keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Lucas 7 kuukautta!

  • Leluilla on mukava leikkiä — puristella, paukuttaa, pudotella ja maistaa. V
  • Vauva osaa nostaa esimerkiksi pallon lattialta tai pöydältä. V
  • Polvella hyppyyttäminen on monen vauvan mielestä mukavaa. V
  • Lapsi oppii osoittamaan sormellaan asioita, joita hän haluaa tai joista hän on kiinnostunut. X
  • Jos lapsen halutaan kiinnittävät huomionsa johonkin tiettyyn kohteeseen, onnistuu sekin kohdetta lapselle osoittamalla. V
  • Lapsi oppii etsimään piilotettuja esineitä. V
  • Jotkut lapset jo kokeilevat istuvaa asentoa. X
  • Voimistuneet jalat kannattelevat lapsen painoa sen verran, että vauva saattaa pystyä seisomaan jonkin aikaa tukea vasten ja ”tanssimaan” tuettuna. V
  • Käsien liikkeiden kontrollointi onnistuu jo melko hyvin; lapsi osaa esimerkiksi kiinnittää yhteen kaksi yksinkertaista esinettä ja erottaa ne jälleen sekä pitää itse kiinni mukistaan tai pullostaan. V
Huom ! Vaikka tämä tulee näin myöhässä niin nää on silti seitsenkuisen juttuja (kirjoitin tätä jo aiemmin luonnoksiin), Lucashan täyttää kohta jo 8 kuukautta!

Lucas on tuultakin nopeampi pieni mato, joka ryömii hetkessä paikasta toiseen. Jos joku on keittiössä, se ryömii usein mielellään katsomaan mitä siellä tapahtuu. Jos sieltä siirtyy vessaan tai makkariin, ryömii se olkkarin läpi yhtä nopeasti perässä. Jo pelkästään olkkarissakin se vetää hillitöntä rinkiä, vaikkakin välillä rauhoittuu leikkimään myös lelujensakin kanssa. Lisäksi se nousee kokoajan myös konttausasentoon ja heiluttaa itseään melko epäilyttävän näköisesti, mutta eteenpäin ei vielä ole menty. Se on ollut viimesen viikon ajan ihan torvelo, herännyt välillä yöllä ja tahtonut harjoitella sitä konttaamista... Tosin ihan hereillä se ei taida olla, kunhan mölisee ja nousee polvilleen ja heiluu.


Rytmistä on nyt hankala sanoa kun testailen tässä just mikä aikataulu ja ruokamäärä sopis Lucakselle parhaiten. Edelleen (kirjoitettu 9. toukokuuta) se on pääpiirteissään aikalailla sama - aamulla maitoa 6-7 maissa (paitsi muutamana yönä se on ollut nälissään jo 4-5 aikaan), 8-9 aikaan aamupuuroa, 11-12 välillä lounas, 15-16 välillä päivällinen ja sitten 20-21 välillä vielä hedelmäsosetta ja maitoa. Maitoa menee ruuan yhteydessä aina 150-240 ml, joten kai tuo tarpeeks syö kun niin tyytyväiseltä vaikuttaa ja kasvaa ihan normaalisti. Se menee nykyään nukkumaan aina klo 21 mennessä ja nukkuukin yleensä 7-8 asti vaikka välissä söisikin.

Tohon sen lisääntyneeseen nukkumiseen vaikuttaa tietysti se sen touhotus ja liikkuminen, joka on varmasti myös yksi syy siihen miksi se on niin hoikka! Lucaksen syntymäpäivä on siis 6.10. ja 8.5. eli melkein tasan 7 kuukauden iässä meillä olikin MKP-tutkimus (suluissa 8.4. mitat):

Paino: 6680 g (6310 g)
Pituus 66 cm (64 cm)
Pipo: 44 cm

Lucaksen lempitouhuja on kenkien syöminen, rapisevan jalkalampun heiluttaminen (kerran se on ehtinyt kaataa sen päälleen kun en ole nähnyt mitä se puuhaa, se on tosin niin kevyt ettei se satu eli eipä oppinut) ja sellaisiin paikkoihin meneminen joista on hankala tulla pois. Imurointi on hurjan hauskaa ja jos se on lattialla kun imuroin, se yleensä ryömii imurin perässä ja yrittää koskettaa sitä. Lisäksi se kiljuu innosta myös monien muiden asioiden kohdalla, mm. aamulla ja iltapäivällä kun joku vihdoin kuulee että herra on hereillä ja hakee sen sängystä. Hauskaa on tietysti edelleen se kun joku lennättää ympäriinsä tai kun isi pärisyttää mahasta. Jos Lucakselle sanoo joopas/doch, se heiluttaa päätään ihankuin kieltääkseen ja se on sen mielestä myös hurjan hauskaa.


Se on nyt tosiaan jo kahdessa viikossa oppinut muutakin ja rytmi on nyt taas muuttunut, mutta siitä lisää sitten joskus myöhemmin, nyt on kamala kiire kun täytyy lähteä vaeltamaan :D !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti