perjantai 10. huhtikuuta 2015

Florian 6 kuukautta

 • Jokunen puolivuotias osaa jo kääntyä selältä vatsalleen. V
 • Vauva tukee ylävartaloaan vankasti käsivarsiensa varassa ollessaan päinmakuulla. V
 • Käsien koordinointi kehittyy, lapsi oppii taputtamaan. X
 • Lapsi oppii siirtämään esineitä kädestä toiseen ja pitämään kiinni yhdestä esineestä samalla, kun hän kurottuu ottamaan toista. V
 • Lapsi tekee kaikkensa päästäkseen liikkeelle joko pyörimällä, ryömimällä ja itseään vetämällä. V
 • Vauva on kosketusherkkä. Hän erottaa toisistaan märän ja kuivan sekä kylmän ja lämpimän. V
 • Tykkää leikkiä vedellä. V
 • Vauvan muisti kehittyy ja yltää nyt noin kahden viikon päähän. ?
 • Kiinnostus leluihin kasvaa ja vauva tutkii niitä entistä perusteellisemmin. V
 • Tavaroiden heitteleminen lattialle on todella mukavaa, koska sillä on monia seurauksia. V
 • Äänet ja äänteet kiinnostavat, mikä on tärkeä osa kielellistä kehitystä. V
   

Florianin syliriippuvuus alkoi pikkuhiljaa hellittää neljän kuukauden jälkeen ja pari viikkoa sitten uskalsin jo tännekin juhlia ettei sitä tarvitse kantaa enää ihan koko päivää. Iloisena voin todeta että tilanne menee kokoajan vain parempaan suuntaan! Nykyään se saattaa makoilla lattialla yli puolikin tuntia leluillansa leikkien ja hyväntuulisena höpötellen samalla kun esimerkiksi kokkailen. Ennen se viihtyi pöydällä, mutta nyt se on jo niin nopea liikkeissään etten uskalla pitää sitä niin korkealla.


Liikkeet on tosiaan nopeat (ja näyttävät...) ja kokoajan myös hallitummat! Ennen mahalta selälleen kääntyessään se kopsautti aina ensimmäisenä painavan päänsä lattiaan, nykyään sitä tapahtuu ainoastaan silloin jos Lucas antaa pikkuveljelle vähän kääntövauhtia... Florian pääsee nykyään myös ryömien eteenpäin mutta onneks ei vielä muuta kuin sohvalla, lattia ja alta luistava matto on vähän liian liukkaita. Lattialla se pyörii rinkiä masullaan ja selällään, työntelee itseään päkiöillä ympäriinsä ja nousee konttausasentoon, mutta ilmeisen kovasta halusta huolimatta eteenpäin ei vielä päästä!

Florianin kiinteiden aloitus tapahtui vähän vaille viisikuisena, jolloin se maistelu oli sen mielestä ihan kamalaa. Aloiteltiin siispä ihan hissukseen ja melkein kuukauden päivät siihen menikin että se pikkuhiljaa suopui ajatukselle, mutta nyt syöminen onkin ihan parasta ikinä (ylläolevassa herra hieman himoitsee bataattia)! Hedelmäsoseet oli alkuun kaikista pahimmat, mutta nyt nekin maistuu. Syödään jo viidesti päivässä ja parit maidot yöllä/aamuyöllä/aamulla (vähän vaihtelee milloin...) päälle ja välisnackseina se napostelee ihan itse omin kätösin esimerkiks kurkkua!


Nukkuminen on parantunut ihan koko talossa hurjasti ja Florian nukkuu nykyään melkein joka päivä yhdet tai kahdet puolen tunnin tirsat sekä usein yhdet pidemmät iltapäiväunoset. Tämä riippuu kovasti myös siitä, onko Lucas kotona/hereillä, koska isoveli on hieman äänekäs (varsinkin innostuessaan) ja pikkuveli taas melkoisen herkkäkuuloinen... Tirsojen ajaks me mennään melkein aina ulos Lucaksen kanssa jotta Florian saa nukuttua (= jolloin se on myös hyvällä tuulella), mutta ei se silti koskaan yli puolta tuntia nuku.


