maanantai 11. toukokuuta 2015

Florian 7 kuukautta

 • Leluilla on mukava leikkiä — puristella, paukuttaa, pudotella ja maistaa. V
 • Vauva osaa nostaa esimerkiksi pallon lattialta tai pöydältä. V
 • Polvella hyppyyttäminen on monen vauvan mielestä mukavaa. V
 • Lapsi oppii osoittamaan sormellaan asioita, joita hän haluaa tai joista hän on kiinnostunut. X
 • Jos lapsen halutaan kiinnittävät huomionsa johonkin tiettyyn kohteeseen, onnistuu sekin kohdetta lapselle osoittamalla. V
 • Lapsi oppii etsimään piilotettuja esineitä. V
 • Jotkut lapset jo kokeilevat istuvaa asentoa. X
 • Voimistuneet jalat kannattelevat lapsen painoa sen verran, että vauva saattaa pystyä seisomaan jonkin aikaa tukea vasten ja ”tanssimaan” tuettuna. V
 • Käsien liikkeiden kontrollointi onnistuu jo melko hyvin; lapsi osaa esimerkiksi kiinnittää yhteen kaksi yksinkertaista esinettä ja erottaa ne jälleen sekä pitää itse kiinni mukistaan tai pullostaan. V

Florian on tällähetkellä liikkumisen suhteen täysin kuten veljensä samanikäisenä - "...on tuultakin nopeampi pieni mato, joka ryömii hetkessä paikasta toiseen.  Jo pelkästään olkkarissakin se vetää hillitöntä rinkiä, vaikkakin välillä rauhoittuu leikkimään myös lelujensakin kanssa. Lisäksi se nousee kokoajan myös konttausasentoon ja heiluttaa itseään melko epäilyttävän näköisesti, mutta eteenpäin ei vielä ole menty.". Konttaamista yrittäessä pettävät takajalat tosiaan alta, mutta onneksi ryömienkin pääsee niin kovaa, aina siihen asti kunnes jumiutuu jonnekin kurjaan paikkaan!


Rytmikin on aivan kuin suoraan samanikäiseltä Lucakselta napattu, paitsi että Florian syö päivällä kerran enemmän ja yöllä milloin sattuu. Tämä johtuu melko varmasti siitä että imetän edelleen, Lucas sai tässä iässä jo korviketta mun iho-ongelmieni takia. Aamulla Florian herää kaikesta mahdollisesta riippuen 6-8 välillä, aamupuuroa syödään 8-9 välillä, lounasta keskipäivällä, kolmelta välipalaa, 17-18 välillä päivällistä ja iltapalaa mahdollisimman paljon kello 19:30 jälkeen! Yleensä sitä ei kuitenkaan saa kovin pitkään venytettyä, koska puoli yhdeksältä Florian on aivan taju pois.

... joka taas johtunee siitä että herra tekee vihdoin ja viimein ensimmäisiä hampaitansa ja herää pari tuntia nukuttuaan raivoamaan. Muutama ilta on nyt mennyt niin että sitä on joutunut nukuttamaan uudelleen noin tunnin verran - ihan vain jotta se voi sitten taas pari tuntia siitä herätä syömään! Aloin jo aiemmin jättämään yöimetyksiä vähemmälle, joten en nyt mielelläni halua taas vain väliaikaisen tilanteen vuoksi rikkoa yksin nukahtamaan oppimista. Kyllä se joskus taas nukkuu, aivan varmasti!


Yöt ovat siis hampaiden vuoksi melkoista showta, mutta sen ansiosta päiväunet ovatkin sitten taas erittäin hyviä! Vaikka meteliäkin olisi, nukkuu Florian aina vähintään tunnin, välillä jopa kaksi, paitsi iltatorkkujen en anna venyä yli puolituntisiksi. Myös vaunuissa se alkaa viihtyä kokoajan pidempään - kunhan näkee ympärilleen, niihin se tosi harvoin nukahtaa. Muuten istuminen ei kiinnosta, siis vaunuja ja syöttötuolia lukuunottamatta, jos edes yrittää niin se vetää jalat suoriksi ja selän kaarelle!


Florianin ehdoton lempitouhu tällähetkellä on keinuminen jota se voisi harrastaa varmaan tuntitolkulla jos mahdollisuus olisi! Muita superkivoja juttuja on isoveljen kanssa riehuminen, ulkona nurmikon ja kukkien repiminen, kaikenmalliset piiloleikit ja suihkussa käyminen. Lucashan on aina vihannut suihkua vaikka tykkää kylpemisestä kovasti, saa nähdä miten käy Florianin!


Se on muutenkin edelleen tosi iloinen ja onnellinen pieni poika (päivisin siis, jospa yötkin pian taas helpottaa) jonka kanssa jopa perheen miehet mielellään viettävät aikaa - toisinkuin se ensikuukausien kaikesta suuttuva, sylissä roikkuva vinkuiita. Siihen verrattuna siis heräilen myös koko yön lähes mielelläni, mitä tahansa kunhan tänne ei enää muuta samanlaista beibiä! Ainoa mikä vähän riepoo on sen korviavihlova kiljunta ja karhun lailla rääyntä ellei jokin asia mene kuten hän haluaa, mutta sekin on pientä! Iloisia terveisiä meiltä!

10 kommenttia:

 1. Tuo teidän Florian on kyllä ihan hurjan söpö! Varsinkin kun hän hymyilee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin totta, se on ihan tosi suloinen ilmestys ♥ !

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hahaa,yllätys yllätys se onnistui!!!!

   Poista
  2. HYVÄ MUMMOOOO, bravoooo ♥ !!! Mä yritin ja yritin poistaa sitä asetusta ja kyselin ja etsin apua mutta ei se vaan lähde :((( Onneks sä osasit ratkaista ongelman ;)

   Poista
 3. Tätin murupallero ♡ suukkoja ja haleja myös ihanalle isoveikalle ja sen äidille ja isille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puseja myös ihanalle tätille ja siukulle ♥

   Poista
  2. Ja kälykös sä olet Stefanille :D

   Poista
  3. Vaikka sitten se :D mulla on vähän hukassa nää termit... mut jokatapauksessa olette kaikki niin kovin rakkaita ♡ ja ihana tuo viimeinen kirjoitus, en jaksa siihen erikseen kommailla ku aina vaan joudun robotti olemaan :| mutta loistavasti kirjoitettu ja suuri hatun nosto sitkeälle siskolle, itsehän en tiedä tuommoisesta mitään, koska Luna oli niiiiiiiin helppo! Ja veikkaan että mun hermot ja mielenterveys ois mennyt tollasen jälkeen :D love you!

   Poista
  4. Pyydä mummolta apua niin se auttaa teitä taitamattomia nuoria ;) Enpä tiennyt mäkään muutakuin unettomuudesta, lähellä oli mielenterveyden menetys täälläkin :D Pusii, ihanaa lomaa ♥

   Poista