keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Missä on ne illat joina meri on musta


Tirolissa (kuten käsittääkseni koko maassa) on ollut kesäkuun lopusta asti kuuma. Ei vähän lämmin, vaan Afrikan ilmastoon verrattavissa oleva järjetön helle. Suomen hellerajalle, 25 asteeseen, laskeudutaan öisin ja se tuntuu hurjan viileältä - onhan se kymmenen astetta vähemmän kuin päivisin varjossa, saati auringossa.


Pahimmillaan Innsbruckissa on mitattu 38,2 astetta. Jokaisen kuuman päivän aikana, litroittain hikeä valuessani, koitan vain ajatella että ainakin olen sentään koko kesän vain lomalla! Tai siis, älkää ylirasittuneet kotiäidit vetäkö herneitä nenuun, tarkoitan siis että en ole oikeissa töissä. Siinä kun on vissi ero vietätkö päivää työvaatteet päällä ilmastoimattomissa sisätiloissa vai bikinit päällä järvessä lilluen nauravia lapsia uimarenkaalla ajeluttaen.


Jos olisin kesäihminen ja halunnut elää maassa jossa on aina lämmin, olisin loogisesti sellaiseen muuttanut! Mutta mä muutin Keski-Eurooppaan, mukavan viileille Alpeille! Je-bouu! Näin kuukauden jatkuvan tappohelteen jälkeen alkaa hiljalleen huumori loppua ja olisin varmasti muuttanut lämpöpakolaiseksi Suomeen ellei nämä helleputket aina välillä hellittäisi ja olisi edes yhden päivän viileämpää.


Täällä päin siis pitkään jatkuvat helteet päättyvät lähes poikkeuksetta aina myrskyyn - huisin hieno ukkoskuuro ja edes yksi päivä jolloin ei tarvitse kastella kukkia ja uusia nurmikoita. Kuten sunnuntaina! Iltapäivällä lämpötila oli vielä yli kolmessakymmenessä, sitten alkoi yllättäen sataa ja pienen hetken jälkeen näytti tältä:


Mieletön raekuuro! Jossain oli tullut jopa golfpallon kokoisia, meillä onneksi vähän pienempiä. Puolet kukista tuhoutui mutta auto onneksi säilyi täysin vaurioitta!


Lucaksella taitaa äitinsä kylmien pohjolageenien sijaan olla enemmän keskieurooppalaisia geenejä, hän kun totesi raekakkuja noin viisi minuuttia tehtyämme "Hrrr, on kylmä, mennään sisälle". Olisikin! On tämä ollut ihana kesä kaikinpuolin näiden tolvanoiden kanssa mutta silti voi talvi, odotan sinua niiiin! Miellyttävää kesän jatkoa muuallekin päin Eurooppaa, oli lämmin tai kylmä!

12 kommenttia:

 1. Huhhuh! Vaikka sitä täällä Suomen ankeassa sadesäässä toivookin helteisiä päiviä, niin tosiaan se mukavan helteen raja menee jossakin siinä 25 asteen kohdalla. Sitä suuremmat lukemat alkavat jo olla tukalia, joten en ihmettele, että toivot jo viileämpää ilmaa! Ja tosi jännä tuo säätilan vaihtelun nopeus siellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 25°C olis mustakin mitä täydellisin lämpötila! Nykyään sellanen lukema tuntuu kylmältä! Noo, onneks enää pari kuukautta, pitäis muistaa vaan nauttia mutta ei oikein lähde ... :D Toivottavasti pian saatais lahjoittaa 5-10 astetta teille Suomeen, ilman palautusoikeutta ;)

   Poista
 2. Mä taas niin haluaisin lämpöä! Oon niin suruinen kun aina on kylmä :( hih hauska Lucas, lumileikkejä keskellä kesää :D Luna oli ihan järkyttynyt tosta lumesta kesällä ja oli myös huolissaan poikien uima-altaan kohtalosta.. pojille sata suukkoa, olette rakkaita ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njoo okei onhan se kurjaa että on oikeasti niin kylmä kesä kuin Suomessa mutta et säkään NÄIN lämmintä haluais, tää on pahempaa kuin Sri Lankassa. Varsinkin koska oot työssäkäyvä ihminen plus PT varmaan ylikuumenis ja räjähtäis lopullisesti :D :D

   Ja Lunalle terveiset: uima-allas hajos jo aiemmin kun ajoin nurtsia ja siirsin sitä niin joku kivi repäs sen rikki! :( Onneks toi takaosa on vielä ehjä ja kyllä lapset tosta laskee vaikkei tossa toisessa ookaan vettä hoho :D Puspus, skypeillään joku päivä ♥

   Poista
 3. Meillä Kremsissä mitattiin sunnuntaina Itävallan tän vuoden kovimmat lukemat eli 38,3 - liian kuuma! Vielä kun asunnossa ja toimistossakin kivuttiin jo 31 asteen lukemiin niin alkaa suututtaa... mulle riittää jo kiitos! Pitäs varmaa buukkaa loma Suomeen niin pääsis kylmään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ihan aatellut että siellä päin on vielä kuumempi kun meillä! Ei siis sillä etteikö tuokin olis jo riittävästi puuh :D ! Harmi että Suomen lomakin siintää vasta syyskuussa, toivonmukaan meilläkin olis viimeistään silloin viilentynyt, muuten muutan johonkin kylmään luolaan asumaan :D !

   Poista
 4. Meillä Hassissa on tänään mielenkiintoisen vaihtelevaa säätä,ollut jo aamuaikaisesta:puoli tuntia kohtalaisen kovaa sadetta,puoli tuntia lämmintä auringonpaistetta,taas sadetta,paistetta jne.Ei ehdi kyllästyä kumpaankaan ilmiöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa ei kyllä joo ehdi kyllästyä :) ! Toivottavasti teillä olis pian edes lämmintä. :)

   Poista
 5. Kauhistelen noita lämpötiloja aina kun anoppi kertoo kuinka on läkähtymäisillään. Nää n. 10-15 asteessa jumittavat lämpöasteet alkaa jo kyllästyttää. :D ikuisesta sateesta puhumattakaan. Jos sais edes 10 astetta teiltä niin se riittäis! Aina saa toivoa.. Oli hauska kun muutama viikko sitten meidän kulmilla oli kivasti -2 astetta ja anoppi kertoili 35 asteen kuumuudesta. :D oli siinä anopin tutuilla ihmettelemistä kun kertoi tätä kauhutarinaa kylmästä Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nää lämpöerot kyllä uskomattomia! Saan kans aina suurta ihmetystä osakseni jos joku kysyy millainen sää Suomessa on tällähetkellä. Esim. kesäkuussa kun lupailivat yöpakkasia ... :D Meiltä onneksi hetkeks katosi reilu kasa asteita mutta ei tainnut eksyä sinne päin Eurooppaa, harmi! Jospa sitten ensi kuussa luvatut helteet tulee :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sinoot hullu, tämmösen perään kuuluu pääkalloja eikä mitään syrämmiä :D !

   Poista