Stefan pääsee puoli seiskalta ja sillä alkaa LOMA! Huippua! Mutta nyt huspois pyykkejä levittämään, aamulla kun tällainen pieni termiitti oli taas pyykinpesussa, ciaoo :*

4 kommenttia:

 1. Meillä oli vauva-aikoina se sun ekassa esimerkkikuvassa oleva, tummaksi lakattu perusmalli, se oli oikein hyvä! Kätevää myös oli, kun sen sai kipattua matalaksi tuoli-pöytä-yhdistelmäksi, niin ruoka ei lentänyt niin korkealta lattialle :)

  Myöhemmin meillä oli tuo kolmen kuvan setin oikeanpuolimmainen tuoli. Se on pitkäikäinen - ottaa turvakaaren pois ja laskee istuinta, niin menee vielä neljävuotiaallekin. Sofia käyttänee tuollaista ainakin eskari-ikään saakka.

  Ulkomailla ravintolassa Noel on istunut tuollaisessa pöytään kiinnitettävässä ja aika huterasti ovat olleet kiinni. Mä en ehkä arkikäyttöön uskaltaisi ottaa, siinä kun lapsi ujuttaa polven pöydänreunaa vasten ja ottaa vauhtia, niin lattia kutsuu nopeasti... Tai siltä se tuoli ainakin näyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kivat teille hei, täältä ei semmoista saa :D ! Mustakin toi Sofian tuoli näyttää aika kätevältä (eikä tuo versio ollut mikään älykallis). En vaan tahtois tänne meidän pikkukämppään edes noin suurta :D !

   Lenalla on tuollainen istuin ja Stefan aina sanoo kuinka tukeva se on, mustakin se näyttää kaikkea muuta kuin tukevalta! Tosin nythän Lucas on vielä niin pieni ettei se edes sais minijalkojaan reunaan asti. :)

   Poista
 2. http://www.ikea.com/fi/fi/images/products/antilop-syottotuoli--istuinvyo__35998_PE126860_S4.jpg
  Meil on tällänen + siinä on tarjotin :) hyvä ja halpa! Ruma kylläkin :D ja on keikannut kerran kun Viima tarrasi siitä tarjottimesta, hui! Plussaa on remelit ja se että muovisen voi helposti pyyhkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa muovisissa olis just se hyvä että helppo pyyhkiä, mutta muuten en jotenkin lämpeä niille, tulee ihan joku laitos mieleen :D ! Tosin jos sen sais jossain hulvattomassa värissä niin vois olla kiva! Ikea on Stefanille aika nou nou, sieltä en edes kattonut tuoleja! :D

   Poista