maanantai 10. elokuuta 2015

Florian 10 kuukautta

 • Useimmat lapset osaavat nyt ryömiä tai kontata nopeasti. V !
 • Tasapaino kehittyy huimaa vauhtia, ja jotkut lapset saattavat jo osata kävellä tuen, esimerkiksi työnnettävän kärryn, avulla. V
 • Seisomaan nouseminen on lapselle helpompaa kuin takaisiin istumaan laskeutuminen. ?
 • Kiipeäminen esimerkiksi matalien tuolien päälle tai rappusille alkaa kiinnostaa. V
 • Kaatumiset ja muksahtelut kuuluvat siis asiaan ja lapsen kokeilut vaativat vanhemmilta suurta tarkkaavaisuutta — ja nopeaa reaktiokykyä! V
 • Liikkuvainen ja utelias lapsi ei ehkä enää ole syömis- ja vaipanvaihtotilanteissa aivan yhä yhteistyöhaluinen kuin ennen. V


Florian on hurjan vauhdikas veikko joka edelleen kontaten kiitää paikasta toiseen. Jos meidän makkarin ovi on auki (eli aamulla ja illalla jos lämpötila on viilennyt alle sen kolmenkympin) niin ellei ole tarkkana niin se aina karkaa ulos asti! Sama parvekkeella, sen kautta pääsee myös takaterassille ja pihalle ja sinnehän se aina kiitää jos silmä välttää!


Pitkään jatkuneen seisomaan nousemisen lisäksi se osaa nykyään seisoa vähän myös ilman tukea - ellei se kiinnitä siihen huomiota niin jopa aika pitkäänkin. Myös sohvalle kiipeäminen onnistuu ja sen uusi lempiharrastus on kiivetä sohvan kautta ikkunalaudalle ja heittäytyä sieltä selälleen takaisin sohvalle! Yhtä hullu kuin isoveljensä samanikäisenä! Toinen lemppari on syöttötuoli, sen taakse se kiipeää lukemattomia kertoja päivässä ja heiluu ja hytkyy ja kiipeilee ylösalas.


Florianin lempijuttuja on kaikki terrorisoinnit - kirjahyllyjen ja laatikoiden tyhjennys, kaiken lattialla olevan syöminen (lakaistessa se konttaa roskakasan perässä ja haluaa levitellä kaiken uudestaan), kukkapurkkien multien tyhjentely... Lisäks kaiken työntely on myös kivaa, varsinkin isoveikan potkuautojen, ne kun ei mene yhtä kovaa kuin taaperokärry. Toisinkuin samanikäinen Lucas, ei Florian jaksa vielä keskittyä kirjoihin paitsi tooosi väsyneenä sylissä kölliessään.


Rytmissä ei ole edelleenkään mitään muutoksia, paitsi että yöt sujuvat nykyään hieman leppoisammin. Florian heräilee kyllä edelleen 2-5 kertaa mutta nukahtaa hyvin nopeasti takaisin, paitsi aamuyöstä syö vielä. Varsinkin näin kuumalla ymmärrän ravinnontarpeen erittäin hyvin, päivisin kun suosituskorvikemäärät eivät ihan meinaa täyttyä. Ruoka ja vesi maistuis herralle hurjan hyvin mutta korvike se vaan tökkii!


Florian tykkää hurjasti isoveljestänsä vaikka se usein edelleen melko väkivaltainen onkin. Nykyään kuitenkin leikit ihan kahdestaan sujuvat jo jonkin aikaa - aina siihen asti kunnes Florian rikkoo jotain ja Lucas suuttuu... Yleensä pojat heräävät eri aikaan sekä yö- että päiväunilta ja jos Florian herää aiemmin, sitten kun Lucaskin vihdoin herää leviää sen kasvoille leveä hymy tai päinvastoin.


Kuumuuden lisäksi mua piinaa nyt myös toi autokoulu, jonka vuoksi mun täytyy poikien yhtäaikaa nukkuessa käyttää kaikki aika pelkästään teoriakysymysten tekemiseen että saan sen typeryyden vihdoin pois alta. Jos Lucas nukkuu ja Florian on hereillä voin tehdä tällaista ei niin paljon keskittymistä vaativaa, mutta molempien nukkuessa täytyy aika pyhittää täysin pelkästään teorioille, koska niihin tarvitsen 100% keskittymisen. Siispä kärsivällisyyttä, jahka sen on ohi ja lämmötkin helpottaa niin meidän kuulumisia kuulee taas varmasti useammin! Puseja ja onnittelut (vai osanotot...) lämmöistä Suomeenkin!

6 kommenttia:

 1. Ihana Puppa ❤ Ältsän hienoa että Stefankin pääsee mukaan. Toivotaan nyt sitten viileää viikkoa silloin 😊 Ikävä on kova!

  VastaaPoista
 2. Miten nämä lapset kasvavat näin nopeasti! :) Kasvaakohan tämä omakin niin nopeaa, kunhan nyt ensin syntyisi. ;)

  Toivottavasti pääset autokoulun kunnialla läpi, niin ei tarvi enää stressata sitäkin. Mutta kummasti se kortti helpottaa elämää! Nyt kun se on mullakin vuoden ollut, niin en tajua, miten oon voinut joskus vannoa, etten koskaan sitä hanki. Ilman sitä en selviäis esim. mun nykyisestä yli 30km työmatkasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitämitä, onko sulla siellä joku salamatkustaja kyydissä ♥ !!! Eikä, onnea tuhannesti jos vain oikein ymmärsin ♥ ! Ja jos en niin onnea vaikka näin viikonlopusta :D !

   Joo, on se kyllä nyt pakko hoitaa pois alta niin on taas yksi asia vähemmän mikä "pitäis tehdä". Ja tein itseni kanssa sopimuksen että vasta kun se on fertig niin saan avata mun uuden Greyn anatomia-dvd:n. :D Helpottaahan se elämää ihan ältsisti kun ei sitten tarvii enää miettiä ja aikatauluttaa eloa bussien mukaan vaan voi lähteä ja tulla miten haluaa. 30km työmatka olis kans varmaan aika inha mennä julkisilla jotka siellä teidänkään landella ei varmaan ihan 10 minuutin välein kulje :D !

   Poista
  2. Kyllä se taitaa toinenkin sydän sykkiä tässä kehossa että oikein ymmärsit ❤ tammivauva tulossa!

   No täällä landella sitä julkista liikennettä ei käytännössä edes ole! Taitaako liikkua muut kuin kouluautot.. :D

   Poista
  3. Oii ihanaa :333 ♥ ! Samat kivat kahden kulttuurin ongelmat teilläkin tiedossa, toivottavasti esim. nimi löytyy helpommin kuin meillä. :D Voi aawws, pidäthän mut ajan tasalla ;)

   Poista