lauantai 28. maaliskuuta 2015

Unettomat Tirolissa


Voi, mistähän sitä edes aloittaisi! On tapahtunut niin hurjan paljon kaikkia - lähinnä kivoja - juttuja, että jos illalla on aikaa istua koneella, kuluu se joko niitä kivoja juttuja katsellen tai sitten kaikkia turhuuksia touhuillen. Muutaman edellisviikon ajan meidän päiväthän alkoivat Lucaksen toimesta jo kello viideltä, yleensä kuitenkin viimeistään puoli seitsemältä, joten illalla ei ymmärrettävästi ollut enää ihan terävimmillään!

Otin Lucakselta pinnat pois häkkisängystä, joten sehän nousi sitten aina heti ekalla kerralla herätessään. Eräänä aamuna se oli levittänyt kaakaojauhetta ympäri keittiötä ja itseään, joten en oikein uskaltanut jäädä enää "hetkeks köllimään" sänkyyn kun se tuli meitä herättämään ja jatkoi matkaansa. Aina se ei tosin tullut, kerran esimerkiks heräsin puoli kuuden aikaan siihen kun se imuroi olkkarissa. Kyllä, harkitsin erittäin vakavasti pinnojen takaisin ruuvaamista.


Pidin sen kanssa kuitenkin vähän palaveria ja nykyään se nukkuu noin kuuteen asti, jonka jälkeen tulee hissukseen meitä herättämään kuullessaan Florianin olevan hereillä. Nämä aamut on tosi vaihtelevia varsinkin nyt kun valoisaa on joka päivä aiemmin enkä todellakaan tiedä mitä kellojensiirto saa aikaan. Tuskin ainakaan mitään hyvää. Ja ei, sillä monelta se menee illalla nukkumaan ei ole mitään vaikutusta, kerran se kukkui melkein yhteentoista asti ja tsädääm - viiden jälkeen sirkus jälleen aukesi!

Asiaa ei toki parantanut yhtään se, että Florianin nelikuisena alkanut yöhulinointivaihe ei oikein ottanut rauhoittuakseen, päinvastoin vain pahentui siten että sen höpöttelyn sijaan se itkusteli ja rähinöi. Onneks nyt on alkanut näyttämään paljon paremmalta, viime yönäkin se heräsi vain kahdesti eikä ollut ollenkaan vihainen, tahtoi vain syödä ja nukahti pian uudestaan. Kylläpä olinkin tänä aamuna jälleen kuin uusi ihminen kun Lucas kymmentä vaille kuusi tuli kuiskailemaan olevansa hereillä.


Florian on myös kuin uusi ihminen - se viihtyy nykyään jopa yksin! Siis yksin! En nyt tarkoita ettäkö jätän sen kotiin kun lähden kauppaan, tottakai jonkun pitää olla kokoajan näköetäisyydellä, mutta ne ketkä ovat sen tavanneet voivat myös todeta että ei todellakaan ole sen tapaista viihtyä yksin leikkimatolla leluja katselemassa. Tai ylipäätänsä viihtyä jossain muualla kuin sylissä. Mutta kyllä, nyt se on tapahtunut! Pari kuukautta sitten kirjoitinkin että tuskinpa sitä ikuisesti pitää kantaa ja näin se päivä koitti, kannatti olla kärsivällinen!

Se on siis jo pari viikkoa ollut usein suopea muullekin paikalle kuin sylille eli uskallan jo sanoa että se kanniskelu on ohi. Nyt kun sen vuoksi olen opetellut käyttämään jälleen kahta kättä päivittäisissä askareissa sen yhden sijasta, olen myös tajunnut että olipahan melkoiset ensikuukaudet! Florian on aina ollut aivan ihastuttava, rakas pieni pallero, mutta sen kaltaista newbornia en kyllä toivo kenellekään jolla on jo yksi vilkas uhmainen kotona.


Ylläolevaan kuvaan voi kuvitella Lucaksen kyseisessä tilanteessa: "BABYY, ota kuukkua!". Mun molemmat ihanat muruset ansaitsevat ihan kohta ikiomat postauksensa, kun vain ehtisin! Meillä on tosiaan melkoinen härdelli täällä käynnissä, kun suunnitellaan tässä talon kanssa kaikenlaista kivaa, esimerkiksi siitä pois muuttamista! Niinpä, kauanpa me täällä viihdyttiinkin, mutta koska ilman tätä mahdollisuudet olisi niin paljon suuremmat ollaan päätetty että eihän me haluta näitä lasten lapsuusvuosia elää ikivelkavankeudessa ja finanssihuolissa.

Velkavankeudessa ei siis ole mitään vikaa, mutta jos se velka on niin suuri ja pitkäikäinen (kiitos remontissa ilmenneiden kaikkien hauskojen yllätysten...) kuten meillä, houkuttelee tietysti pienempi ja lyhyempi kivemmalla kodolla hyvin paljon enemmän. Saas nähdä mitä kevät tuo tullessaan, kirjoittelen myös talojutuista mahdollisimman pian lisää, nyt jään odottelemaan armasta miestäni kotiin! Jos jotakuta kiinnostaa joku tietty juttu niin toivokaa, lupaan kiireiltäni toteuttaa toiveenne, pusimuii!

8 kommenttia:

 1. Ihanat pojat <3 Ja kiva kuulla kuulumisia pitkästä aikaa! On se jännä kuinka paljon lapsi saa tehtyä, vaikka olisi vaan hetken poissa näköpiiristä. Ja miten lapsilla voi riittää virtaa lyhyillä yöunilla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa on ihmetelty täällä :D ! Kellojensiirtokin vaikutti ihan niin paljon että iltaisin kukuttais myöhempään mutta aamulla herätään edelleen kello kuus, pirkele :D

   Poista
 2. Lucas on niin ihana ♡ ja myös florian tietty, mut mä jotenkin oon niin mieltynyt noihin Lucaksen kolttosiin :D hyvä että herra pitää sut kiireisenä :) Lunalta halipusit serkuille ja tätille �� love you, ikävä! Skype taas pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa, mulla onkin toi ylimääräinen aika ihan kauhee ongelma ... :D ! Toisin sulle Lugin kuukaudeks niin katotaan oisitko edelleen yhtä mieltynyt, se kulkis varmaan koko kuukauden alasti kun menettäisit hermos het ekalla kerralla ku yrittäisit pukea sitä :D Pusipusi ja skype ihan anytime mut entiedä millon oot oikeesti siellä vai esim. töissä ku sullon se kokoajan auki! Luv u ♥

   Poista
  2. Tuskin maltan odottaa aikaa jolloin Luksu ja Puppa tulevat finskimummon luo lomailemaan lennokilla lappu kaulassa 😊

   Poista
 3. Hahahahaa :D sopi,i paa mummon mukana pääsiäisen jälkeen, kelitkin alkaa varmaan lämpenee ni voidaan olla sitten vaikka alasti :D ja minullako menis hermot tätin kultapalleroon ♡ ei ikinä! Tuitui ❤

  VastaaPoista
 4. :) ooh, talojutuista kuulisin mielellään enemmän! Mekin haaveillaan omasta kodista, jos finanssit sen sallisi. Yksi unelmien tapaus jäi kyllä harmittamaan, mutta jos joskus kohdalle osuisi vielä parempi.. Lottovoittoa odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kirjoitella het seuraavaks siis niistä :) ! Me ollaan löydetty jo monta unelmien tapausta, mutta kääks kun onkin hankalaa, toivottavasti sekä te että me vielä joku maailman ihanin kotonen löydetään :D !

   Poista