Pupan selkä on edelleen yhtä pitkä, koska jotkut bodyt ovat tällähetkellä jo kokoa 80! Toki ne on Lucaksen vanhoja eli pesussa pienentyneitä, mutta ihan uudetkin bodyt on oltava kokoa 74 kun taas housuista menee jopa 62 ongelmitta. Lähes ongelmitta sujuu nykyään myös vaunuilu (ainakin yleensä) mutta ei edelleenkään kovin kauaa kerralla, muuten loppumatkasta joutuu kantohommiin. Koska kaikki muutkin Florin ongelmat on helpottaneet, uskon että tämäkin on vielä joskus muisto vain! Se on nykyään aina niin iloinen ja aurinkoinen etten edes osaa valittaa enää mistään, koska ah, se nyt vaan on niiin ihana puolivuotias ♥ ♥ ♥ ! Vähintään yhtä ihanaa viikonloppua kaikille!

18 kommenttia:

 1. Voi,että minulla on ihania tyttäen lastenlapsia.Piti juuri vain katsoa taas uudelleen edellinen blogi,kun yllätys yllätys oli tullut jo toinenkin,tuosta Florian murusesta.Ovat niin kauniita ja tietenkin älykkäitä ja mukavia.Toivottavasti todellakin pääsette kesällä tulemaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, ihan kuten kaikki sukulaisensakin ;) ! Kesästä en uskalla luvata kun Stefanilla meinaa alkaa olla töissäkin nyt vähän hässäkkää, mutta viimeistään syksyllä! Syyskuussa mulla olis siellä luokkakokouskin niin sinnekin ois niiin kiva päästä! :)

   Poista
  2. Syksy on kyllä hieman kaukana,mutta parempi se kuin ei ollenkaan.Pusi pusi!

   Poista
 2. Oho, onpa aika kulunut nopeaan! Vastahan minä luin, että Florian on syntynyt :D Kohtahan nämä lähtee kouluun!

  VastaaPoista
 3. Voi,että on hankalaa aina todistaa,että en ole robotti !!! Kun ne numero/kirjaimet on niin epäselviä,että isomummon aina pitää etsiä siinä vaiheessa silmälasitkin,kun muuten selviän ilmankin näistä hommista.Miten ja miksi olet päätynyt tällaiseen tarkistukseen? Onko ollut paljon asiattomia kannanottoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmph, joku muukin joskus sanoi siitä ja katsoin jo silloin että ei se ole päällä ja se väittää nytkin että ei sitä ole :o ! En ole siis sitä koskaan edes päälle halunnut, se ei vain suostu menemään pois! Nyt vähän kikkailin, lähtiköhän? :)

   Poista
 4. Iso ihana poika Florian ♡ tätiltä suukot ��

  VastaaPoista
 5. Tietääkö kukaan,auttaisiko tuohon robottiongelmaan,jos oikein valitsisi jonkin kunnon profiilin? Kysyy Isomummo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tosiaan ole aavistustakaan kun se edelleen vaan sanoo ettei se ole päällä! :/ Onkohan muilla profiilittomilla sama ongelma :o

   Poista
 6. Mikäs luokkakokous sulla on mitä mulla ei oo?! Vai onko mun olemassa olo unohdettu kun en oo facessa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi darling ! Ei todellakaan ole unohdettu ! Tää on lukion nollavitskojen, ku 10v tulee täyteen! Sielläkin on listalla mooonta sellaista jotka ei ole Facessa ja joilta pitää kysyä, joten sittenkun on ala- tai yläasteen kokous ni jos minä sut muka unohdan (joka tuskin on hirveen todennäköistä, en tiedä voiko ihmistä jonka on tuntenut koko elämänsä yhtäkkiä vaan unohtaa ... :D) ni joku muu varmasti muistaa, älä huoli :D ♥ !

   Poista
 7. Kurjaa, mä jo innostuin, että ois ollu ala-asteen luokkakokous :( mutta jännittävää, että on muitakin ihmisiä ketkä ei oo facebookissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sekin vielä joskus ;) Yläasteen kokous tais muistaakseni olla mun ja Maijun kontolla joten sitä joutunet vielä hetken odottelemaan ... :D Ja voi teitä on vaikka kuinka, voisitte perustaa ihan oman Facettoman bookin :D !

   Poista
 8. Äääääk puoli vuotias?!?!! Ihanaihana taitava poika ja niin on veljensä näköinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko :D ! Mä en yhtään tiedä onko ne samannäkösiä tai näyttääkö jompikumpi jommaltakummalta vanhemmistaan tms., en vaan erota :D ! Mutta ihania toki ovat ♥

   Poista